2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz, sallıyor musunuz yoksa yatağına bırakıp uyumasını mı bekliyorsunuz. Oğlum uyku saatine yakın çok huysuz oluyor ne yemek yiyebiliyorum ne bir misafir kabul edebiliyorum eğer uyumazsa sonra hiç uyumaz ve sürekli huzursuz kalır. İlk doğduğundan beri uyuyacağında ağlayıp durur sonra uykuya dalar bebekleriniz hiç böyle yapıyor mu

evet canım onunda etkisi olabilir mi bilmiyorum dışarı çıkamayınca sanki iyice hırçınlaştı çocuk
böyle söylenip duruncada diyorum allahım sen affet neleri var hastalarla uğraşanlar var günaha giriyorum gibi geliyo:26:
ama sürekli ağlayıncada insanda sinir filan kalmıyo çok yıprandım ya
doktor 6 ay olunca düzelir diyodu bide bu düzelmiş haliyse allaahııııııımmmm krriiiiizzzzzzzzz
komşular kim bu diyolardır eminim mama yerken kedi-köpek-eşek-at bilumum hayvan türleri oluyoruumm

canım ben ayağımda sallayarak uyutuyorum beşiğin orasını burasını tırmalıyo uyku yalan oluyo çünkü.uyutup öyle beşiğine yatırıyorum koskocaaaa 10 dakika boyunca deliksiz uyuyo

nasılsınız güzel anneler ben uykusuzluktan ölmek üzereyim siteye giremiyorum geçmişi okuyamıyorum benim kız 4, 5 te uyanıyor mahf oldum ya 3 gündürde ishall anlatamam size bugün dr a getirdim kaka tahlili istedi zort zort sıçan çocukk :) bugün yapmazmı çıldıracağımm. birde kızlar kızıma nazar değirdim 4 gündür mama hariç hiçç birşey yemiyor yaa alışkın değilim ne yapacam bilemiyorumm..

MELEĞİMİN İLK ÖĞRENDİĞİ ŞEY :) DAYY DAYY - BAY BAAYY DİYEMİYOR

Aynen dediğin gibi canım, hayvan taklitleri, çizgi filmler, yastıkları oyuncakları sallayıp duruyorum ben bu kadar uğraşıyorum, oğlum ne yapsın, oğlum bazen kaşığı elimden alıp kendi ağzına sokuyordu dişini kaşımak için, belki yine aynı şeyi yapar diye kaşığı eline verdim aldı kaşığı içerisinde yoğurt varken bana fırlattı tabi her taraf yoğurt, şimdiden sinirlerine hakim olamıyor bakalım ilerde neler yapacak. Dediğin gibi canım ben de bazen çok şikayet ediyorum sonra korkuyorum kötünün kötüsü var Allah korusun

aynen canım agzında bide aglıyo dedim şimdi nefes borusuna filan kaçacak resmen bende ablası evdeyse babası yapmadıgımız şebeklik kalmıyo biyerde okumuştum yenek yedirikençok konuşup gülmeyin diye benim bir amuda kalkmadıgım kalıyo
başlarda bataniyenin arasında salıyordum son 2 aydır filan ayagımda oda en fazla yarım saat
bu ne 6 aymış 6 ayda bitti halen bi degişiklik yok

saatlerde geri alınınca iyiçe bende şaştın gene 7 de uyanıyodu şimdi 6 5/30 daha küçük hanımın keyfine göreyerim ben onun day dayını ahsende bişey ögrenince öbürünü unutuyor sizdede öylemi başta gel gel dedi onu unutu sonra mama onuda sonra baba şimdi gene gel gel diyo

