- 18 Ağustos 2021
- 356
- 288
- 53
Okurken çok duygulandim Rabbim sanada bebeğine de bizlere de sağlıklı uzun ömürler nasip etsinGelelim doğum hikayeme, düzensiz sancılarım devam ediyordu, bebek kanalda değildi, kısacası herşey rutinimdeki gibiydi. Gece 2:30 gibi güçlü bir regl ağrısı gibi acıyla gözümü açtım. Ardından sıcacık bir su gelmeye başladı, çişimi tutamamış gibiydi, eşime seslendim.. O benden daha panik oldu, doktorumu aradım o da hastaneye gecmemi ve hiç birşey yiyip icmememi istedi. Bu arada ben sırt çantama son dk alacağım şeyleri doldurmaya başladım. Şarj aleti, cüzdan vs.gibi.. Bu arada sancım yoktu, bebek hareketleri devam ediyordu. Karnımda hala büyüktü, ped tutacak kadar sızıntı şeklindeydi. Araçta sohbet ederek hastaneye vardık, yolda hafif bir bulantı hissi geldi.
Tam bir hayaller hayatlar yaşıyorduk. Bebeğim gelecegi günü kendisi seçmişti. Kalan eksikler aklımdaydı ama doğmasına saatler vardı. Hastaneye varınca hemen nst ye alındım, sancı düz bir seyirdeydi fakat sonra 70 ler fln göründü, bebek kalp atışları iyiydi. Sonra odaya yerleştim, bu arada sancılarım düzene girdi ve o doğum sancılarını yaşadım. Bele yayılan güçlü bir kasılma hissi, yaşayıp anlamamak hiç mümkün değil..Zor dayanıyordum ki ameliyathaneye alındım ve epidural, sanirim spinalde uygulandı.Ardından kalp atışlarım izlendi, yeterince uyustum mu endişesi vs. Biraz heyecan yapınca yatıştırıcı verildi. Sonra ameliyata başladılar, bebek geliyor şimdi diye söylediler o ara sol kaburgamda baskılar hissettim. Bebeğim de o taraftaydı. Sonra bir ağlama sesi yükseldi, doktorumun ellerinde ağlak bir pamuk vardı. Sonra yanımda temizleyip giydirdiler ve ebe hanım birkaç foto çekti sağolsun, sonra da yanağıma koydu, yumuşacık, sıcacık bir ipeksi ten.. Hayalimden bile güzel
Ağlamasını yorumladılar, aktif bir ağlama sorun yok dendi ve kontrolleri için ilgili servise gitti. O sırada serklajı almaya çalışıyorlardı, uterus biraz yukarı çıktığı için ulaşmaları zor olmuş, benimle her detayı paylaştılar. Bu beni sakin tutan, güvende hissettiren bir durumdu. Serklaj alındı ve ipi gösterdiler. Meğer ne kadar kalın bı ipmis, bı de kırmızı.. Sonra odaya gectim. Ardından minnoşum geldi. Bebek hemşiresi de gelip emzirme egitimi verdi ve sütü kontrol etti, her şey yolundaydı ve ilk emzirme başarılı geçti. Sonra huzursuzluğu devam etti, bunun biraz sürebileceğini söyledi çocuk hekimi, artarsa biraz kuvöze alabiliriz dedi. O sırada tentene temas yaptık biraz sakinleşti, sesimiz ve kokumuza öyle duyarlılar ki..
Fakat biraz sakinlesse de yeniden başladı huzursuzluğu ve kuvöze alındı, ardından yanına gittik anne ve baba olarak.. Oksijen ve serum veriliyordu.Rontgen çekilmiş ve bir kaç kan tahlili temiz çıkmıştı, çıkmayan sonuçlar bekleniyordu. Gebelikte geçirmiş olduğum idrar yolu enfeksiyonu hikayem oldugu için ve yakın tarihli bir idrar tahlilim olmadığı için de, önlem amaçlı antibiyotik tedavisi başlanmıştı. Bı kaç saat sonra yeniden desteksiz solunum denenmis ve aynı devamdl ettiği görülünce de sevk etme kararı alınmış. Bulunduğum hastane özel bir kadın doğum hastanesi, yoğun bakım olarak daha teşekkülü bir yer daha yerinde olur dediler ve iznimizle sevk oldu minnoşum. Gidişi üzdü ama onun şu an benden çok, sağlıklı bir bakıma ihtiyacı vardı ve uzulursem sütümün kesilme riski.. Babasıyla gitti yeni hastaneye, ben de annemlerin bu gece..
