Cok haklisin ama acibadem 10bin kusur memorial da ayni , kadikoy sifada 7-8 binlerde.Cok ucuzlar var ama hastaneler duzgun ve temiz degil yada doktor tam anlamiyla guven vermiyor.Birde kosuyolda medipol iyi gibi.
Bu doktorun amerikada calistiginda normal dogum orani %70 turkiyede bu oran yine yuksek ama ilk dogumu sezeryan olanlarin 2.dogumuda sezeyan istemesi sebebiyle %50 bu Turkiyedeki bir doktor icin cok yuksek bir oran.Adam kesinlikle normal dogum yanlisi ve o hastanede sizinle kim ilgileniyorsa dogumunuza o doktor giriyormus.Kendisi bolum baskaniymis basarili olmasinin yani sira son derce sefkatli, sicak bir adammis.Sefkatli olsa nolur diyeceksiniz ama benim ablam mesela ilk dogumunda normal cok istiyotdu oldukca acilmasina ragmrn suyuda gelmemis bu normal dogumda en istenen durum ama ablama suni sanci verdikten sonra hem doktor hem hemsire surekli gelip biz sana demedik mi dayanamazsin bunun sancisi sabaha kadar surer diyip durmuslar ablamda o korkuyla beni sezeryana alin demis halbuki ablamin rahim baya acilmis en fazla 1 saate dogururdum aslinda diyor.Ama birisi gelip sacini oksayip gececek biraz dayan dese dayanirdim diyor.O yuzdende bu doktor bana o guveni veriyor.Ama dogru soyluyorsun cok daha uyguna yapan yerlerde var ama hasatanede cok onemli off bilmiyorum :44:
kızlar üşüttüm sanırımiki gün havaya aldanıp attım dışarı kendimi.yürüyüş yaptım.şuan titreme geldi,midemde bulanıyor az ateşim de çıktı.ne önerirsiniz?hasta olmak istemiyorum yaaa
Ne güzel hanımlar hastane planları falan yapılmaya başlanmış. Bu günleri görebilmek bile bir hayaldi benim için. Allah hepimizin evlatlarını korusun. Bazılarınız oradaki ücretlere şaşırmışlar birde burayı yani benim yaşadığım eyaletteki ücretleri duysalar dudakları uçuklar sanırım:))
Eğer sigortan olmazsa hastane ve doktor ücreti ortalama 20-25 bin dolar civarında. Sigortan varsa 5 bin dolar. 9 aylık muayene falanda dahil. Normal yada sezryan farketmiyomuş. Takside bağlıcaklar her ay ödenecek. Burda devlet opsiyonu yok zaten. Mecbursun(
Kızlar 3-4 hafta gerideyim sizden ve herkez cinsiyetini öğrendi.burda öğrenemeyen az kişi kaldık sizin tecrübelerinizden kıyaslama yapmak istiyorum.13+5 de yani dün gittim 2doktora birden kesin olmaz dediler ama bir çıkıntı var birdahaki ay daha kesin olur dediler.bunu yaşayan varmı erkek te oek değişmez diyorlar sizce?yaşadıklarınızı söylermisiniz.tecrübelerinizden faydalanalım)cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler.ben pek cevap alamıyorumda ))
Çok teşekkür ederim arkadaşım çok kibarsıncanım erkekte çıkıntı görüyorarsa değişmiyor yaa sanırım pek çünkü kızda çıkıntı olmuyor 13+5 te tahmin edebilirler bana 13 haftalıkken çıkıntı yok demişti hala çıkıntım yok dün gittim doktora :) ama hiç mi ihtimal yok tabiki var kordonu zannediyorlar bazı çocuklar bacak arasına alıyor onu:)
bugun bır hafta dha buyuduk) 3 lu testımı yaptırmaya gıdıcem bır de usg ye gırecegım . 4.ayada gırdık yahuu ne cabuk zaman gecıyor...
