Kolay gelsin canım, yemek saatleri şarkı söyleyip oyun yapmaktan yoruluyorum birkaç kaşık yesin diye 1 saat uğraştım, tırnaklarını kesecem ancak yeni uyuyabildi uyurken bile kestirmiyor tırnaklarını kaç defa uyandı, bırakacam kesmeyecektim ama ellerimi yüzümü mahvetti çizmekten. Bugünlerde yeni bir huy edinmiş sürekli bize tokat atıyor tırmalıyor babasının öğrettiği oyunlar sayesinde...Umarım geçer canım bu süreçler ama bakalım daha bizi neler bekliyor, daha emekleme, yürüme derken 2 yaş sendromu filan bu kadar düşünmemek lazım ama bunalıyorum bazen zaten havalar soğudu pek çıkamıyoruz
Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz, sallıyor musunuz yoksa yatağına bırakıp uyumasını mı bekliyorsunuz. Oğlum uyku saatine yakın çok huysuz oluyor ne yemek yiyebiliyorum ne bir misafir kabul edebiliyorum eğer uyumazsa sonra hiç uyumaz ve sürekli huzursuz kalır. İlk doğduğundan beri uyuyacağında ağlayıp durur sonra uykuya dalar bebekleriniz hiç böyle yapıyor mu
Aynen dediğin gibi canım, hayvan taklitleri, çizgi filmler, yastıkları oyuncakları sallayıp duruyorum ben bu kadar uğraşıyorum, oğlum ne yapsın, oğlum bazen kaşığı elimden alıp kendi ağzına sokuyordu dişini kaşımak için, belki yine aynı şeyi yapar diye kaşığı eline verdim aldı kaşığı içerisinde yoğurt varken bana fırlattı tabi her taraf yoğurt, şimdiden sinirlerine hakim olamıyor bakalım ilerde neler yapacak. Dediğin gibi canım ben de bazen çok şikayet ediyorum sonra korkuyorum kötünün kötüsü var Allah korusunevet canım onunda etkisi olabilir mi bilmiyorum dışarı çıkamayınca sanki iyice hırçınlaştı çocuk
böyle söylenip duruncada diyorum allahım sen affet neleri var hastalarla uğraşanlar var günaha giriyorum gibi geliyo:26:
ama sürekli ağlayıncada insanda sinir filan kalmıyo çok yıprandım ya
doktor 6 ay olunca düzelir diyodu bide bu düzelmiş haliyse allaahııııııımmmm krriiiiizzzzzzzzz
komşular kim bu diyolardır eminim mama yerken kedi-köpek-eşek-at bilumum hayvan türleri oluyoruumm
aynen canım agzında bide aglıyo dedim şimdi nefes borusuna filan kaçacak resmen bende ablası evdeyse babası yapmadıgımız şebeklik kalmıyo biyerde okumuştum yenek yedirikençok konuşup gülmeyin diye benim bir amuda kalkmadıgım kalıyooyyyy oyyyy bi çocuk sürekli aaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeeeeeee diye bağırıp ağlar mı ya ağlamazsa çığlık atıyo allahım sabır ver diyorum
hep kucakta gezicek yanında oynananacak şebeklik yapılacak o zaman iyi ama mama yemeye kalkınca kıyametler kopar uyumak hiç istemez
bugünlerde favorimiz veriğim mamayı 10 dk ağızda yutmadan tutmak sonrada ağlayarak püskürtmek
ben deniyorum 10 dk yutkunmadan duramıyorum bu çocuk robot olsa gerek
başlarda bataniyenin arasında salıyordum son 2 aydır filan ayagımda oda en fazla yarım saatKızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz, sallıyor musunuz yoksa yatağına bırakıp uyumasını mı bekliyorsunuz. Oğlum uyku saatine yakın çok huysuz oluyor ne yemek yiyebiliyorum ne bir misafir kabul edebiliyorum eğer uyumazsa sonra hiç uyumaz ve sürekli huzursuz kalır. İlk doğduğundan beri uyuyacağında ağlayıp durur sonra uykuya dalar bebekleriniz hiç böyle yapıyor mu
bu ne 6 aymış 6 ayda bitti halen bi degişiklik yokevet canım onunda etkisi olabilir mi bilmiyorum dışarı çıkamayınca sanki iyice hırçınlaştı çocuk
böyle söylenip duruncada diyorum allahım sen affet neleri var hastalarla uğraşanlar var günaha giriyorum gibi geliyo:26:
ama sürekli ağlayıncada insanda sinir filan kalmıyo çok yıprandım ya
doktor 6 ay olunca düzelir diyodu bide bu düzelmiş haliyse allaahııııııımmmm krriiiiizzzzzzzzz
komşular kim bu diyolardır eminim mama yerken kedi-köpek-eşek-at bilumum hayvan türleri oluyoruumm
nasılsınız güzel anneler ben uykusuzluktan ölmek üzereyim siteye giremiyorum geçmişi okuyamıyorum benim kız 4, 5 te uyanıyor mahf oldum ya 3 gündürde ishall anlatamam size bugün dr a getirdim kaka tahlili istedi zort zort sıçan çocukk :) bugün yapmazmı çıldıracağımm. birde kızlar kızıma nazar değirdim 4 gündür mama hariç hiçç birşey yemiyor yaa alışkın değilim ne yapacam bilemiyorumm..
