2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Bende çatıyı olduktan 1 2 saat sonra gelmişti ama sende 2 gündür yenimi geliyor

Maşallah size gözünüz aydın kavuşmuşsun canım . İkizlerimi 37de doğum yaptığımda ikiside odaya gelmişti.sonra oğlumda hızlı nefes alış fark edince küvöze götürüp solunum desteği verdiler. Bi kaç güne çıkar demişlerdi ama akciğer röntgeni çektikleri için antibiyotik tedavisine başladılar.kızımla eve dönmüştük.oğlumda10ncü gün taburcu ollmuştu. Doğumda sanırım benden geçmişti bende grip gibi hastaydım öksürükle girmiştim doğuma.acaba sizin neden antibiyotik başladılar. Röntgen felan çekmişlermi.inşallah devam etmez sizde beraber dönersiniz

Aslında baştan sona anlaticam ama kafamı toplayamiyorum. Röntgen ve crp temiz. Önlem amaçlı vermişler antibiyotiği, sanırım serum kateteri fln takıldığı için bile gerekebiliyormuş. En az beş gun tedavi görebilir dediler tabi bu kısalıp uzayabilir de.. Beni muhtemelen yarın taburcu edebilirler, sonra gider görürüm günlük bebisimi..O iyi olsun, rahatta olsun da, yanımıza sonra gelse de olur

Bı üst basamak hastaneye sevk oluyor bebeğim, en az beş gün gibi takipte olacak. Şimdilik ayrıldık ama kavuşucaz biliyorumDualarınızda olsun miniğim
Miniğin dualarımda sağlıkla kavuşun inşallah
Bir de en geç ne zaman döner bu bebiş? Normal doğum yapmayı istiyorum Allah'ın izniyle. Umarım döner miniğim
37. Haftada döndü benim bebeğim umudunu kaybetme döndüğünde vajinada çok baskı hissetmeye başlamıştım

Belkide çabuk toparlansın diye verdiler demekki. Aynen öyle hem eve geçince sende biraz toparlanır dinlenirsin. Süt gönderirsin bol bol sütler olsun şifa olsun kuzucuğa kesinlikle şuan emin ellerde yenidoğan bakım iyi bakıyor sayılı vakit geçer çabucak kavuşursunuZ kendinie geldğinde yazarmısın 37+2 de bi anda mı geldi sancı suyun öncesinde belirtin varmıydı sırt bel ağrısı bacak ayak ağrısı gibi yada ayaklarda şişme felan akıntı artışı gibi.

Ben bugün girdim ultrasona bebek kafası aşağıdaydi doktor duruşu istediğimiz gibi dedi değişmezse daha