Demem o ki, her hikaye kişiye özgü, her hamilelik sürecinin de öyle olduğu gibi.. Her şey toz pembe yada hayaldeki gibi olmayabilir. O yüzden önceliğiniz onun sağlığı olacaktır. Bir o kadar da siz de önemlisiniz iyi olursanız onun daha iyi, daha güçlü olabileceğini unutmayın. Aranızdaki bağ o kadar mucizevi ki.. Dilerim herkes en güzel hikayesini yaşarHer şey hayalinizden bile güzel olsun
Ayyy herşey olabilir Lala bilemiyorum ama şuan herşey çok iyiSenin haftadan kaynaklı olarak doğum da yakındır
Bende aynen öyle yapıyorum bugün pompayla çektirdik çok şükür birazda olsa geldi. Şırıngayla icirdiler, her 3 saatte bir de mama veriyolar. Çünkü sütüm yine çok çok az cikiyo. Benim de meme ucum yok bende plastikle tutturmaya çalışıyorum. Yarında taburcu olucaz inşallah artık eve gidebilirim çok şükür 1 haftayı geçti hastanede olduğumBen de pompayla sağıp kaşıkla verdim ağız sütünü şimdi silikon göğüs ucuyla tutturuyorum meme ucum olmadığı için
Teşekkür ederim Diyarbakıra geldiksize de hayırlısı olsun hayırlısıyla gidip gelsin inşallah tüh ama antakyada olsaydı hala orda kalan arkadaşlarımız da var iyi olurdu iskenderundan maalesef kimseyi bilmiyor eşim
Döner canım merak etme benimki de tarrsi 35 haftaya kadar cuma günü gittiğimde dönmüş doğum kanalına doğru inmiş bileBanada aynısını dediler. Hatta ısrarla doktora dedim belki döner diye ama doktorun verdiği cevap bu zamana kadar bu pozisyondan dönen görmedim dediHareketlerinide aynı resimdeki gibi hissediyorum
Nişan canım ama Nisan gelince hemen sancı başlamaz bir haftayı bile bulur bende çatı muayenesi oldum iki üç sefer hiçbirinde leke gelmedi senin yavaş yavaş basliyo dogumYani tam anlam veremiyorum ama tekrarı olmadı, suan herhangi bir ağrı sancı vs de yok ve minik kıpır kıpır hala kaburgama baskı yapıyor. Bakalım beklemeye devam
Yaa ben de görünce çok heyecan yaptım, eşim benden çok heyecan yaptıhatta gelip gelip sancı var mı dakika
say diyorDiyorum sancı yok bişey yok suan herşey yolunda bakalım ama doktor çatı muayenesi sonrası olabilir demişti bakalım beklemeye devam
Eşyalarım hazır duşumu da almıştım ama sancı vs yok suan, bence çatı muayenesi etkisi ama bakalım
Et yemekten olmasınBu akşam yürüyüşünde ne bir zorlanma ne bir paytak yürüyüş vardı bendeçok rahattım kalçamda acımıyordu adım attıkça nedense
Bende erken beklemiyorum nedense 41leri görcekmişim gibi. Bana kalsa 37den sonra doğsunT temmuzekim hayırdır inşallah bu kadar sakinlik pek olmadı bu zamana kadar
Bu arada grubun en son doğuracakları biziz galiba haftasına göre.
Ahh doğuma kadar görmek istemiyorum resmen artıkEt yemekten olmasın
Benim ilk yavrumda Nisan geldi ve ben o gun dogum yaptım. Bence Nisan gelince gidilmeli kişiye göre değişiyor.Kızlar katina vesilesiyle, su gelince hemen doktora gidiyoruz ama nişan gelince hemen gitmeye gerek yok mu ? Nasıl şimdi
Evet dün eve gelince koklattık ama kediciğim çok mutsuz asla yanına gelmiyor , ağlayınca korkup kaçıyor odadan filanAmin inşallah bebegi kediyle tanıştırdınmı merak ediyorum
Ay buna çok güldümBu kadar doğum haberinin üstüne duşumu aldım gümüş kapaklarımı taktım oturuyorum bakalım
Ay güldürdünüz çünkü bende daha 1 ay olmasına rağmen gümüş kapakları taktım sabahtan beri üstümdeler. Psikolojik olarak hazırım, tek eksik kapakmış gibiBu kadar doğum haberinin üstüne duşumu aldım gümüş kapaklarımı taktım oturuyorum bakalım
Benim doktorum döner dedi hatta son an da dönen bile var dediBanada aynısını dediler. Hatta ısrarla doktora dedim belki döner diye ama doktorun verdiği cevap bu zamana kadar bu pozisyondan dönen görmedim dediHareketlerinide aynı resimdeki gibi hissediyorum
Valla hiç bilmiyorum ne olduğunu, hep beraber yaşayıp göreceğizNişan canım ama Nisan gelince hemen sancı başlamaz bir haftayı bile bulur bende çatı muayenesi oldum iki üç sefer hiçbirinde leke gelmedi senin yavaş yavaş basliyo dogum
Allah güldürsün hepimiziiiAy güldürdünüz çünkü bende daha 1 ay olmasına rağmen gümüş kapakları taktım sabahtan beri üstümdeler. Psikolojik olarak hazırım, tek eksik kapakmış gibi
Seni takipteyim, Benim de 0 sancı çünkü.Valla hiç bilmiyorum ne olduğunu, hep beraber yaşayıp göreceğizkasılma ve yalancı sancım bile olmadı bu zamana kadar, 3 nst ye girdim hepsi de 0 sancı çıktı. En son cumartesi girdim nst ye.Bakalım süreç nasıl ilerleyecek, en hayırlısı ney ise o olsun inşallah hepimiz için
Canım benimde göğüslerim büyümedi küçük halen sadece koyu yerlerin çapı genişledi birde ne ağrı ne sızı hassasiyet bile yokAllah güldürsün hepimiziii
Gerçekten öyle tek eksik kapak kalmışcasına. Hayır ben bir de az evvel açtım bir çocuk kitabı kitap okudum bebeğime, normalde hep yapmak istediğim ama pek başaramadığım bir şeydi
Noldu bu doğumlar bana bir güncelleme getirdi sanki :)
Kızlar bu arada benim göğüslerim küçüktü hala daha küçük acaba sütüm olmayacak mı? Bugün oksapar aldığım eczacı kız sağolsun hiç üstüne vazife olmamasına rağmen kendi doğum anılarını anlattı bana hiç sütü olmamış falan, doğum değil şu emzirme süreci daha çok korkutuyor sanki beni..
Bir de göbek deliğimin yarısı dışarı çıkmaya başlamış benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?