Bi bebek daha geliyor şuan elim ayagım titredi..Gece 12de agrim basladi sertlesme agrisi dus aldim 1.30da gecsin diye daha beter oldum suyum gelir die bekledim gelmedi. 2.30da hastaneye gittim ebe bakti 1cm acilma var ama bebegin kafasi tepede evde bekle dedi. 8 kdr agri cektim kotuydu ne gezmek ise yariyo nede baska0 bisey bi tek sol tarafima yatabiliyom. Dogum basladi 24 saatle 48 saat verdi. Dr haber verdim diyo ama bilmiyorum
Genede gitcem
Ntsde 50 kdr cikiyo sa0nco ama0 duzensiz dua edin dönsün bebekte dogurayim tek seferde
Benimki 40 a planladı :) yine sizin ki müthiş.Kaçıncı haftada doğum planlarınızı yaptınız acaba benim doktorum 38+5 dedi sezaryen olacak.daha önce planlayan var mı? Su an 36 yim
Ben de süslemeyi gereksiz buluyorum. Süsleyenlerinki çok güzel oluyor ama benim ona hevesim yokGörmek için sabırsızlanıyorum ama sütüm gelecek mi sarilik olacak mi göğüslerim yara olur mu bir sürü korkutucu şey var onlar ürkütüyor beniyaşayıp göreceğiz artik
Hastane icin oda suslemesi gereksiz pahalı geldi bana onun yerine biz kendimiz balonlar susler aldik son gece tüm aile balon sisirme partisi yapacaz
Vaktiyle gelsin canım benim ne erken ne de geç ikisi de kolay değil çünkü.Kızlar dün size bahsettiğim kahverengili akıntı 2 kere daha geldi doktoruma yazdım yarım saat önce. Muhtemelen çatı muayenesi etkisidir ama gel bi nst bakalım, tehlikeli vs bi durum varsa müdahale etmek gerekiyor dedi. Eşim yolda şimdi onu bekliyorum, gelince hemen hastaneye geçeceğiz inşallah doğum başlangıcı vs yoktur dua edin bol bol olur mu, biraz daha kalsın miniğim
Bol bol foto bekliyoruz o zamanBebeğimizin odası ctesi günü geliyor sonunda çok şükür, inanılmaz heyecanlandım.
Bebek gelirken nasıl heyecanlanırım kim bilir.
Bu demek oluyor ki en az bir hafta daha doğum olmasa iyi olur, zaten daha vakit var
Tabiki herşey bir tana önemli olan zamanında gelmesiVaktiyle gelsin canım benim ne erken ne de geç ikisi de kolay değil çünkü.
İçinin rahat etmesi için gitmen tabiki de çok faydalı bu durumda. Bizi de haberdar et olur mı aklımız sende
Yaaa çok güzel değil mi
Canım benim Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla kavuş bebişine evine gelsinMinik pembis pamuğuma kavuştum kızlarHerşey yolunda çok şükür Gece uyku esnasında sancıyla uyandım ve yan dönmemle suyum geldi. Doktorumu arayıp, cantamla hastaneye geçtim. Sancılar başladı, sabaha karşı doktorum geldi 37+2'de kavuştuk. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum
Nişan aslında kahverengi değil de pembemsi gibi daha çok böyle şeffaf akıntıda kan varmış gibi değişik bişey bekle bakalım 1. De nişandan 12 saat sonra 2. De 4 5 saat sonra başladı sancılar bendeKızlar az önce tuvalete gittiğimde çok afedersiniz peçeteye hafif kanlımsı gibi kahverengili koyu kıvamlı bir akıntı geldi. Çok aşırı değildi, cumartesi yapılan çatı muayenesi sonrası etkisi mi yoksa nişan denilen şey mi bilmiyorum ama takip edeceğim süreci.
Ne güzel yazmışsın ve aşırı olgun birisin çok iyiGelelim doğum hikayeme, düzensiz sancılarım devam ediyordu, bebek kanalda değildi, kısacası herşey rutinimdeki gibiydi. Gece 2:30 gibi güçlü bir regl ağrısı gibi acıyla gözümü açtım. Ardından sıcacık bir su gelmeye başladı, çişimi tutamamış gibiydi, eşime seslendim.. O benden daha panik oldu, doktorumu aradım o da hastaneye gecmemi ve hiç birşey yiyip icmememi istedi. Bu arada ben sırt çantama son dk alacağım şeyleri doldurmaya başladım. Şarj aleti, cüzdan vs.gibi.. Bu arada sancım yoktu, bebek hareketleri devam ediyordu. Karnımda hala büyüktü, ped tutacak kadar sızıntı şeklindeydi. Araçta sohbet ederek hastaneye vardık, yolda hafif bir bulantı hissi geldi.