MELEĞİMİN İLK ÖĞRENDİĞİ ŞEY :) DAYY DAYY - BAY BAAYY DİYEMİYOR
Canım bir günleri diğer günü tutmuyor bir gün yeseler diğer gün yemiyorlar, uyusalar uyumuyorlar, oğlum da genelde her gün kakasını yapardı geçenlerde 5 gün yapmadı, oğlum da önceleri sebzeyi sevmişti, meyve püresini bitiriyordu şimdi hiçbirini yemiyor doktorun dediğine göre zaman bırak zorlama belki diş çıkarma döneminde olduklarındannasılsınız güzel anneler ben uykusuzluktan ölmek üzereyim siteye giremiyorum geçmişi okuyamıyorum benim kız 4, 5 te uyanıyor mahf oldum ya 3 gündürde ishall anlatamam size bugün dr a getirdim kaka tahlili istedi zort zort sıçan çocukk :) bugün yapmazmı çıldıracağımm. birde kızlar kızıma nazar değirdim 4 gündür mama hariç hiçç birşey yemiyor yaa alışkın değilim ne yapacam bilemiyorumm..
MELEĞİMİN İLK ÖĞRENDİĞİ ŞEY :) DAYY DAYY - BAY BAAYY DİYEMİYOR
kızlar az önce milupanın sütlacının içine baktım,tam yağlı süt,pirinç ve şeker kamışı yazıyodu.e o zaman biz niye yoğurt yaptığımız sütlerden kendimiz sütlaç yapıp vermiyoruz arada?içinde şeker var diyoruz ama mamaların her türlüsünün içinde ve bebe bisküvilerinde var şeker.ben zaten kAVAnoz maması vermiyorum,sadece yolculukta falan bir iki yedirdim ama sütlaç da yapmıyoruz,yani köy sütünren ya da mandıra sütünden küçük kase yapsak arada olur bence,sonuçta zaten devAm sütü yAda anne sütü alıyor,sürekli inek sütü kansızlık yapıyor diyor doktorlar zaten,az şekerli sütlaç yapıp (hatta irmikli fALAN,ÇÜNKÜ İRMİK ÇOK ÇOK FAYDALIYMIŞ) yedirirken azcık pekmez de ekleyebiliriz tatlansın diye bence,deneyeceğim ben.
Sağol canım, diş için belirti yok şuanda damaklarda görünen kadarıyla, kaşınma tabi var ama onun etkilediğini düşünmüyorum nedense.
Bizde de tam tersi çok fazla sayıda yapıyor, kıvamı değişik oluyor her seferinde. Zeytinyağını 1 çay kaşığı vermeyi ya da bez değişiminde sürmeyi denedin mi canım ?
fitil kullanmak da uzun surelı bı cozum olmuyor canım..en ıyısı bıraz daha sulu gıdalara agırlık vermeye basla.bol su ıcır.armut cevız falan yedır..ekmek verıyosan kes bı muddet..fitil kullansanda tekrar edıyor kabızlık.yemek duzenıne dıkkat etmek lazım canım.benım de basıma geldı gecen hafta..sadece fitille normale donmuyor cunku..sevgıler...
iyi aksamlar kızlar takıpteydım cepten ama yazdıklaım bosuna gıttı. cepten cevap yazamadım nedense.pc yı de yenı acabıldım..umarım bebeklerınız ıyıdır..bız sukur ıyıyız evdeydık hafta sonu.hava cok ayaz ankarada..dun bebegımın kuzenı geldı onunla cekıldıgı resmı atayım barı ne zamandır resım paylasmıyoz..bu arada sagdakı emırhan soldakıde eltımın oglu eymen.emırhandan 28 gun kucuk...
