Sabah muayene olmaya gelmistim nst kotu cikinca dr dogumhaneye gidiyoruz bebek tasikardi geciriyor 1 saat bile bekletemem dedi cunku en son iki hafta once gelmistim kontrole ve bebegim 2700 kg da bugun 2800 oldugunu gorduk gelisimi durmus ve kordon dolasmisti Allahtan iki gundur duzensiz sancilarim vardi cok fazlaydi hissediyordum ve bekliyordum zaten once serumla ve surekli nst gozetimin de bebegi sakinlestirmeye calistik olmadi oksijensiz kalmaya basladi bu arada benim sancilarim baslamisti 2-3. Saat suren sanci sonrasi epidural istedim yapildigi zaman acilmam hizlandi ve bebegimin kalbi yavaslamaya basladi bu defatum hizla dogumhanede buldum kendimi yarim saat icinde kucagomdaydi bir kac saat solunum skntisi yasadi gelisim geriligi oldugu icin ama suan yanimda cok sukur emzirmeye calisiyorum Bizim maceramiz boyleydi darisi size olsun saglikla alin hepiniz kucaginiza insallah
Hayırlısı olsun bebiş ne büyük mutluluk.Daha gününüz varmış sanki aniden mi gelişti acaba planlı mıTesekkur ederim kizlar darisi size olsun insallah
Benimde 200 lerdeydi kalp hizi ama ayni zaman da kordon dolasmis ve gelisimi durmustu iki haftadir 100 gr degismisti o yuzden bekleyemeyiz dedi doktorumuz sizde ihmal etmwyin takip edin kontrolleri sklastirin ben cok pisman oldum iki hafta bekledigime sukurler olsun bebegime bsey olmadiHayırlı evlat olsun size inşallah güle güle büyütün
Geçen cumartesi gittiğim nst de benim bebeğimin de kalp atışı hızlanmış 200 lere çıkmış zaten çok hareketliydi. Nst de ki hemşire doktorumu aramış ben çıkınca doktorumda sonuca baktı sıkıntı yok biraz fazla heyecan yapmış bebek dedi rahatladık. Sizinki de böyle bir durummuydu ?
Evet erken dogum oldu 37 haftalik olmasi gerekirken gelisim olarak 35+5 de kalmisiz kordon dolanmasi yuzundenHayırlısı olsun bebiş ne büyük mutluluk.Daha gününüz varmış sanki aniden mi gelişti acaba planlı mı
Geçmiş olsun ne güzel sağlıkla aldığınız kucağınıza mutluluklar canım bebeği öpün bizim içinEvet erken dogum oldu 37 haftalik olmasi gerekirken gelisim olarak 35+5 de kalmisiz kordon dolanmasi yuzunden
Ya maşallah Rabbim hiç ayırmasın. Hayırlı evlat olsun insallahSabah muayene olmaya gelmistim nst kotu cikinca dr dogumhaneye gidiyoruz bebek tasikardi geciriyor 1 saat bile bekletemem dedi cunku en son iki hafta once gelmistim kontrole ve bebegim 2700 kg da bugun 2800 oldugunu gorduk gelisimi durmus ve kordon dolasmisti Allahtan iki gundur duzensiz sancilarim vardi cok fazlaydi hissediyordum ve bekliyordum zaten once serumla ve surekli nst gozetimin de bebegi sakinlestirmeye calistik olmadi oksijensiz kalmaya basladi bu arada benim sancilarim baslamisti 2-3. Saat suren sanci sonrasi epidural istedim yapildigi zaman acilmam hizlandi ve bebegimin kalbi yavaslamaya basladi bu defatum hizla dogumhanede buldum kendimi yarim saat icinde kucagomdaydi bir kac saat solunum skntisi yasadi gelisim geriligi oldugu icin ama suan yanimda cok sukur emzirmeye calisiyorum Bizim maceramiz boyleydi darisi size olsun saglikla alin hepiniz kucaginiza insallah
Kesinlikle öyle düşünme en güzeli, rabbim güzellikler yaşatsın ,Lohusalık beni de çok korkutuyor ama düşünmemeye çalışıyorum. Her şey olacağına varacak sonuçta
Çok sağol canım benim az kaldı bizim de ‘kızlar ben doğurdum’ mesajı vermemize. İnşallah kolaylıkla ve sağlıkla olur hepimizin doğumu
Senin haftadan kaynaklı olarak doğum da yakındır