Tam bir hayaller hayatlar yaşıyorduk. Bebeğim gelecegi günü kendisi seçmişti. Kalan eksikler aklımdaydı ama doğmasına saatler vardı. Hastaneye varınca hemen nst ye alındım, sancı düz bir seyirdeydi fakat sonra 70 ler fln göründü, bebek kalp atışları iyiydi. Sonra odaya yerleştim, bu arada sancılarım düzene girdi ve o doğum sancılarını yaşadım. Bele yayılan güçlü bir kasılma hissi, yaşayıp anlamamak hiç mümkün değil..Zor dayanıyordum ki ameliyathaneye alındım ve epidural, sanirim spinalde uygulandı.Ardından kalp atışlarım izlendi, yeterince uyustum mu endişesi vs. Biraz heyecan yapınca yatıştırıcı verildi. Sonra ameliyata başladılar, bebek geliyor şimdi diye söylediler o ara sol kaburgamda baskılar hissettim. Bebeğim de o taraftaydı. Sonra bir ağlama sesi yükseldi, doktorumun ellerinde ağlak bir pamuk vardı. Sonra yanımda temizleyip giydirdiler ve ebe hanım birkaç foto çekti sağolsun, sonra da yanağıma koydu, yumuşacık, sıcacık bir ipeksi ten.. Hayalimden bile güzel
Ağlamasını yorumladılar, aktif bir ağlama sorun yok dendi ve kontrolleri için ilgili servise gitti. O sırada serklajı almaya çalışıyorlardı, uterus biraz yukarı çıktığı için ulaşmaları zor olmuş, benimle her detayı paylaştılar. Bu beni sakin tutan, güvende hissettiren bir durumdu. Serklaj alındı ve ipi gösterdiler. Meğer ne kadar kalın bı ipmis, bı de kırmızı.. Sonra odaya gectim. Ardından minnoşum geldi. Bebek hemşiresi de gelip emzirme egitimi verdi ve sütü kontrol etti, her şey yolundaydı ve ilk emzirme başarılı geçti. Sonra huzursuzluğu devam etti, bunun biraz sürebileceğini söyledi çocuk hekimi, artarsa biraz kuvöze alabiliriz dedi. O sırada tentene temas yaptık biraz sakinleşti, sesimiz ve kokumuza öyle duyarlılar ki..
Fakat biraz sakinlesse de yeniden başladı huzursuzluğu ve kuvöze alındı, ardından yanına gittik anne ve baba olarak.. Oksijen ve serum veriliyordu.Rontgen çekilmiş ve bir kaç kan tahlili temiz çıkmıştı, çıkmayan sonuçlar bekleniyordu. Gebelikte geçirmiş olduğum idrar yolu enfeksiyonu hikayem oldugu için ve yakın tarihli bir idrar tahlilim olmadığı için de, önlem amaçlı antibiyotik tedavisi başlanmıştı. Bı kaç saat sonra yeniden desteksiz solunum denenmis ve aynı devamdl ettiği görülünce de sevk etme kararı alınmış. Bulunduğum hastane özel bir kadın doğum hastanesi, yoğun bakım olarak daha teşekkülü bir yer daha yerinde olur dediler ve iznimizle sevk oldu minnoşum. Gidişi üzdü ama onun şu an benden çok, sağlıklı bir bakıma ihtiyacı vardı ve uzulursem sütümün kesilme riski.. Babasıyla gitti yeni hastaneye, ben de annemlerin bu gece..
Demem o ki, her hikaye kişiye özgü, her hamilelik sürecinin de öyle olduğu gibi.. Her şey toz pembe yada hayaldeki gibi olmayabilir. O yüzden önceliğiniz onun sağlığı olacaktır. Bir o kadar da siz de önemlisiniz iyi olursanız onun daha iyi, daha güçlü olabileceğini unutmayın. Aranızdaki bağ o kadar mucizevi ki.. Dilerim herkes en güzel hikayesini yaşarHer şey hayalinizden bile güzel olsun
İyi ki doğdunuz sağlıcakla güzel günler görün inşallah22.08.22 veeee biz dogduk
Amin canim insallahİnşallah sağlıkla çabucak gerçekleşir doğumun ve bebişine kavuşursun canım dualarımız seninle
Sen kacinci haftada baslamisti canimBenimde doğumdan 1 hafta önce bu şekildeydi. Düzensiz sancılar çıkmıştı 3 cm açılma vardı. Bebek kanal da değildi. Doktor eve git dedi suni şancı verecek seni sıkıntıya sokmicam dedi. 6 gün sonra geldi kolayca. Belki öyle olur. Hayırlı vakitte sağlıkla gelsin inşallah
Aynen su gelir dedim ama beybi kanala girmemis hic girmeyede niyeti yok gibi ya oturmus tepeye mıh gibiEridimo duduşlar parmaklar güzelliğini anneden mi almış acaba
Ağrın geçmiş sanırım inşallah su gelmeden az daha bekler canım :) hadi hayırlısı olsun inşallah
Ben de bepantol pişik önleyici aldım
Temiz içerikli markalar var da sonraya bıraktım. pişik olmasın diye prima aldık bakalım oturur ağlarım çocuğun canı yanarsa
Sıklıkla Önceden ısıtılmış zeytinyağı kullanmayı düşünüyorum