Eki Görüntüle 550349 Eki Görüntüle 550350 Eki Görüntüle 550351
Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz, sallıyor musunuz yoksa yatağına bırakıp uyumasını mı bekliyorsunuz. Oğlum uyku saatine yakın çok huysuz oluyor ne yemek yiyebiliyorum ne bir misafir kabul edebiliyorum eğer uyumazsa sonra hiç uyumaz ve sürekli huzursuz kalır. İlk doğduğundan beri uyuyacağında ağlayıp durur sonra uykuya dalar bebekleriniz hiç böyle yapıyor mu
aynen canım agzında bide aglıyo dedim şimdi nefes borusuna filan kaçacak resmen bende ablası evdeyse babası yapmadıgımız şebeklik kalmıyo biyerde okumuştum yenek yedirikençok konuşup gülmeyin diye benim bir amuda kalkmadıgım kalıyo
başlarda bataniyenin arasında salıyordum son 2 aydır filan ayagımda oda en fazla yarım saat
bu ne 6 aymış 6 ayda bitti halen bi degişiklik yok
saatlerde geri alınınca iyiçe bende şaştın gene 7 de uyanıyodu şimdi 6 5/30 daha küçük hanımın keyfine göreyerim ben onun day dayını ahsende bişey ögrenince öbürünü unutuyor sizdede öylemi başta gel gel dedi onu unutu sonra mama onuda sonra baba şimdi gene gel gel diyo
Canım bir günleri diğer günü tutmuyor bir gün yeseler diğer gün yemiyorlar, uyusalar uyumuyorlar, oğlum da genelde her gün kakasını yapardı geçenlerde 5 gün yapmadı, oğlum da önceleri sebzeyi sevmişti, meyve püresini bitiriyordu şimdi hiçbirini yemiyor doktorun dediğine göre zaman bırak zorlama belki diş çıkarma döneminde olduklarından
ay evet bide doktorlar öyle diyo mama yedirirken gülmeyin yemek yemenin oyun olmadığını anlasın yese anlıcakta yemeyince maymun oluyoruz böyle
bigün götürüp diim bakalım al yedir kolaysa
ooffffff offfffffff yemek demeyin bana reklamları açmadan asla yemiyo da açıyorum 1 kaşık alıyo yutmuyo ağzında tutuyo ben de kaşığı zorla sokuyorum ağzına dilini falan ittiriyorum yutuyo ama yarım kase çorbayı yarım saattee yediağzından çıkardıklarını hemen kaşıkla sıyırıp tekrar tıkıyorum benim kızım artık ağlamıyo 6 ay dönüm noktası oldu gerçekten, 6 ay boyunca kucağımda ayakta gezerek uyudu belim kopuyodu resmen sürekli kucağına al ayakta gez hatırlamak bile istemiyorum..... 6 . ay bittiği gün artık kucağımda uyutmuycam dedim yanına yattım poposuna pışpışlayarak uyuttum o gündür öyle uyuyo, ama gece 1 den öce uyumaz, bu arada gel gel bay bay yapan bebeklerimizi tebrik ediyorum, bizde öle bişey yok, diş de yok yerde yuvarlanıp oyuncakları ağzına almak tek eğlencesi, ben de istiyorum bi an önce bişeyler söylesin ama ayyy çok konuştum
günaydınlarrrrrrrr
oyyyy oyyyy bi çocuk sürekli aaaaaaaaaaaaaaa eeeeeeeeeeeeeeeee diye bağırıp ağlar mı ya ağlamazsa çığlık atıyo allahım sabır ver diyorum
hep kucakta gezicek yanında oynananacak şebeklik yapılacak o zaman iyi ama mama yemeye kalkınca kıyametler kopar uyumak hiç istemez
bugünlerde favorimiz veriğim mamayı 10 dk ağızda yutmadan tutmak sonrada ağlayarak püskürtmek
ben deniyorum 10 dk yutkunmadan duramıyorum bu çocuk robot olsa gerek
canım ben ayağımda sallayarak uyutuyorum beşiğin orasını burasını tırmalıyo uyku yalan oluyo çünkü.uyutup öyle beşiğine yatırıyorum koskocaaaa 10 dakika boyunca deliksiz uyuyo
kızlar
ipeğimin cuma akşamı kolu dirsekten çıktı
yerde sırtüstü yatıyordu,yüzüstü dönmeye çalışırken ablası kolundan tutp hızlandırmaya çalışınca sağ kolun üzerine yattı ve 1 saat ağladı.
hemen aldım kucağıma kolunu kaldıramıyor. 3 hastane dolaştık,sonuncuda ortopedi vardı.adam kolu lastik gibi çekip tak diye yerine taktı tabi ben oara fenalaştım.
hemen sonra kızımın ağlaması kesildi ve uyudu yavrum
bu arada ek gıda olayında problem var bizde anne sütü full devam ,hergün düzenli yoğurt yiyor,arada domates püresi birazcık o kadar.
kavanoz,kaşı,biberon mamaları kesinlikle ağzına sürmüyor.
kızlar
ipeğimin cuma akşamı kolu dirsekten çıktı
yerde sırtüstü yatıyordu,yüzüstü dönmeye çalışırken ablası kolundan tutp hızlandırmaya çalışınca sağ kolun üzerine yattı ve 1 saat ağladı.
hemen aldım kucağıma kolunu kaldıramıyor. 3 hastane dolaştık,sonuncuda ortopedi vardı.adam kolu lastik gibi çekip tak diye yerine taktı tabi ben oara fenalaştım.
hemen sonra kızımın ağlaması kesildi ve uyudu yavrum
bu arada ek gıda olayında problem var bizde anne sütü full devam ,hergün düzenli yoğurt yiyor,arada domates püresi birazcık o kadar.
kavanoz,kaşı,biberon mamaları kesinlikle ağzına sürmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?