kızlar
ipeğimin cuma akşamı kolu dirsekten çıktı
yerde sırtüstü yatıyordu,yüzüstü dönmeye çalışırken ablası kolundan tutp hızlandırmaya çalışınca sağ kolun üzerine yattı ve 1 saat ağladı.
hemen aldım kucağıma kolunu kaldıramıyor. 3 hastane dolaştık,sonuncuda ortopedi vardı.adam kolu lastik gibi çekip tak diye yerine taktı tabi ben oara fenalaştım.
hemen sonra kızımın ağlaması kesildi ve uyudu yavrum
bu arada ek gıda olayında problem var bizde anne sütü full devam ,hergün düzenli yoğurt yiyor,arada domates püresi birazcık o kadar.
kavanoz,kaşı,biberon mamaları kesinlikle ağzına sürmüyor.
ben burdayım ama çıkmam lazım şevvale beslenme hazırlayayım birde ahsene çorba yapayım sizler ne yaptınız bugün çorba olarak fikir verebilirmisinz
kızlar
yerde sırtüstü yatıyordu,yüzüstü dönmeye çalışırken ablası kolundan tutp hızlandırmaya çalışınca sağ kolun üzerine yattı ve 1 saat ağladı.
hemen aldım kucağıma kolunu kaldıramıyor. 3 hastane dolaştık,sonuncuda ortopedi vardı.adam kolu lastik gibi çekip tak diye yerine taktı tabi ben oara fenalaştım.
bu arada ek gıda olayında problem var bizde anne sütü full devam ,hergün düzenli yoğurt yiyor,arada domates püresi birazcık o kadar.
İçim fena oldu okurken büyük geçmiş olsun canım, inşallah bir daha böyle olay yaşamazsınız. Oğlum da hiçbir mamayı yemiyor, biraz yoğurt yiyor, anne sütü başka birşey almıyorkızlar
Benim oğlum da 4 mayıs doğumlu ilk defa geçen ay regl oldum. Ben ek gıda olarak sebze püresi vermiştim, yoğurt meyve suyu. 2 hafta sonra sebze püresini almak istemedi zaten 4-5 tatlı kaşığı zar zor yiyordu, şu an sadece yoğurt birkaç kaşık alıyor. Şu an biraz iştahsız doktor önemli değil emzir ek gıda olarak zorlama dediahh geçmiş olsun. aşı yapılırken bile dayanamıyor insan.
Dişi çıkan bebeklerimize hayırlı olsun inşallah bizimkilerde çok sıkıntı yaşatmadan çıkar.
Benim kızım 29 nisan doğumlu. çoklu yanıt vermeyi hala öğrenemedim.
Regl hakkında yazı yazan arkadaşlar vardı.
birinci ay kontrolümde doktorum yumurtaların olgunlaşmış dedi ama henüz regl olmadım. Kişiden kişiye değişiyordur
Nisan bebeklerinin çoğu pürelere muhallebilere başlamış.
sağlık ocağındaki doktorumuz anne sütü dışında öğleden sonra elma ya da havuç suyu ver 2 tatlı kaşığından falan fazla verme demişti.. böyle devam ediyoruz
Bugünde gideceğiz sağlık ocağına bu sefer ne diyecek bakalım.
kızlar
bu sabah miraya her sabahki kahvaltısından yaptım tam bitti derken çocuk bir kustu baştan aşağıya battık hadi banyo yaptırayım dedim başka türlü temizlenmez kucağımda yıkayana kadar akla karayı seçtimilk defa tek başıma yıkadım çok zor oldu gerçekten:26:
mamayı o kadar uzun tutuyo ki ağzında yutmadan midesi bulandı kustu sonunda oooof offf
kızlar
bu sabah miraya her sabahki kahvaltısından yaptım tam bitti derken çocuk bir kustu baştan aşağıya battık hadi banyo yaptırayım dedim başka türlü temizlenmez kucağımda yıkayana kadar akla karayı seçtimilk defa tek başıma yıkadım çok zor oldu gerçekten:26:
mamayı o kadar uzun tutuyo ki ağzında yutmadan midesi bulandı kustu sonunda oooof offf
ben tek daha rahatyıkıyorum kucagımda eşimle az döktün çok döktün kulagına kaçtı derken bi bakıyorduk tartışmaya başlamışızen iyisi kucagımda yazın alışmıştı hergün bazen sabah akşam yıkadıgım için seviniyordu bile ama havalar soguyalı çok darda kalmadıkca (kusma kakasının çıkması)hafdada 1 kere yıkıyorum korkuyo şimdileri alışırsın küvette yıkamaktan daha eglenceli yazın ben kovaya sokuyodum ahseni şaşıp kalıyodu