Ayyy ne güzel teker teker doğuruyoruzSabah muayene olmaya gelmistim nst kotu cikinca dr dogumhaneye gidiyoruz bebek tasikardi geciriyor 1 saat bile bekletemem dedi cunku en son iki hafta once gelmistim kontrole ve bebegim 2700 kg da bugun 2800 oldugunu gorduk gelisimi durmus ve kordon dolasmisti Allahtan iki gundur duzensiz sancilarim vardi cok fazlaydi hissediyordum ve bekliyordum zaten once serumla ve surekli nst gozetimin de bebegi sakinlestirmeye calistik olmadi oksijensiz kalmaya basladi bu arada benim sancilarim baslamisti 2-3. Saat suren sanci sonrasi epidural istedim yapildigi zaman acilmam hizlandi ve bebegimin kalbi yavaslamaya basladi bu defatum hizla dogumhanede buldum kendimi yarim saat icinde kucagomdaydi bir kac saat solunum skntisi yasadi gelisim geriligi oldugu icin ama suan yanimda cok sukur emzirmeye calisiyorum Bizim maceramiz boyleydi darisi size olsun saglikla alin hepiniz kucaginiza insallah
Çok şükür sağlıkla kucağınıza almışsınızBenimde 200 lerdeydi kalp hizi ama ayni zaman da kordon dolasmis ve gelisimi durmustu iki haftadir 100 gr degismisti o yuzden bekleyemeyiz dedi doktorumuz sizde ihmal etmwyin takip edin kontrolleri sklastirin ben cok pisman oldum iki hafta bekledigime sukurler olsun bebegime bsey olmadi
Ah katinam.Gelelim doğum hikayeme, düzensiz sancılarım devam ediyordu, bebek kanalda değildi, kısacası herşey rutinimdeki gibiydi. Gece 2:30 gibi güçlü bir regl ağrısı gibi acıyla gözümü açtım. Ardından sıcacık bir su gelmeye başladı, çişimi tutamamış gibiydi, eşime seslendim.. O benden daha panik oldu, doktorumu aradım o da hastaneye gecmemi ve hiç birşey yiyip icmememi istedi. Bu arada ben sırt çantama son dk alacağım şeyleri doldurmaya başladım. Şarj aleti, cüzdan vs.gibi.. Bu arada sancım yoktu, bebek hareketleri devam ediyordu. Karnımda hala büyüktü, ped tutacak kadar sızıntı şeklindeydi. Araçta sohbet ederek hastaneye vardık, yolda hafif bir bulantı hissi geldi.
Tam bir hayaller hayatlar yaşıyorduk. Bebeğim gelecegi günü kendisi seçmişti. Kalan eksikler aklımdaydı ama doğmasına saatler vardı. Hastaneye varınca hemen nst ye alındım, sancı düz bir seyirdeydi fakat sonra 70 ler fln göründü, bebek kalp atışları iyiydi. Sonra odaya yerleştim, bu arada sancılarım düzene girdi ve o doğum sancılarını yaşadım. Bele yayılan güçlü bir kasılma hissi, yaşayıp anlamamak hiç mümkün değil..Zor dayanıyordum ki ameliyathaneye alındım ve epidural, sanirim spinalde uygulandı.Ardından kalp atışlarım izlendi, yeterince uyustum mu endişesi vs. Biraz heyecan yapınca yatıştırıcı verildi. Sonra ameliyata başladılar, bebek geliyor şimdi diye söylediler o ara sol kaburgamda baskılar hissettim. Bebeğim de o taraftaydı. Sonra bir ağlama sesi yükseldi, doktorumun ellerinde ağlak bir pamuk vardı. Sonra yanımda temizleyip giydirdiler ve ebe hanım birkaç foto çekti sağolsun, sonra da yanağıma koydu, yumuşacık, sıcacık bir ipeksi ten.. Hayalimden bile güzel
Ağlamasını yorumladılar, aktif bir ağlama sorun yok dendi ve kontrolleri için ilgili servise gitti. O sırada serklajı almaya çalışıyorlardı, uterus biraz yukarı çıktığı için ulaşmaları zor olmuş, benimle her detayı paylaştılar. Bu beni sakin tutan, güvende hissettiren bir durumdu. Serklaj alındı ve ipi gösterdiler. Meğer ne kadar kalın bı ipmis, bı de kırmızı.. Sonra odaya gectim. Ardından minnoşum geldi. Bebek hemşiresi de gelip emzirme egitimi verdi ve sütü kontrol etti, her şey yolundaydı ve ilk emzirme başarılı geçti. Sonra huzursuzluğu devam etti, bunun biraz sürebileceğini söyledi çocuk hekimi, artarsa biraz kuvöze alabiliriz dedi. O sırada tentene temas yaptık biraz sakinleşti, sesimiz ve kokumuza öyle duyarlılar ki..
