Söylesem Faydası Yok, Sussam Gönül Razı Değil

Kayınvalide ve kayınpeder dolduruşa getiren tiplerden olsa demek eşin nasıl olurdu
Yatak odası kısmına üzüldüm
Ev belli ki belli bile olmasa kirada oturan yatak odasını alan insanlar var, eşin ne diye erteliyor
Atla deve değil ve kendin de çalışıyorsun ödenir yani

Şanslısın ki kayınvaliden yaşının olgunluğunda ve kocasına da sözü geçiyor
Ama ben o şansı eşinde yakalamanı tercih ederdim, kayınvalide kayınpederden çok sizin sorunlarınıza eşin kulak kabartıp kendi fikriyle bişeyler yapsaydı keşke. Sende bu kadar üzülmezdin ha kocam benim fikirlerimi önemsiyo derdin.
Kayınpeder nasıl karısının fikirlerini önemsiyorsa..

Ben bunu yaparım ( :

Öyle hissetmiyorsam bile "Sağolun, elbirliğiyle soğuttunuz evden. Bu ev beni basıyor artık, istemiyorum burayı." diye yerim başının etini.
Evin zaten alındıkta sonra bir yanı kapandı, şimdi de diğer tarafı kapanıyor; komple karanlık bir ev haline dönüşecek ve gerçekten basacak. Az kaldı ben de o moda girerim.

uyumlu olduğun için... başının etini yemen lazım

O peşinatı pek ciddiye alacaklarını zannetmiyorum çünkü kendisi iki damadına da evin var mı diye sormuş, askere gittiniz mi demiş. Eşimin ne evi ne parası vardı ne de askerliğini yapmıştı. Aslında daha fazlasını yapmak durumundalardı bu anlayışa göre ama ben ve ailem önemsemedik. Bari karşılığını alsaydım sorun yoktu ama hala "yeter artık Koalina çok yıprandın biraz da sana bakalım" demiyor eşim. İnsan hep benimki farklı olur zannediyor ama hiç de farklı bir şey yaşamıyor aslında.

Bana görede siz haklısınız ama annenizde diyorsa bekleyin sabredin
Sabrede sabrede yaşlandım gerçekten.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş
Ben olsam en baş kabul etmezdim

Ben zaten 10 bin lira gibi bir para ve takılarla geldim. Ailem araba alırken yardım istemişlerdi 13-14 bin gibi bir şey vermiştim, annem de onu iade etmek istemiş. Ne kadar yok desem de bana verdi 10 bin lira, yatak odası falan alırsın madem biz alamıyoruz şu an dedi. Param varken rezil oldum gibi bir şey yani, o parayla da kredi kartı borçlarını sıfırlayıp tatile gittik işte.
Küçük odaya göre alamazdım, gerçi ben yine de memleketimden uçağa binerken bir sürprizle karşılaşacağımı düşünüyordum. Sürpriz bir yatak odası beklediğim için söylediklerini ciddiye bile almamıştım. Yok sunta koyacakmış falan içimden güldüm geçtim öyle imkansız geliyordu. Tabi geldiğimdeki şok bana yetti, o saatten sonra da hadi siz şu odaya geçin demedim. Bir süre gurur yaptım bir süre sinirlendim derken hepsini bir alırız artık dedim. Aslında tam o gün kavga çıkartıp ben bu odaya girmem, yatak odam olana kadar da bu evde oturmam diyerek geri dönmem gerekiyormuş.

Evet bazen yaygarayı basmazsan anlamazlar
Çok sabırlısın cidden, sen benim gazıma gelme ama eşin bu sabrı hak etmemiş
Annesi babası bile hak etmiş, o edememiş
Bu sadece bir örnek yalnız, yarın evlerde ayrılsa hep annesini babasını senden önce mi düşünecek
Ben bu kısma takıldım en çok ?

Hani aç açıkta olsalar tamam da öyle bi durum da yok

Haklısınız kesinlikle. Yangına körükle gitmek istemiyorum ama artık imkan varken herkes kendi düzenini kurmalı.
Yaz başi halledilebilir en kötü ihtimalle neden sonbaharı beklemek? Sonbahar gelince de havalar bozabilir yine yazı bekleyebilirler gibi geliyor bana.
Siz eşinize net olun,1.5 sene beklemişsiniz ki zaten başta böyle konuşulmamış,süre uzamış. Dahada uzamasını istemek en doğal hakkınız.

Muhtemelen öyle olacak. Yeri gelir aileni düşünürsün ama daha biz kendi yolumuzu çizememişken ailesini düşünmesi garip. Düşündüğü bir şey de yok, ben "ev kurusun" bahanesine bile tamam demişken daha da ötelemenin bahanesi nedir? Keyfi bir durum belli ki ve en fazla "ev daha da kurusun" diye bir şeyler düşünüyorlardır. Şu durumda evin kurumasına öncelik verip benim düşüncelerimi önemsememesi hakkında ne düşüneceğimi bile bilemiyorum.