Çok teşekkür ederim arkadaşım çok kibarsıncevap vermen mutlu etti beni.ben biraz sabırsızım sağlığından başka istediğim birşey yok ama herkez öğrendiya sabırsızlanıyorum.neler görüyorum alamıyorum ) bakalım ne olucak.
Ben o paranin fazlasini tatilde harcarken kendi ve cocugumun canini teslim ettigim kisilere guvenirken o paraya acimamda bana ayip geliyor.Hastanede saniyorumki hem normal hemde sezeryan ayni fiyat.Ayrica artik doktorlar normal doguma cok hakim degil hepsi kesip bicme konusunda uzman, normal dogumda komplikasyon olusma riski cok daha fazla bircok doktorda bunu goze almiyor.Bende isterim tabiki daha uygun fiyatlara hastaneden cikmayi ama insanin kafasinin ve gonlunun rahat etmeside onemli, tum branslari olan, yeni oldugu icin son teknoloji kullanilan bir hastane.
çok geçmiş olsun canım.pek çok yere göre iyi demek istemiştim.umarım şimdi daha iyidir.Medicalpark iyi mi?Benim annem orda yogunbakimda yatti kadinin nabzi 20 lere dusene kadar tomografiye almadan gunlerce beklettiler yok beyinde tumor yok bobrek ustu bezi yetmezliginden supheleniyoruz sapa saglam gidip suurunu kaybetti buna ragmen kac gun beklettiler tomografiye cikarmadilar en sonunda iyice agirlasip solunuma baglayip cikardilar ve sonuc neymis annem sadece hipertiroid hastasiymis eger ilk gun cekilse o tomografi ilk dakika anlasilacak, birde utanmadan doktor annenizi bu degerlerle kaybedebilirdik ama yasiyor diyor.Sadece bir hapla hersey duzeldi ama annemin o uzun suren nabiz dusuklugunden ic organlari zarar gordu ve omur boyu kortizon almak zorunda kaldi.Eger annemin sekeri yada tansiyonu olsaydi Allah korusun yani.O yuzden hastaneye antipatim var ama yinede bununla degerlendirmek dogru olur mu sen daha iyibilirsin?
Kuzenim memorial hastanesinin ilk sahiplerindendi ilk basta zarar ediyor diye devretti sonra aldi basini gitti, olaydi iyiydi orda yapardim yoksa.
hep öyleyiz inan bende 13 haftalıkken sordum doktora kıza benzetti şimdi gittiğimde gene sordum hala kız bakalım :) sende öğrenirsin yakında randevun ne zaman tahminde de bulunuyorlar erkeklerde çıkıntı çabuk çıkıyor olmadı alttan baktır çok net oluyor ozaman keşke bende baktırsaydım dün çok pişman oldum zor netleştirdik :) heryerini
Hadi bakalım haberlerini bekliyoruzgunaydın kızlar
bana da belkı erkek olabılır demıstı dr um
ama henuz bende ogrenmıs degılım cınsıyetını
bakalım 7 ocak gıbı umarım ogrenırım
bazı hamişler özel hastanelerin fiyatlarından bahsetmiş değer mi diye.dayanamadım yazmak istedim bende işin içinde biri olarak.ben sağlıkçıyım anestezi teknikeriyim ve memur olmadan önce pek çok özel hastanede ameliyathanede çalıştım. inanın kimilerinde daha çok para kazanmak için o kadar adi malzemeler kullanılıyor ki aklınız şaşar,yüzünüze gülüp sağlığınızı elinizden alırlar.pek çok devlet hastanesi daha iyi.ben normalde devlet hastanesinde yapmak istiyorum doğumumu ama memurların rapor sıkıntısı oluyor.devletteki doktorum rapor cimrisiözelde ise istediğin kadar rapor senin diyor, o yüzden emin olamıyorum. kimisi memorialden bahsetmiş. ben okmeydanı memorialde de çalıştım ve her hastaya ayrı malzemeler özel olarak hazırlanıyordu, şişli hospital hiç bi işe yaramaz,gaziosmanpaşa özelde çok iyi değildi.istanbulda bildiklerim bunlardı,medical hastanelerinde kart çıkarttığınızda (sanırım 200 tl idi) 1 sene boyunca yüzde 50 indirim yapılıyor bilginize. bu arada o da fena değildir göztepe ve bahçeşehirdekiydi sanırım bildiklerim.