Fakat biraz sakinlesse de yeniden başladı huzursuzluğu ve kuvöze alındı, ardından yanına gittik anne ve baba olarak.. Oksijen ve serum veriliyordu.Rontgen çekilmiş ve bir kaç kan tahlili temiz çıkmıştı, çıkmayan sonuçlar bekleniyordu. Gebelikte geçirmiş olduğum idrar yolu enfeksiyonu hikayem oldugu için ve yakın tarihli bir idrar tahlilim olmadığı için de, önlem amaçlı antibiyotik tedavisi başlanmıştı. Bı kaç saat sonra yeniden desteksiz solunum denenmis ve aynı devamdl ettiği görülünce de sevk etme kararı alınmış. Bulunduğum hastane özel bir kadın doğum hastanesi, yoğun bakım olarak daha teşekkülü bir yer daha yerinde olur dediler ve iznimizle sevk oldu minnoşum. Gidişi üzdü ama onun şu an benden çok, sağlıklı bir bakıma ihtiyacı vardı ve uzulursem sütümün kesilme riski.. Babasıyla gitti yeni hastaneye, ben de annemlerin bu gece..
Demem o ki, her hikaye kişiye özgü, her hamilelik sürecinin de öyle olduğu gibi.. Her şey toz pembe yada hayaldeki gibi olmayabilir. O yüzden önceliğiniz onun sağlığı olacaktır. Bir o kadar da siz de önemlisiniz iyi olursanız onun daha iyi, daha güçlü olabileceğini unutmayın. Aranızdaki bağ o kadar mucizevi ki.. Dilerim herkes en güzel hikayesini yaşarHer şey hayalinizden bile güzel olsun
Eğer geçiyosa düzenli değilse yalancı sancıdır benimde hep oluyodu ama bu iki gündür aşırı arttı ve belime de vuruyo artık geliyorum diyo sanki her an bekliyorumKızlar karnıma kramplar giriyor göbek deliği hizasının biraz üstünden vajinama kadar. Bıçak saplanması, elektrik çarpması gibi birşey. Pozisyon değiştirince geçiyor. Korktum açıkçası. Normal mi bunlardaha baş aşağı dönmedi benimki
Şükür kavuşturana <3 Hayırlısıyla sağlıklı sıhatlı bizlerin de olur inşallah. Ne alemdesiniz bebişle her şey yolundadır umarım. çok heyecanlı insan okurken heyecanlanıyor : D22.08.22 veeee biz dogduk
yaa ben bu yazını şimdi gördüm. tez vakitte gelişimi de normal olacak hiç merak etme . Allah analı babalı büyütsün <3Sabah muayene olmaya gelmistim nst kotu cikinca dr dogumhaneye gidiyoruz bebek tasikardi geciriyor 1 saat bile bekletemem dedi cunku en son iki hafta once gelmistim kontrole ve bebegim 2700 kg da bugun 2800 oldugunu gorduk gelisimi durmus ve kordon dolasmisti Allahtan iki gundur duzensiz sancilarim vardi cok fazlaydi hissediyordum ve bekliyordum zaten once serumla ve surekli nst gozetimin de bebegi sakinlestirmeye calistik olmadi oksijensiz kalmaya basladi bu arada benim sancilarim baslamisti 2-3. Saat suren sanci sonrasi epidural istedim yapildigi zaman acilmam hizlandi ve bebegimin kalbi yavaslamaya basladi bu defatum hizla dogumhanede buldum kendimi yarim saat icinde kucagomdaydi bir kac saat solunum skntisi yasadi gelisim geriligi oldugu icin ama suan yanimda cok sukur emzirmeye calisiyorum Bizim maceramiz boyleydi darisi size olsun saglikla alin hepiniz kucaginiza insallah
O yüzden haftalık kontrollere dönüyorlar aslında son zamanda, bu hikayeden de kontrollerin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz aslında.Sabah muayene olmaya gelmistim nst kotu cikinca dr dogumhaneye gidiyoruz bebek tasikardi geciriyor 1 saat bile bekletemem dedi cunku en son iki hafta once gelmistim kontrole ve bebegim 2700 kg da bugun 2800 oldugunu gorduk gelisimi durmus ve kordon dolasmisti Allahtan iki gundur duzensiz sancilarim vardi cok fazlaydi hissediyordum ve bekliyordum zaten once serumla ve surekli nst gozetimin de bebegi sakinlestirmeye calistik olmadi oksijensiz kalmaya basladi bu arada benim sancilarim baslamisti 2-3. Saat suren sanci sonrasi epidural istedim yapildigi zaman acilmam hizlandi ve bebegimin kalbi yavaslamaya basladi bu defatum hizla dogumhanede buldum kendimi yarim saat icinde kucagomdaydi bir kac saat solunum skntisi yasadi gelisim geriligi oldugu icin ama suan yanimda cok sukur emzirmeye calisiyorum Bizim maceramiz boyleydi darisi size olsun saglikla alin hepiniz kucaginiza insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?