Sizin keyfinizi yeter bekledim daha bekleyemem dedim ve bana "boşanırsın o zaman" dedi. Ben de hakaret edip çıktım evden. Konuşulmuyor ki, sanki yanlış bir şey söylüyorum.

Biz o kurumayan evlerden birine taşındık, Aralık ayında hemde
İkimizinde ailesi yakındı
1 gece bile kimse de kalmadık
Kombinin açılması lazımdı 3 gün sürer dediler, ailelerimiz ısrar etti yine gitmedik
Ablam sağ olsun ufo getirmişti , çaycımda çay kaynattık oldu bitti.
Yazın kurumuştur kuruduysa da hani, incilerimiz de dökülmedi

Önemli olan niyet

Sizin keyfinizi yeter bekledim daha bekleyemem dedim ve bana "boşanırsın o zaman" dedi. Ben de hakaret edip çıktım evden. Konuşulmuyor ki, sanki yanlış bir şey söylüyorum.
Yaaa
Ne zaman oldu bu yeni mi
Ben görmemiştim

Ama sizede yazık. Kolaymı insanın böyle yaşaması? Ayrıca sizin anne/babanız kalsa onlarla bile olmaz yani,zor durumlar bunlar bilemedim. Eşiniz alttan almalıydı kesinlikle,sizi ikna edebilmeliydi ,üste çıkmasi hiç olmamış.

bunu söyleyen eşiniz mi?

Bu erkeklere elini veren kolunu kaptiriyor.. Hic bir sozlerine inanmayacaksin aslinda ama iste kandirilmaya musaitiz biz kadinlar...
Annene anlatmasan iyiydi sebep olanlar uzulmuyor kendi annen uzuluyordur..kucuk mesele gibi gorunmuyor burdan.. Kocaman bi sorun bana gore.. Kaldiki oyle gorunde dahi.. Birseyler birikirbirikir ve tasmak icin bir damla yeter..

Bu sözden sonra durulmaz
Bi sabrettin sağ ol dememiş yetmiyo boşanmaya vardırmış işi
Boşanalım deseydin madem, bi yatak oda almaktan kaçıyo..

Yaaa
Ne zaman oldu bu yeni mi
Ben görmemiştim

bunu söyleyen eşiniz mi?

Bu sözden sonra durulmaz
Bi sabrettin sağ ol dememiş yetmiyo boşanmaya vardırmış işi
Boşanalım deseydin madem, bi yatak oda almaktan kaçıyo..

Yeni söyledi işte yakın zamanda tartışırken.
Ufak mesele derken derdim eşya, mal değil anlamında söyledim. Dışarıdan bakan öyle gibi algılıyor ama ben tavırlara sinirliyim. Olabilecekken olmamasına sinirliyim. Herkesin keyfinin kahyası beklenirken benim olması gereken ihtiyaçlarım karşılanmıyor ya garip. Nerede sağol diyecek, meseleleri açtığımda teşekkür etmek yerine bile bile geldin, gelmeseydin diyor. Ben bu şartlarda gelmedim yalnız, dediklerinle yaşattıkların farklı diyorum, o şekilde gelişti ne yapayım diyor. Sanki müthiş bir yokluk içinde kaldık-kaldılar da öyle olmak zorunda kaldı.

Anladığım kadarıyla kv ve kp ile aran iyi, bir sıkıntınız yok. Kv ile konuşsan?

O şartlar böyle gelişti, şartlar değişti lafına acayip gıcığım.
Vaktinde attıkları palavralarının üstünü böyle örtüyorlar.

Sanki biz salağız! Sadece iyi niyetliyiz çok iyi niyetli ve buradan kaybediyoruz.

Şu yediğimiz kazıklar bizi canavara dönüştürüyor ama yazık cidden.

Ayy konun beni çok sinirlendirdi. Kendimden de bir şeyler gördüğüm için.

Bekle, bekle. Sıkıyorsa sen bekle deyip çakacaksın tokadı!

Milletin keyfini beklemek kadar gıcık bir durum yok.

Seni anlıyorum ama ben olsam kimseyle kötü olmuşum derdine düşmem.
Çata çat söylerim. Herkes kendi keyfinin derdinde, bir insan da ince düşünüp yaşına, olgunluğuna uygun
bir tavır sergilemiyor diye lafımı sokuştururum.

Başka türlü de rahat edemem zaten..

En mantiklisi esyayi yollamak o eve. Istemiyorlarsa baskasina vermek. Ben de yeni gelinim icimde kaldi, artik evimi duzmek istiyorum diye kayinvalidenle konus bence. Sadece bunu rahat rahat yazin yapabilirim. Siz gene biz de kalin isterseniz dersin.zaten yazin yazlikta oluyorlarmis. Ha yazin basinda tasinilmis ha sonunda. Onlara bir sey farketmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…