Kizlar bende bugun gittim kontrole bebegim kanala dogru yaklasmis cok sukur bi icraat gorduk. Ama doktor kanala girmesini bu kdr onemseme onemli olan sancilarinin gelmesi,sancin da bi anda gelicek o sanciyla zaten kanala girer dedi. Suan herhangi bi acilma yalanci sancin olmayabilir olcak diye bisey yok. Birden baslar ve artar dogumun baslamis olur dedi. Olaki sancim gelmedi ve geldik 40.haftaya napicaz diyede sordum 41haftaya kdr bekleriz tabi suyunun azalmasi tansiyon hareketlerinde azalma vs gibi cesitli sebepler olmadigini herseyi saglikli olursa gelmezse yinede bu sefer suni sanciyla dogumu baslatmamiz gerekir dedi o noktada tabi suni sanci korkumu anlattim bende. Doktorum fitil seklinde suni sanci kullaniyorum onuda duruma gore az dozda baslayip gerekirse arttiriyorum rahmindecacilma yumusama yapiyor dedi rahatladim damardan vermiyormus. Sadece suyun bosalirsa onda fitil durmicagi icin o zaman damardan yine az dozajda veririz adim adim duruma gore veriyorum dedi.
Yani suni sanci tamamen doktorla alakali arkadaslar anladigim kadariyla. Birden serumu baglayip hersey hizlica olsun diye sisin caniniza okursa dayanilmaz olabiliyor diye anladim.
Uzun uzun yazdimki benim gibi acilma olmayip bi belirti olmayan arkadaslarin merakini bi derece belki gideririm.
Ha bu arada dogum sancilari icinde comelme kalkma yap yuruyus ve hurma dereotu maydanoz ye dedi. Oglusumda 3450 gr 50 cm olmus.