Gelelim doğum hikayeme, düzensiz sancılarım devam ediyordu, bebek kanalda değildi, kısacası herşey rutinimdeki gibiydi. Gece 2:30 gibi güçlü bir regl ağrısı gibi acıyla gözümü açtım. Ardından sıcacık bir su gelmeye başladı, çişimi tutamamış gibiydi, eşime seslendim.. O benden daha panik oldu, doktorumu aradım o da hastaneye gecmemi ve hiç birşey yiyip icmememi istedi. Bu arada ben sırt çantama son dk alacağım şeyleri doldurmaya başladım. Şarj aleti, cüzdan vs.gibi.. Bu arada sancım yoktu, bebek hareketleri devam ediyordu. Karnımda hala büyüktü, ped tutacak kadar sızıntı şeklindeydi. Araçta sohbet ederek hastaneye vardık, yolda hafif bir bulantı hissi geldi.
Tam bir hayaller hayatlar yaşıyorduk. Bebeğim gelecegi günü kendisi seçmişti. Kalan eksikler aklımdaydı ama doğmasına saatler vardı. Hastaneye varınca hemen nst ye alındım, sancı düz bir seyirdeydi fakat sonra 70 ler fln göründü, bebek kalp atışları iyiydi. Sonra odaya yerleştim, bu arada sancılarım düzene girdi ve o doğum sancılarını yaşadım. Bele yayılan güçlü bir kasılma hissi, yaşayıp anlamamak hiç mümkün değil..Zor dayanıyordum ki ameliyathaneye alındım ve epidural, sanirim spinalde uygulandı.Ardından kalp atışlarım izlendi, yeterince uyustum mu endişesi vs. Biraz heyecan yapınca yatıştırıcı verildi. Sonra ameliyata başladılar, bebek geliyor şimdi diye söylediler o ara sol kaburgamda baskılar hissettim. Bebeğim de o taraftaydı. Sonra bir ağlama sesi yükseldi, doktorumun ellerinde ağlak bir pamuk vardı. Sonra yanımda temizleyip giydirdiler ve ebe hanım birkaç foto çekti sağolsun, sonra da yanağıma koydu, yumuşacık, sıcacık bir ipeksi ten.. Hayalimden bile güzel
Ağlamasını yorumladılar, aktif bir ağlama sorun yok dendi ve kontrolleri için ilgili servise gitti. O sırada serklajı almaya çalışıyorlardı, uterus biraz yukarı çıktığı için ulaşmaları zor olmuş, benimle her detayı paylaştılar. Bu beni sakin tutan, güvende hissettiren bir durumdu. Serklaj alındı ve ipi gösterdiler. Meğer ne kadar kalın bı ipmis, bı de kırmızı.. Sonra odaya gectim. Ardından minnoşum geldi. Bebek hemşiresi de gelip emzirme egitimi verdi ve sütü kontrol etti, her şey yolundaydı ve ilk emzirme başarılı geçti. Sonra huzursuzluğu devam etti, bunun biraz sürebileceğini söyledi çocuk hekimi, artarsa biraz kuvöze alabiliriz dedi. O sırada tentene temas yaptık biraz sakinleşti, sesimiz ve kokumuza öyle duyarlılar ki..
Fakat biraz sakinlesse de yeniden başladı huzursuzluğu ve kuvöze alındı, ardından yanına gittik anne ve baba olarak.. Oksijen ve serum veriliyordu.Rontgen çekilmiş ve bir kaç kan tahlili temiz çıkmıştı, çıkmayan sonuçlar bekleniyordu. Gebelikte geçirmiş olduğum idrar yolu enfeksiyonu hikayem oldugu için ve yakın tarihli bir idrar tahlilim olmadığı için de, önlem amaçlı antibiyotik tedavisi başlanmıştı. Bı kaç saat sonra yeniden desteksiz solunum denenmis ve aynı devamdl ettiği görülünce de sevk etme kararı alınmış. Bulunduğum hastane özel bir kadın doğum hastanesi, yoğun bakım olarak daha teşekkülü bir yer daha yerinde olur dediler ve iznimizle sevk oldu minnoşum. Gidişi üzdü ama onun şu an benden çok, sağlıklı bir bakıma ihtiyacı vardı ve uzulursem sütümün kesilme riski.. Babasıyla gitti yeni hastaneye, ben de annemlerin bu gece..
Demem o ki, her hikaye kişiye özgü, her hamilelik sürecinin de öyle olduğu gibi.. Her şey toz pembe yada hayaldeki gibi olmayabilir. O yüzden önceliğiniz onun sağlığı olacaktır. Bir o kadar da siz de önemlisiniz iyi olursanız onun daha iyi, daha güçlü olabileceğini unutmayın. Aranızdaki bağ o kadar mucizevi ki.. Dilerim herkes en güzel hikayesini yaşar Her şey hayalinizden bile güzel olsun

37+2 de bir anda uykumda tek bir ağrıyla geldi, düzensiz sancı harici bir ağrım yoktu, ödem sorunu hiç yaşamadım.

Lohusalık beni de çok korkutuyor ama düşünmemeye çalışıyorum. Her şey olacağına varacak sonuçta

Çok sağol canım benim az kaldı bizim de ‘kızlar ben doğurdum’ mesajı vermemize. İnşallah kolaylıkla ve sağlıkla olur hepimizin doğumu
Senin haftadan kaynaklı olarak doğum da yakındır

Bir çırpıda güzel bir öykü okuyor gibi hissettim
Tam da söylediğin gibi nasıl ki hamilelik sürecinin tamamı bizim yönetimimizde değil, doğum süreci de öyle.

Hepsi biricik hepsi kendine özgü

Çok şükür ki zorlu yollardan gelip bu günleri gördün canım 27-32-36 derken vaktiyle geldi miniğin. Ömrü bahtı açık olsun.

Gece olması eşinin yanında olması açısından iyi olmuş, çok ağrı sızı da çektirmemiş anladığım kadarıyla.

Kendi hikayemi de şok merak ediyorum nasıl olacak diye, her geçen gün bir adım daha yaklaşmak heyecan verici

Harikaaa canim okurken göz yaslarima engel olamadım Rabbim bir daha asla ayrılık yazmasın size en kısa zaman da iyileşip kollarina gelsin miniğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…