Canım bir günleri diğer günü tutmuyor bir gün yeseler diğer gün yemiyorlar, uyusalar uyumuyorlar, oğlum da genelde her gün kakasını yapardı geçenlerde 5 gün yapmadı, oğlum da önceleri sebzeyi sevmişti, meyve püresini bitiriyordu şimdi hiçbirini yemiyor doktorun dediğine göre zaman bırak zorlama belki diş çıkarma döneminde olduklarından

ay evet bide doktorlar öyle diyo mama yedirirken gülmeyin yemek yemenin oyun olmadığını anlasın yese anlıcakta yemeyince maymun oluyoruz böyle
bigün götürüp diim bakalım al yedir kolaysa

ooffffff offfffffff yemek demeyin bana reklamları açmadan asla yemiyo da açıyorum 1 kaşık alıyo yutmuyo ağzında tutuyo ben de kaşığı zorla sokuyorum ağzına dilini falan ittiriyorum yutuyo ama yarım kase çorbayı yarım saattee yedi ağzından çıkardıklarını hemen kaşıkla sıyırıp tekrar tıkıyorum benim kızım artık ağlamıyo 6 ay dönüm noktası oldu gerçekten, 6 ay boyunca kucağımda ayakta gezerek uyudu belim kopuyodu resmen sürekli kucağına al ayakta gez hatırlamak bile istemiyorum..... 6 . ay bittiği gün artık kucağımda uyutmuycam dedim yanına yattım poposuna pışpışlayarak uyuttum o gündür öyle uyuyo, ama gece 1 den öce uyumaz, bu arada gel gel bay bay yapan bebeklerimizi tebrik ediyorum, bizde öle bişey yok, diş de yok yerde yuvarlanıp oyuncakları ağzına almak tek eğlencesi, ben de istiyorum bi an önce bişeyler söylesin ama ayyy çok konuştum

kızlar az önce milupanın sütlacının içine baktım,tam yağlı süt,pirinç ve şeker kamışı yazıyodu.e o zaman biz niye yoğurt yaptığımız sütlerden kendimiz sütlaç yapıp vermiyoruz arada?içinde şeker var diyoruz ama mamaların her türlüsünün içinde ve bebe bisküvilerinde var şeker.ben zaten kAVAnoz maması vermiyorum,sadece yolculukta falan bir iki yedirdim ama sütlaç da yapmıyoruz,yani köy sütünren ya da mandıra sütünden küçük kase yapsak arada olur bence,sonuçta zaten devAm sütü yAda anne sütü alıyor,sürekli inek sütü kansızlık yapıyor diyor doktorlar zaten,az şekerli sütlaç yapıp (hatta irmikli fALAN,ÇÜNKÜ İRMİK ÇOK ÇOK FAYDALIYMIŞ) yedirirken azcık pekmez de ekleyebiliriz tatlansın diye bence,deneyeceğim ben.

valla bende baktım ülkerin pirinç ununda suyla yapın diyo içinde süt tozu yazıyo bende anlamadım ben yarı su yarı sütle yapıyorum mamasını

Saol canım zeytinyağı veriyorum birkaç gündür,popoya da sürdüm dün akşam bugün fitilden sonra yaptı kakasını o da rahatladı biz de :)

Saol canım,sulu gıdalara ağırlık verdim ben de..Ekmeği de kesmiştim iki gündür, o da yapar kabız dediler..Dün gece ağlaya ağlaya yaptı yavrum,biz de elle yardımcı olduk..Atlattık hihayetinde..

Küçük adamlara bakın hele,çok tatlılarr... :)

Uykusu çok geldiyse ben emzirirken uykuya dalıyor benim kuzu,sonra da yatırıyorum beşiğine..Bazen de sallamak gerekiyor tabi..Gece uykusuna dalarken zorlanıyor genelde..Allah kolaylık versin canım.

Canım valla çıldıracağım gündüz uykusu iyiymiş te gece uykusunda bile ığğ ahh mığğ uyumakla uyumamak arasında sbaha karşı 4 5 te uyanıyor benimde gündüz anam ağlıyor zaten dün yazıcıdan yazı çıkarırken inan uyuya kalmışım allahtan kimse yoktu bi kendime geldim gülmeye başladım. Evet canım benimkide baba , mamma diyordu şimdi day daya taktı.

