Ben ilk dozumu gebeliğin ilk haftası yaptırmıştım daha regl iken. Embriyo transferinden 2 hafta önceydi doktorum yaptırabilirsin dedi yaptırdım. 2. Dozu da geçtiğimiz cuma 14+4 de yaptırdım. Her iki dozda da kol ağrısı dışında bi belirtim olmadı. Biontec bu arada.
İnşallah gerkeli gördüğü için istememiştir ya geneldir
nette şöyle yazılmışş
AFP testi, tüm hamile kadınlara yapılan bir kan testidir. Genel olarak hamileliğin 16 ile 20. haftaları arasında rutin olarak yapılıyor. Bu test tek başına uygulanabildiği gibi üçlü veya dörtlü tarama testinin bir parçası olarak da yapılabiliyor.
Kızlar biraz evi toparladım dolap içlerini düzenledim şuan belim tutmuyor uzandım ayağa kalkamıyorum alt tarafım belden aşağı felçli gibi mahvoldum iki parça iş yaptım diye minik pıt pıt oynuyor hissediyorum Allah'tan bugün
Hayır var bir cocugu ben elimle yerleri siliyordum diyip duruyor birde ben düşük tehlikesi atlattım 20. Haftaya kadar dikkat etmem gerekiyor, o kadar sınırımı zorladı ki birde tek hamile sen değilsin diyo. Sanki gel işimi gücümü yap dedim. Bir güne bir gün yanıma gelmemiş hamileliğim boyunca gelip ne haldeyim bakmamış. Nazım kocama anneme sanki ona
Boşver takma canım naz yaptığını da düşünmüyorum. Gerçekten çok zor hamilelik ben hamilelik yaşamış birine anlattığımda evet çok zor diyorlar. Ama yaşamayan anlamıyor diye dedim. Seninki bildiğin fesatlık yapmış
Ya kızlar sizleri görüyorum ne güzel herkes aşı oluyor bende olucam bebeğim için diyorumm cesaret alıyorum sonra başka Facebook anne gruplarında aşı için sorulduğunda ayyyy kesinlikle yaptırma içinde ne olduğu belli değil gebelikte bebeğe zararı olup olmadığının kesin kanıtı yok doktorlar ikiye bölünmüş bir kısmı yaptır bir kısmı yaptırma diyomuş vs vs çaydırıcı şeyler duyuyorum kafam Allah bullak neye inanıcağımk şaşırdım yapsam zarar yapmasam zarar gibi
Tabloya aşı durumu eklendi kızlar olanlar bana bi ses ederse ekleyeyim olmayanlara fikir olsunn işte çoğunluk ne alemde falan diye cinsiyetler tammalansın isim kısmı da aklımda
Ay bende tartışmıştım öyle. Yok onun çevresindeki hamileler haldır haldır geziyormuş ben hep yatıyormuşum. Ee güzelde ilk 14 hafta insan çok kötü oluyor. Şurda 1 aydır iyim çok şükür bende gezmeye yer arıyorum artık o arkadaşınız muhtemelen daha önce hamile kalmamıştır hiç uzaktan davulun sesi hoş geliyor
Pekmezde çok şeker var canlar öyle böyle şeker değil, normalde bile çok az tüketmek gerek. Hamilelik şekeri olmasın diye yasak olabilir, hurma gibi mesela
pekmezden alacağın multivitaminde var neden içmek istiyosun şekerin yükselir dedi aslında açık açık meyveye de sınırlandırma getiricez sonuca göre dedi bu 2. dönemde meyve vs dikkat istiyorlarmış ama çiko falan yiyorum onu sormadım o daha zararlıdır hahah
Gecen hafta gıttıgım doktorda kız demıstı bu doktorda gorur gormez kız dedı oran sordum yuzde 90 dedi Zzahrada
artık benıde yaz canım kızım gelıyor hala ınanamıyorum dogunca ınancam artık
arkadaşlar pcr testini burundan değil ağızdan yapan yerler var mı? internette yapılabileceği yazıyor ama hastane bilgisi yok. ankara'da bildiğiniz yerler varsa söyleyebilir misiniz? bir de ağızdan yaptırmak için belli şartlar gerekiyor mu?
Hayır var bir cocugu ben elimle yerleri siliyordum diyip duruyor birde ben düşük tehlikesi atlattım 20. Haftaya kadar dikkat etmem gerekiyor, o kadar sınırımı zorladı ki birde tek hamile sen değilsin diyo. Sanki gel işimi gücümü yap dedim. Bir güne bir gün yanıma gelmemiş hamileliğim boyunca gelip ne haldeyim bakmamış. Nazım kocama anneme sanki ona
Tabloya aşı durumu eklendi kızlar olanlar bana bi ses ederse ekleyeyim olmayanlara fikir olsunn işte çoğunluk ne alemde falan diye cinsiyetler tammalansın isim kısmı da aklımda