• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Maalesef insanlar çok tuhaf. Hala da burdalar. Bi kaç gün içinde gitmezlerse annem biz gidelim diyor. Bebek 10 günlük daha gitmek istemiyorum ama annemde kalmak istemiyor artık
Allah ıslah etsin, akıl fikir versin bunlara. Bebekle şehir dışına çıkmak benim de gözümü korkuturdu aslında, size hak veriyorum ama mecbur kalırsanız o da bir seçenek olarak dursun bir kenarda 😔

Yaaa. Dün gece dörtte anca uyuyakaldim ağrı kesici alıp. Sabahın 9 unda iş yerinden arıyorlar şu iş var uzaktan arkadaşa yardımcı ol diye. Oysa ki ordayken uyardım beni aramayın diye. Sizde de var mı böyle durumlar.

Ama bizde de derler yani erkekler daha geç dogarmis diye. Bağlantısı var mı ne kadar doğru bilemiyoruz

Bizde gidilir bebek görmeye ama bir çay ya içersin ya içmezsin hediye varsa bırakıp hayırlı olsun der çıkarsın 🤷 o yüzden zaten aileden de gelenler yarım saatten fazla durmadı gerisi zorladı beni 🤷
Benim memleketimde de hemen o gece ya da ertesi gün bebek görmeye gidilir. Komiktir ki ne kadar erken gidersen o kadar değer verdiğini göstermiş olursun. Benim çok küçük yaşlardan beri bunu aklım almazdı, hep eleştirirdim. Evin aykırı kızı olduğum için örf adetler karşısında pek de sözüm geçmedi ama şu an çok daha net anlıyorum ki bu tür ziyaretler en az 15 gün sonra başlamalı. Anneye, bebeğe, evin haline, her şeye zaman tanınmalı.

Benim memleketimde de hemen o gece ya da ertesi gün bebek görmeye gidilir. Komiktir ki ne kadar erken gidersen o kadar değer verdiğini göstermiş olursun. Benim çok küçük yaşlardan beri bunu aklım almazdı, hep eleştirirdim. Evin aykırı kızı olduğum için örf adetler karşısında pek de sözüm geçmedi ama şu an çok daha net anlıyorum ki bu tür ziyaretler en az 15 gün sonra başlamalı. Anneye, bebeğe, evin haline, her şeye zaman tanınmalı.
Kesinlikle. Bende katılıyorum. Biz iki ay sonra gitmiştik arkadaşa. Kendini toparlasin önce dedik

Yapay Oksitosin hormonu veriliyor suni sancının içinde o var. Bence suni sancı daha zor denilmesinin sebebi dozu ayarlamakla alakalı. Doğal olarak salgılanan kendi Oksitosin hormonumuz yavaş yavaş artar mesela, ama yapay olarak verildiği zaman süreç hızlı olsun diye bir anda verilebilir. Bu da vücut belki psikolojik olarak da hazır değilken verildiği için etkisi farklı oluyor diye düşünüyorum. Ama burada bir arkadaş yazmıştı, kendi suni sancımın dozunu kendim ayarladım artırıp azalttım diye, belki öyle bir yöntemle daha iyi daha doğala yakın bir etki oluyordur.
Onu ben de hatırlıyorum. Yurtdışından bir arkadaştı diye kalmış aklımda. Görüyorsa bize bir ses etsin ☺️

Ama bizde de derler yani erkekler daha geç dogarmis diye. Bağlantısı var mı ne kadar doğru bilemiyoruz
Ben bunu bir yerde okudum normalde ergenlik vesaire kızda daha erken olur olgunlaşma daha erken olur bu kadının yaratılış fıtratında var. Erkekler de bu konularda geri geliyor ya bu süreç anne karnından başlıyormuş. Kız oradaki gelişimi erken tamamlayıp daha erken doğuyormuş erkekler de genelde gününü dolduruyormuş bu tabiki normal doğum için geçerli.