Canım valla benim kız doğduğundan bu yana günde 3 defadan az yapmazdı kakasını yemek desen herşeye atlıyordu nazar değirdim kızıma hayırlısı olsun zorlamıyorum..

ay evet bide doktorlar öyle diyo mama yedirirken gülmeyin yemek yemenin oyun olmadığını anlasın yese anlıcakta yemeyince maymun oluyoruz böyle
bigün götürüp diim bakalım al yedir kolaysa

o yaptıklarını görse gülmemek mümkünmü..

Ne mutlu sana maşallah maşallah canım benim kızın ağlama krizleri meşhurr morarıyor tıkanıyor gaz sancısı desen öyle banada 40 kı geçsin 3 ay olsun 6 ay olsun geçecek dediler ama maleseff hiç tık yok ayakta sallamassan uyumaz. Evet benim kızda dayy dayy , babba , mamma diyor ama dişlerde tık yok. acele etmeyelim zamanla herşeyi öğrenecekler nasılsa

günaydınlarrrrrrrr

Günaydınnnnn..

Çok komiksin yaa sabah sabah senin sayende uykumm açıldıı valla bu bebişlerden herşey beklenir..

Valla bizim uyku saatimiz hiç olmadı halada yok canım gece 10 12 sabaha karşı enn geçç 6 da uyanıyor 6 da uyanınca bayram ediyorum ayakta sallıyarak uyutuyoruzz.. evet uykusu gelince benimkide çok huzursuz oluyor çığlık falan atıyor..

canım ben ayağımda sallayarak uyutuyorum beşiğin orasını burasını tırmalıyo uyku yalan oluyo çünkü.uyutup öyle beşiğine yatırıyorum koskocaaaa 10 dakika boyunca deliksiz uyuyo

evet ya koskoca yrım saat falan neden uyumazlarkii anlamamm..

ben burdayım ama çıkmam lazım şevvale beslenme hazırlayayım birde ahsene çorba yapayım sizler ne yaptınız bugün çorba olarak fikir verebilirmisinz

günaydın kızlar
ikizlerim var emziremiyorum sütüm çok azaldı damla damla emmeyi bırakıp da tekrar emziren var mı aramızda bana bi önerisi olan

kızlar
ipeğimin cuma akşamı kolu dirsekten çıktı
yerde sırtüstü yatıyordu,yüzüstü dönmeye çalışırken ablası kolundan tutp hızlandırmaya çalışınca sağ kolun üzerine yattı ve 1 saat ağladı.
hemen aldım kucağıma kolunu kaldıramıyor. 3 hastane dolaştık,sonuncuda ortopedi vardı.adam kolu lastik gibi çekip tak diye yerine taktı tabi ben oara fenalaştım.
hemen sonra kızımın ağlaması kesildi ve uyudu yavrum

bu arada ek gıda olayında problem var bizde anne sütü full devam ,hergün düzenli yoğurt yiyor,arada domates püresi birazcık o kadar.
kavanoz,kaşı,biberon mamaları kesinlikle ağzına sürmüyor.

çok çok gecmiş olsun canım resmen agladım okurken canı çok yanmıştır boşver yemesinler canım canları sagolsun yeter bizimde ablası yapıyo bazen yapma diye uyarsamda ben arkamı dönene kadar kucagında yürütmeye çalışıyo allah korumuş ipegi üf çok üzüldüm

ahh geçmiş olsun. aşı yapılırken bile dayanamıyor insan.

Dişi çıkan bebeklerimize hayırlı olsun inşallah bizimkilerde çok sıkıntı yaşatmadan çıkar.

Benim kızım 29 nisan doğumlu. çoklu yanıt vermeyi hala öğrenemedim.
Regl hakkında yazı yazan arkadaşlar vardı.
birinci ay kontrolümde doktorum yumurtaların olgunlaşmış dedi ama henüz regl olmadım. Kişiden kişiye değişiyordur

Nisan bebeklerinin çoğu pürelere muhallebilere başlamış.
sağlık ocağındaki doktorumuz anne sütü dışında öğleden sonra elma ya da havuç suyu ver 2 tatlı kaşığından falan fazla verme demişti.. böyle devam ediyoruz
Bugünde gideceğiz sağlık ocağına bu sefer ne diyecek bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…