2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Merhaba canlar. Oğluşum her sabah hareketlerine alıştırdı beni ama bu sabah hareket yok daha. O hareket etmeyene kadarda için rahat etmeyecek
Her haraketini hissetmemiz mümkün değil maalesef. Benim de böyle çok tedirgin olduğum zamanlar oldu. Hatta bir gün hiç hissetmediğim ama sanırım zaten günlük haraket takibi 28den sonra yapılıyor. Merak etme iyidir, uzan birazcık hareket eder

Merhaba canlar. Oğluşum her sabah hareketlerine alıştırdı beni ama bu sabah hareket yok daha. O hareket etmeyene kadarda için rahat etmeyecek
İçin rahat olsun, benimki de dün çok sakindi. Akşam 9dan sonra başladı hareketlere. Bugünde tam tersi sabahtan beri hareketli. Ama içim rahat etmeyecekse tatlı bir şeyler yiyip sol tarafına uzan istersen

Burda konuşulanlardan ben 1 numara molfix aldım. Görümcemde 2 numara molfix vermişti. Beğenirsem ondan devam edeceğim sanırım.

Günaydın arkadaşlar, gece 20lik diş ağrısından neredeyse hiç uyuyamadım. İdrar yolu enfeksiyonu için de antibiyotik kullanmaya devam ediyorum (6 gün oldu içim rahat değil ). Gebeliğimin o ağrısız, keyifli günleri yeniden gelsin dua istiyorum sizden. 2-3 haftadır yürüyemiyorum, hareket edemiyorum umarım sizlerin ağrısız, sızısız güzel geçiyordur günleri

Günaydın canım dün hamile arkadaşımla konuştum 26.haftadan beri idrar yolu enfeksiyonu var. Hatta başta verilen 100mglık antibiyotiği de yutmamış, bol su içerek gider zannetmiş falan. Şimdi 38.haftasında 500 mglık antibiyotik kullanıyor hala. Çok şükür bebiş de hiçbir problem yokmuş. İnşallah senin de ağrıların bir an önce diner ama bebiş için endişelenme, onlar en güvenli yerdeler şu an

İnşallah en kısa zamanda o ağrısız ve bol hareketli günlerine dönersin antibiyotik için de endile etme, sonuçta güvenilir bir antibiyotik kullanıyorsun ve enfeksiyondan kurtulman için gerekli.

Ah doğumu da yaklaşmış. Sağlıkla kucağına alsın arkadaşın bebeğini
Evet haklısın enfeksiyon da zararlı ve şimdi benim dişten kaynaklı boğaza kadar yayıldı. Bağışıklığımı da güçlendirmeye çalışıyorum. Teşekkür ederim mesajın için İnşallah biz de rahatlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi burası bebek kokusuyla dolsun

İnşallah en kısa zamanda o ağrısız ve bol hareketli günlerine dönersin antibiyotik için de endile etme, sonuçta güvenilir bir antibiyotik kullanıyorsun ve enfeksiyondan kurtulman için gerekli.
Teşekkür ederim canım inşallah geçecek biraz daha iyiyim şu anda. Gece geride kaldı çok şükür. Süt ürünlerini arttıracağım çünkü ekstra kalsiyum takviyesi vermedi doktorum. Umarım sağlıkla, huzurla devam eder sürecimi

Siz oynayın annem izin vermiyor gibi oldu valla ben 1 kere tatil için sordum Allah'tan izin verdi yoksa oturur ağlardım balık burcuyum su benim için herşey

Kalsiyum kefirde ve peynirde daha çok var süt ile kıyaslarsak. Bunları artırabilirsin bol bol kaşar peyniri tüket. Lor peynirinde çok fazla kalsiyum vardır seviyorsan onu da tavsiye ederim, umarım canım

Bana muhtemelen zam olmayacak 1 Temmuz itibariyle iyi bir zam oldu çünkü %30 gibi, ama sabitleme de yok dediler ben zam olacağını sanmıyorum daha ocak ayına kadar, umarım olmaz
Aynen bizim muayene ücretleride baya bi arttı 1560 mı ne ödüyorduk 1880 oldu. Çok şaşırdım birden böyle bi artışa. inşallah daha zam yapmazlar ama özel hastane pek güven olmuyor malesef

Aynen bizim muayene ücretleride baya bi arttı 1560 mı ne ödüyorduk 1880 oldu. Çok şaşırdım birden böyle bi artışa. inşallah daha zam yapmazlar ama özel hastane pek güven olmuyor malesef
Evet neyse ki az kaldı artık muayeneler de şeker testine bile 700 e yakın para ödedim nst zamanına geliyoruz artık onlar ne kadar acaba, ilkinde girmek için can atıyordum çok hoşuma gidiyordu bedava olunca. Şimdi gerek yoksa son dakikaya kadar bağlamayın modundayım para akıyor Bende bu sefer ki hamileliğimde başka bir hastaneye mi gitsek, doktor mu değiştirsem diye çok üzülmüştüm doğum dahil olmayınca, eşimin mantığı çocuğumuza bir iPhone parası veremeyecek miyiz oldu öyle düşününce ucuz geldi bir nebze içim rahatladı her şey o kadar o kadar pahalı ki algıyı kaybettik

