2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bebeklerini agirlikli mamayla besleyen anneler hic kabizlik yasadiniz mi? Biz henuz yasamadik ama artik kakasini daha zor yapabildigini suratindan anliyorum Kivraniyor garibim. Zaten anne sutu kakasina gore daha yogun kivamli ve kokulu oluyor. Bir de kabiz olmaz insallah.

Ben keçi sütlü mamaya geçmiştim bir ara o zaman yaşadım çok katı kaka yaptı 3 kez feryat figan çok kötüydü. Eski mamasına geri döndüm biraz daha düzeldi hala bir gün kakasını yapmazsa çok rahatsız oluyor ama öyle katı kaka yapmadı bir daha

Kiyamam ona. Gecmis olmasina cok sevindim. Ben Similac kullaniyorum, ozel bir seyi yok bildigim kadariyla duz mama. Ama bu hafta mama miktari artti, sut miktari azaldi oyle olunca daha cok efor gostermesi gerekiyor yapabilmek icin. Bir de eskisine gore daha cok kokuyor. Sizinki de oyle mi?

Biz bir tek mamayla besleniyoruz 2 günden bir yapıyordu daha yeni yeni her gün yapmaya başlamış doktor hiçbir şey yazmadı normal dedi düzene giricek aşırı kabız olmadığı için başka belirtide yok ondan mamayı değişmeyi düşünmüyoru ama günden bir kaç defa gazdan dolayı ağlama krizine giriyor umarım az kaldı bu gazlar biticek

Bizim de genelde 2 gunde 1 oluyor. Bagirsaklari alisinca duzene girer insallah. En kisa surede gecer gazi umarim

Koku olayı uzun zamandir biz de yaşıyoruz yalnizca kakasi degil gaz çıkardığı zamanda kokuyor sanirim masadan kaynakli

Cok geçmiş olsun kuzunuza Bebeğim sadece iki defa pisik oldu, biri ıslak mendil markası değiştirmiştim ondan oldu eski markama donunce hemen düzeldi. İkinci ise bir ara anneme gitmiştim, 3 hafta falan kaldım. Annem sürekli çocuğun altını değiştir diye baskı yaptı bana. Gerek olmamasına rağmen bunu yaptırıyordu bana. Ve bebek hemen pisik oldu. Evime gelip kendi duzenime göre hareket edince hemen düzeldi yine. Yeni doğum yaptığım sırada emzirme danışmanı ile çalışmıştım. Onun dediği geldi aklıma, gereksiz ve çok sık bez değişimi bebeğin pisik olmasına sebep olur demişti. Siz de her beslenme sonrası bezini değiştirdiğinizi söylüyorsunuz. Sık bez değişiminden dolayı olabilir. Pamuklu su ile silmek de bence her bebeğin cildine iyi gelmeyebilir. Benim bebeğime iyi gelmemişti mesela, tahriş etmişti hemen bıraktım. Bence metodunuzu bi gözden geçirin bebeğinize iyi gelmeyen bir şey var demek ki, onu bulmaya calisin.

Çok teşekkür ederim Benim oğlum tamamen mama ile besleniyor şuan tamamen mamaya geçtiği zamandan beri biraz daha kokuyor evet

Ben de çok çektim tazyikten. Youtubedan bir sürü video izledim. Hepsinde blok emzirmeden bahsediyordu. Sabırla denedim 4 saat sağ-4 saat sol şeklinde 2 hafta kadar sürdü en son emzirme danışmsnına randevu almıştım. Çok şükür düzeldi gidene kadar. Bir de her emzirmeyi geriye yaslanarak yapmıştım. Ön sütü 2-3 dk boyunca elle sağım yaparak alıyordum. Şimdi başka derdim var o geçiyor başka geliyor. Onu düzelttim bu seferde red başladı. Şu ana kadar en zoru emzirmeydi benim için. Bir de lütfen sakın olun geçeceğine inanın. Bazen kilo dalgalanmaları yaşamaları normalmiş.

Zamanla herşey yoluna girecek illaki alışacağız sürece. Benimde en çok zorlandığım emzirme oldu

Gunde 2-3 litre su iciyorumdur ama benim normalim buydu zaten acaba daha mi cok icmeliyim? Sut oyle bir sey ki aklimdan sutle alakali olumsuz bisey gecirince bile geri cekiliyor, inanilmaz gercekten.
İşte büyük oranda psikolojide etkili o yüzden stres yapmamak duşunememk lazım bez sayısı iyiyse kilo almıyorsa problem yok diyorlar biz anneler fazla evhamlıyız
Olabilir belki siz daha fazla suya ihtiyaç duyuyorsunuzdur

Bebeğim 3 aylık oldu biberonla besliyorum önceleri bir sorun yaşamazken bir haftadır bebeğim biberonla asla beslenmek istemiyor çok ağlıyor biberonu ağzına değdirdiğimde saatlerce aç kalıyor ağlıyor ne yapacağım bilemedim gece çok az içebiliyor

Diş kaşıyıcı olarak nasıl bişey aldınız kızlar güvenli silikon gerçekten güvenlimi

Kızlar gündüzleri bebeleri nasıl uyutuyorsunuz ya ;( benim ki uyumamak için çok direniyor sonra uykusuzluktan ağlama krizine giriyor. Kucağımda zor uyutuyorum

Evet buyuk ikilem gercekten. Allahim hepimize bol bol sut nasip etsin.

Kızlar benim bebeğim çok mu uyuyor ya yoksa sizin de öyle mi sabah saat 07:00 gibi uyandı daha sonra besledim altına aldım 7:30 gibi tekrar uyudu saat 12:30 gibi uyandı diğer uykusunu saat 15:00’da yaptı 17:50’de uyandı beslendi biraz oyun oynadık 19.00 gibi tekrar uyudu

Hep böyle idiyse sorun yok uykuyu seviyordur benim oğlumda çok sever uykuyu bebeklikten beri bayılır uykuya çok rahattı ama kızım sevmiyor on dk onbes dk uykuları var

Benimki bakıyor insanların yüzüne ben değilim basıyor yaygarayı artık kimseye gitmiyor bana gelince pat susuyor

Beyaz gürültü açın bebeklerinize kızlar baya sakinleştiriyor uykuya geçişte gazdan dolayı meme istememe de falan iş görüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…