yaaa o ağızda tutma benide öldürecek yutmuyo yaaa bağırıyorum oyun yapıyorum yok yüzüme bile bile bakmıyooo en sonunda yuuutttt diye bi bağırdım korktu irkildi:26: bu yutma işine çözüm bulan lütfen haber versinn yoksa sinir hastası olcam
ben benimkini sadece 1 ay flan küvette yıkadım sonra zoruma gitti benim duşakabin alçak ben duşakabinin dışında kalıyorum içine fileyi seriyorum cemreyi yatırıyorum önce ön tarafını sonra yüz üstü çevirip arka tarafını ve kafasını duş başlığıyla yıkıyorum su falan ısıtmıyorumharket etmeye çalışınca düzeltiyorum genelde hareket etmiyo deneyebilirsiniz, yalnız suyunuzun ısınma soğuma problemi yoksa duş başlığı iyi oluyo
kızlar bebegımde ınek sutu alerjsıı vardı ya sanırımmyumurta da var 3 ke z mukuslu kak yaptı cok uzuldum allah beterınden saklasın ama herseyde sut avar hadı daha buna alısamadan yumurta ee herseyde yumurta var sutsuz yumurtaszları kızım yemıyo uzgunum
Kolay gelsin canım, yemek saatleri şarkı söyleyip oyun yapmaktan yoruluyorum birkaç kaşık yesin diye 1 saat uğraştım, tırnaklarını kesecem ancak yeni uyuyabildi uyurken bile kestirmiyor tırnaklarını kaç defa uyandı, bırakacam kesmeyecektim ama ellerimi yüzümü mahvetti çizmekten. Bugünlerde yeni bir huy edinmiş sürekli bize tokat atıyor tırmalıyor babasının öğrettiği oyunlar sayesinde...Umarım geçer canım bu süreçler ama bakalım daha bizi neler bekliyor, daha emekleme, yürüme derken 2 yaş sendromu filan bu kadar düşünmemek lazım ama bunalıyorum bazen zaten havalar soğudu pek çıkamıyoruz
Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz, sallıyor musunuz yoksa yatağına bırakıp uyumasını mı bekliyorsunuz. Oğlum uyku saatine yakın çok huysuz oluyor ne yemek yiyebiliyorum ne bir misafir kabul edebiliyorum eğer uyumazsa sonra hiç uyumaz ve sürekli huzursuz kalır. İlk doğduğundan beri uyuyacağında ağlayıp durur sonra uykuya dalar bebekleriniz hiç böyle yapıyor mu
kızlar az önce milupanın sütlacının içine baktım,tam yağlı süt,pirinç ve şeker kamışı yazıyodu.e o zaman biz niye yoğurt yaptığımız sütlerden kendimiz sütlaç yapıp vermiyoruz arada?içinde şeker var diyoruz ama mamaların her türlüsünün içinde ve bebe bisküvilerinde var şeker.ben zaten kAVAnoz maması vermiyorum,sadece yolculukta falan bir iki yedirdim ama sütlaç da yapmıyoruz,yani köy sütünren ya da mandıra sütünden küçük kase yapsak arada olur bence,sonuçta zaten devAm sütü yAda anne sütü alıyor,sürekli inek sütü kansızlık yapıyor diyor doktorlar zaten,az şekerli sütlaç yapıp (hatta irmikli fALAN,ÇÜNKÜ İRMİK ÇOK ÇOK FAYDALIYMIŞ) yedirirken azcık pekmez de ekleyebiliriz tatlansın diye bence,deneyeceğim ben.
kızlar
Nisan bebeklerinin çoğu pürelere muhallebilere başlamış.
sağlık ocağındaki doktorumuz anne sütü dışında öğleden sonra elma ya da havuç suyu ver 2 tatlı kaşığından falan fazla verme demişti.. böyle devam ediyoruz
Bugünde gideceğiz sağlık ocağına bu sefer ne diyecek bakalım.
ben tek daha rahatyıkıyorum kucagımda eşimle az döktün çok döktün kulagına kaçtı derken bi bakıyorduk tartışmaya başlamışızen iyisi kucagımda yazın alışmıştı hergün bazen sabah akşam yıkadıgım için seviniyordu bile ama havalar soguyalı çok darda kalmadıkca (kusma kakasının çıkması)hafdada 1 kere yıkıyorum korkuyo şimdileri alışırsın küvette yıkamaktan daha eglenceli yazın ben kovaya sokuyodum ahseni şaşıp kalıyodu
kızlar ya bebişlerinize televizyon seyrettiriyor musunuz benim kızım çok seyrediyo reklamlarla yemek yiyoruz zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?