Günaydın güzel anneler ve tatlı minnoşları
Çoooooook güzel bir cuma günü ve haftasonunuz olsun.
Takip ettiğim kadarı ile hastaneler konuşulmuş.
Memorial Hizmet ve İncirli Ethica Hastaneleri hakkında bilgisi olan var mı???
Memorial Şişli, Memorial Hizmet veya Ethicadan birini seçicem sanırım.
kızlar bi arkadaşla yaptığım bi konuşmayı paylaşmak istiyorum..şimdi bu arkadaşın bebeği oldu. Ben konuşurken oğlum olacağını söyledim. Bana dedi ki "yine de bağlanma, bana hamile iken anlatmışlardı 6.-7. aylarda enfeksiyon vs. yüzünden çocuğu kaybedebiliyorsun"ben bu yaz bir kayıp yaşadım zaten ve onun üstesinden gelebilmek için, belki hatırlarsınız, her hafta doktora taşındık ultrasonla bakmaya vs. Hormonlardan mıdır bilmem, o kadar canımı sıktı ki bu laf, iyi niyetle uyarmak için de olsa bir anne diğerine bunu yapmamalı bence diye düşündüm..haksız mıyım, fazla mı duygusal davranıyorum acaba
Kızlar ne kadar kızsanız haklısınız. Böyle mantıksızlık olur mu. Bebek ölebilir diye hiç bir şey yapmayalım mı? O mantığa göre 1 saat sonra ben de ölebilirim, o zaman yemek yemeyeyim, plan yapmayayım, hayl kurmyayaım hiç, tövbe tövbeBenim de hiç hoşuma gitmiyor "erken daha sevinme" "dur daha çok küçük" telkinleri..
Kayınvalidemler bizdeydi bu akşam malum mevzuyu konuştuk bana dedi ki;" bebek için çok sevinmiştin, keşke o kadar erkenden sevinmeseydin" tüylerim diken diken oldu. Sanki bebeğimin başına birşey gelmiş gibi.. Ben sağlam durmaya çalışırken..
Hamileliğin keyfini mi çıkarmak lazım, iyi bir şeyi paylaşmak mı.. yoksa potansiyel ölü muamelesi yapmak mı?
Ne de olsa ölebilir, düşebilir sevinmeyelim.. yaşarsa severiz seviniriz.
Kimse kusura bakmasın hastalıklı bir düşünce bana göre.. Benim çocuğumun riski olmasının sebebi benim sevincim ve hevesim olamaz..
Doğduktan sonra bile başına pek çok şey gelebilir Allah korusun... Hayat durağan birşey değil ki her zaman karşılaştığımız sorunlara olaylara karşı tepkiler verip çözümler bulup bir şekilde yaşantımıza devam ediyoruz.
Bağlanırım kardeşim, başına birşey gelirse de üzülürüm ama elimden geleni de yaparım. Kim içindeki canlıya hiç yokmuş muamelesi yapabilir ki..
Duyguyu bırak, mantıklı düşündüğünde bile hastalıklı geliyor bana..
Arkadaşım okmeydanı memorial iyi mi demek istedin tam anlayamadım da emin olmak istedim. Ben orada doğum yapacağım çünkü.
Günaydın güzel anneler ve tatlı minnoşları
Çoooooook güzel bir cuma günü ve haftasonunuz olsun.
Takip ettiğim kadarı ile hastaneler konuşulmuş.
Memorial Hizmet ve İncirli Ethica Hastaneleri hakkında bilgisi olan var mı???
Memorial Şişli, Memorial Hizmet veya Ethicadan birini seçicem sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?