2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Senide strese sokmuyormu doktorun bu halleri .ben okurken daraldım.bebege dokunacak herkesi nasıl belirleyeceksinki Rabbim esirgesin Allaha bırakmak gerek herseyi elinden geleni yaptıktan sonra.

Senide strese sokmuyormu doktorun bu halleri .ben okurken daraldım.bebege dokunacak herkesi nasıl belirleyeceksinki Rabbim esirgesin Allaha bırakmak gerek herseyi elinden geleni yaptıktan sonra.
Ya sokmaz olur mu. Adama gucık oluyorum, herşeyi abartı. Babamın yeni eşi onla doğurdu, tanıdık diye başladım, iyi bilinen bir doktor ama ben bu kadar detaycı beklemiyordum, benim karakter yapıma ters bu kadar baskı. Şimdi hastahanede özel indirimi vs. var, ayarladım herşeyi diye susuyorum, bir de bu haftadan sonra takibi vs.si zor olur diye...

Riskim var mı bilmiyorum, ikizlere hamileyim şekerim var vs. Ama 2. Doz konusunda kararsızım. İlkinde ağrıdan başka bişi olmadı ama cidden 20 tane vitamin vs. Nefret ettim herşeyden..
Benim doktorum genel olarak rahat bir doktor ilk gebeliğimde şeker problemim olmadığı için ve bunda da çok kilo almadığım için şeker yükleme testi kararını bana bıraktı mesela.

Tetanoz aşısı meselesi de öyle karıştı ki ben mesleğe ilk başladığımda tek doz 10 yıl koruyuculuk derlerdi.Sonra o 10 yıl 5'e düştü.Hamilelerde ömür boyu koruyuculuk adında 5 dozluk program uygulanmaya başladı sonra onunda sadece 5 yıl tam koruyuculuk sağlayacağını açıkladılar.Yani tıp Dünyasınında kafası bu aşı konusunda kararsızç

Eminim doktorunuz sizi bu konuda rahatlatacaktır.

Canım valla drun baya baya pimpirik sanırım . Eve gelene aşınız var mı diyede sorulmaz ki bilemedim. Hadi anne baba kardeş rica edersin yaptırır ama illa uzaktan da görmeye gelen olacak. Benim perinatalogda fazla rahat
İnşallah canım sabah kan verdim öğleden sonra akibetimi öğreneceğim ikizler iki katı zorladı bizi

Reactions: LaL
Günaydın kızlar dün kontrolüm vardı, geçen hafta şiddetli regl ağrısı gibi ağrılarım olmuştu bir de oturarak çalışıyorum uzun süre ayağa kalkmazsam veya yürüyüş yaparsam alt karın kısmımda aşırı ağrı ve sertlik oluyordu bunları sordum hepsinin çok normal olduğunu söyledi doktorum ki kendisi pimpiriklidir. Doğum sancısının regl ağrısı gibi olmadığını göbek deliğinin üstünde kramp gibi olduğunu ve belli aralıklar ile tekrarlaması gerektiğini söyledi. Bizim kız 820 gr olmuş tek sorunumuz yüzünü asla göstermiyor Bu arada kızımızın adı Maya neredeyse her dilde anlamı olduğu için seçtik.

Kızlar Burçak&Başak nasıl sizce. Yavrularım isimsiz kalacak :):) Birini beğenseler diğerini beğenmiyorlar çevremdekiler. Önerilere açığım.
Valla benim adım Başak :) İsmimi çok seviyorum. Annemin adını koymayacak olsam, kızıma Burçak adını verecektim. Benim adımla aynı anlamda ve çok benziyor diye :) Bence harikalar

Gunaydin kizlar .2018 temmuz annesiyim .Arada sizin topige bakiyorum. Hamilelik anilarim canlanıyor gözümde.
Ben de belim ağrıyor diye yatamaz erkenden kalkardim .Her yerim tutulurdu.Simdi bebegim bizle uyuyor. O uyanmasın diye hareket edemiyorum yine her yerim tutuluyor.
0 3 ay kiyafetleri fazla abartmayin nacizane fikrim .Hava cok sicak oluyor .Genelde citcitli badiyle duruyor bebek.Bem sadece gece uzun kollu giydirdim .Pisik oluyorlar hemen .Bir de bebegin kilosu onemli benimki biraz tombisti. 3 6 aylik kiyafetlere cabuk geçtik.

Anladım.ozaman yinede rahat olmaya calıs ne kadar olabılırsen

Günaydınlarrrr.Her yerim tutulmuş olarak uyandım yine.Kalan 3-3,5 ayı hayırlısı ile sağlıkla geçirip bebislerimizi kucağımıza alalım inşaallah.İlk oglusta fırtına gibiydim 5-8 ay arası çok rahattım.Birde çalışıyordum o zaman.Yaşla mı alakalı vücutla mı alakalı kiloyla mı alakalı bilemiyorum ama bu bebisimin hamileliği zor geçiyor.Daha 6.ay dolmadı ama 8.,9. aylarda gibi zorlanıyorum.Haziran-temmuzu düsünemiyorum

Evet canım, gaviscon gebeliğin her döneminde kullanılabilen güvenli bir ilaç ve çok etkili

Ben çok sayıda doktora sordum, hepsi onay verdi kullanmama
sağolasın canım bugün yazdırayımda sağlık ocağına alayım :)

Benimde bugün belim ağrıyor geceleri her tarafım acıyor son zamanlar annem oturarak uyurmuş bende öyle olucam heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…