Saat 1 randevu aldim bakalim dr ne yorum yapcak onemli olan oBi bebek daha geliyor şuan elim ayagım titredi..durum nedir canım şuan
Agrın sancin yoksa dogum baslangici olmaz dün ebe benide uyardi cati muaynesinden sonra belki kahverengi akinti vs gelirse korkma orayla oynadigim icin gelir dedi 30 50 70 sanciyla benim 1 cm acildi bisey olmaz allahin izniyleKızlar dün size bahsettiğim kahverengili akıntı 2 kere daha geldi doktoruma yazdım yarım saat önce. Muhtemelen çatı muayenesi etkisidir ama gel bi nst bakalım, tehlikeli vs bi durum varsa müdahale etmek gerekiyor dedi. Eşim yolda şimdi onu bekliyorum, gelince hemen hastaneye geçeceğiz inşallah doğum başlangıcı vs yoktur dua edin bol bol olur mu, biraz daha kalsın miniğim
Ben de nedense son ana kadar bekleyeceğim gibi hissediyorum kuzumBol bol foto bekliyoruz o zaman
Sen hiç endişelenme bence senin için 39+ hissediyorum
O zaman dansKızlar son haftamı çalışıyorum şükürlerceesonuna kadan dayandım yıkılmadım ayaktayım ama sürünme modunda havalar ekstra sıcak ha gayret
ben de ilk kolostrum sütü pompayla sağıp kaşıkla verdim sonra silikon göğüs ucunu denedim onunla tutunca onda kaldım emzirdikten sonra lansinoh krem sürüyorum bir de gümüş kapak kapatıyorum rahatlatıyor biraz sancılı oluyor ama doysun yeter ki emsin süt için de bol su iç emzirmeden önce ve sonra çoğalır zamanla inşallahBende aynen öyle yapıyorum bugün pompayla çektirdik çok şükür birazda olsa geldi. Şırıngayla icirdiler, her 3 saatte bir de mama veriyolar. Çünkü sütüm yine çok çok az cikiyo. Benim de meme ucum yok bende plastikle tutturmaya çalışıyorum. Yarında taburcu olucaz inşallah artık eve gidebilirim çok şükür 1 haftayı geçti hastanede olduğum
Yengemin de küçüktü hala emziriyor 2 yıl olacak nerdeyse benim memem büyük ucum yok emziremedim ilk etaptaAllah güldürsün hepimiziii
Gerçekten öyle tek eksik kapak kalmışcasına. Hayır ben bir de az evvel açtım bir çocuk kitabı kitap okudum bebeğime, normalde hep yapmak istediğim ama pek başaramadığım bir şeydi
Noldu bu doğumlar bana bir güncelleme getirdi sanki :)
Kızlar bu arada benim göğüslerim küçüktü hala daha küçük acaba sütüm olmayacak mı? Bugün oksapar aldığım eczacı kız sağolsun hiç üstüne vazife olmamasına rağmen kendi doğum anılarını anlattı bana hiç sütü olmamış falan, doğum değil şu emzirme süreci daha çok korkutuyor sanki beni..
Bir de göbek deliğimin yarısı dışarı çıkmaya başlamış benim
ohhh hadi gözün aydın :) darısı başımızaKızlar son haftamı çalışıyorum şükürlerceesonuna kadan dayandım yıkılmadım ayaktayım ama sürünme modunda havalar ekstra sıcak ha gayret
Nişan aslında kahverengi değil de pembemsi gibi daha çok böyle şeffaf akıntıda kan varmış gibi değişik bişey bekle bakalım 1. De nişandan 12 saat sonra 2. De 4 5 saat sonra başladı sancılar bende
3 kere daha oldu benzer akıntı, doktoruma sordum, gel bi nst bakalım dedi. Bebeğin suyu da azalmıştı o yüzden risk almak istemedi. Suan nst deyim, 30 dk kalıcamAgrın sancin yoksa dogum baslangici olmaz dün ebe benide uyardi cati muaynesinden sonra belki kahverengi akinti vs gelirse korkma orayla oynadigim icin gelir dedi 30 50 70 sanciyla benim 1 cm acildi bisey olmaz allahin izniyle
Bide ebe panik yapma panik dogumu daha cok tetikler felan dedi belkide sankinlestirmek icin dedi
Canım nişanın parça parça geldiğini de okumuştum diğer topiklerde en hayırlısı sağlıklısı olsun sizin icinKızlar dün size bahsettiğim kahverengili akıntı 2 kere daha geldi doktoruma yazdım yarım saat önce. Muhtemelen çatı muayenesi etkisidir ama gel bi nst bakalım, tehlikeli vs bi durum varsa müdahale etmek gerekiyor dedi. Eşim yolda şimdi onu bekliyorum, gelince hemen hastaneye geçeceğiz inşallah doğum başlangıcı vs yoktur dua edin bol bol olur mu, biraz daha kalsın miniğim
Özellikle şu gümüş kapağı takınca bende üç oluşmaya başladı çıkarınca inşallah faydası olurYengemin de küçüktü hala emziriyor 2 yıl olacak nerdeyse benim memem büyük ucum yok emziremedim ilk etapta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?