Kızlar bende daha bu bebişe hiç bir şey almamıştım yani bir çorap bile, kızımın eşyaları çok temizdi ama deprem zamanımda hurçlarıyla 0 6 6 12 ay diye ayırıp her şeyini göndermiştim. Artık yavaş yavaş başlamam ve ikinci bebeğin doğuşunu kabullenmem gerekti Oda yapmayacaktım aslında anne yanı beşiğinde takılır diyordum ama benim eşim evden çalışıyor çoğu zaman, küçük bebekte var ses olur rahat edemem diye oda yapmaya karar verdim.

Benim bir misafir yatak odam vardı, eşimin çalışma odası olarak kullanıyorduk orayı. Şimdi çalışma masasını yatak odasına taşıyıp, misafir yatağını atıp bir yatak alıp öyle bir oda yapıcam. Mevcutta beyaz dolap ve şifonyer var, o odayı büyük kızıma verip diğer hazır odayı da bebeğe ayarlarım. Evde de o kadar çok oyuncak var ki nereye koyacağımızı şaşırıyoruz. Bisikletler, sallanan eşşek, bebek arabası alışveriş arabası çadır gibi şeyler var hem yer açılır diye düşündüm.

Neyse ki oyuncak, banyo aparatı ve nevresim gibi ihtiyacımız yok, Kv biraz zıbın ve kıyafet almış bende eksikleri tamamlarım yavaş yavaş ağırlaşmadan. Sizde 2 yaşında ki kızıma montessori yatak mı almalıyım, yoksa altı bazalı karyola tarzı bir şey mi. Hangisi daha kullanışlı olur ve daha uzun kullanabilir acaba?

Kızım bizimle aynı odada beşiğinde yatıyordu ayrı bir odamız yoktu. Şimdi ona oda yaptık. Montessori bir takım aldık. Onun beşiğinde de nasipse kardeşi yatacak. Herşey kızımdan kaldığı için bizim de çok masrafımız yok bu bebekte

Bizim kiler gibi bir alanımız var daire girişinde. O yüzden gereksiz kullanmadığımız fazla eşya oyuncak bebek arabası bisiklet gibi şeyleri oraya doldurduk ama senin böyle bir ablanın yoksa bazalı bir yatak da düşünebilirsin. Altına fazlalıkları koyarsın

Henüz çocuğum yok ama bu çocuk için düşüncem yatabildiği kadar park yatakta yatması, sonrasında ise baza almak. Ben sürekli eşya değiştirmeyi seven biri değilim, alınan şeylerin uzun süreli kullanımı bana daha cazip geliyor kiracı olmak, saklama alanı ihtiyacının sürekli olması vs hepsi birer etken tabi. Montessori yatağa inmesi çıkması çocuk için daha kolay ama çocuklar çok hızlı adapte oluyorlar bence. Şimdi artık bazalar için çok güzel yatak başlıkları ya da yan koruyucu aparatlar da satılıyor. Aslında burada önemli olan şartlar

Şöyle düşün enfeksiyonunun bebeğe daha çok zararı var o yüzden antibiyotik kullanmanda bir sakınca yok hatta fayda var. Annenin geçirdiği enfeksiyonun bebeğe geçme durumu var antibiyotik kullanarak bunu engellemiş oluyorsun. Bir sağlıkçı olarak tavsiyem içinin rahat olması..

Ay evet nst fiyatlarını bende çok merak ediyorum şeker yüklemesi ben daha yaptırmadım sorucam ben pek yaptırma taraftarı değilim ama isterse devlette yaptırıcam ya tahlillere giden paraya çok üzülüyorum direk sömürü çünkü bide ben riskli gebeyim perinatoloğa gidiyorum 2 haftada bir gidiyorum o yüzden sürekli bi para akışı var ama sonuç olarak tabi sağlıkla kucağımıza alalım giden para olsun modundayız

Yeni fiyatlara alışamadık bence, fiyatlar güncelleme aldı benim beynim almadı her şeyin fiyatlarına hem çok şaşırıyorum hem de aa olmuş mu o kadar diyip sorgulamadan ödeme yapıyorum çok garip
Benim doktorumun özelde tahlil konusunda hiç bir isteği olmamıştı. Rutin testlerimi hep sağlık ocağında verdim ama şeker yüklemesini özelde yaptılar bana. Fiyatları konusuna hakimim ama azcık utandığım için söyleyemiyorum neyse içeceği de onlar verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…