Kesinlikle katılıyorum bir de gelince yemek içmek gibi nedenler olmamalı. Teyzemler geldi mesela kurabiye alıp geldiler birer bardak çay içip gittiler her işi de teyzem yaptı 🤷
Maksimumu bu olmalı gerçekten 🤷

Ay kızlar dün gece gülmekten bı haller oldum (acınacak halime mı güldüm bilmiyorum da😅)
Yatak odasının penceresine bakan müstakil bı ev var sicak olduğundan geceleri terasta yatıyorlar bebek ağlama sesinden uyuyamadık desek yeridir eşim sinir olmuş bı bebeği susturamadilar çocuk çatladı diye söylenmeye bende gülüyorum bı hafta sonra aynı lafları ben sana hatırlatırım diye haftaya başlayıp 4 ay devam edecek bu bebek sesi artık bizim evimizde olacak alış farz et şuan bu çığlıklar yanımızda biz ne yapacaz diyorum beyefendi dönüp diyo ki yoo 1 ayı sayma annenlere yollayacam zaten acemiliği öğrenme alışma aşamasını orda atlatırsın sonrasında bana gerek kalmaz zavallım çocuğunun olmasını komşuda bebek sevip eve dönmek sanıyor daha bilmiyor ki annemde 1 hafta kalıp dönecem 😂 yaparken düşünecektin annem niye bakıyormuş çocuğuna dedim döndüm yattım en son gece uyandığımda başını tutmuş oturuyordu migrenim tuttu diye 🤣🤣🤣
Sadece o kadar sure aglayacagini dusunmesi de iyimser esinizin 😁 insallah uyuyan buyuyen bir bebek olur tabi :)

Randevudan eve geldik 😅 Nst de ilk başta hareketsizdi, doktor tekrar istedi, tost meyvesuyu filan yedim, sonra 40 dk daha Nst de yattım son 5-10 dk sında hareket etti. Sancı mancı yok. Bebeğin keyfi yerinde valla. Doktor cumaya çağırdı, yine her şey yolundaysa tekrar salıya gelirsin dedi, zaten o zaman da 40 hafta tamamlanmış olacak. Bakalım ne olacak. Bol bol yürüyüş ve squat yap dedi. Eve geri geldik.

Kesinlikle. Bende katılıyorum. Biz iki ay sonra gitmiştik arkadaşa. Kendini toparlasin önce dedik
Bu sabah benim takip olduğum hastanede bir arkadaşım doğum yaptı mesela. Öğleden sonra kendi kontrolümüz var. Gittiğimde onu da görmem gerekir mi diye düşündüm. Kendisini dünden aradım, bu konudaki fikrini ve beklentisini sordum. Hastanede misafir kabul edecek misin, nasıl planlıyorsun dedim. O da misafirlerimiz olacak, siz de gelebilirsiniz dediği için gideceğim. Yoksa kendiliğimden asla gitmezdim.

Kesinlikle katılıyorum bir de gelince yemek içmek gibi nedenler olmamalı. Teyzemler geldi mesela kurabiye alıp geldiler birer bardak çay içip gittiler her işi de teyzem yaptı 🤷
Maksimumu bu olmalı gerçekten 🤷
Gelip bir de önüne tabak bekleyen misafir çok ayıp ediyor ya... Teyzeniz iyi yapmış, insanlıklı biriymiş demek 🤗 Ama şu da var; bazı kadınlarda kendi 'marifetlerini' göze sokma eğilimi görüyorum ben maalesef. Yani ben doğumumdan bir gün sonra yirmi kişilik misafiri kendim ağırladım, şöyle misafirperverim, böyle hamaratım kafası 😉 Biz öyle olmayalım. Değiliz zaten 😎 ♥️

Bu sabah benim takip olduğum hastanede bir arkadaşım doğum yaptı mesela. Öğleden sonra kendi kontrolümüz var. Gittiğimde onu da görmem gerekir mi diye düşündüm. Kendisini dünden aradım, bu konudaki fikrini ve beklentisini sordum. Hastanede misafir kabul edecek misin, nasıl planlıyorsun dedim. O da misafirlerimiz olacak, siz de gelebilirsiniz dediği için gideceğim. Yoksa kendiliğimden asla gitmezdim.
Hayırlı olsun darısı sizin ve bizim başımıza. 💕

Randevudan eve geldik 😅 Nst de ilk başta hareketsizdi, doktor tekrar istedi, tost meyvesuyu filan yedim, sonra 40 dk daha Nst de yattım son 5-10 dk sında hareket etti. Sancı mancı yok. Bebeğin keyfi yerinde valla. Doktor cumaya çağırdı, yine her şey yolundaysa tekrar salıya gelirsin dedi, zaten o zaman da 40 hafta tamamlanmış olacak. Bakalım ne olacak. Bol bol yürüyüş ve squat yap dedi. Eve geri geldik.
Beklesin bakalım minik, vardır vakti saati ☺️ Benimki de benzer sürprizler yapabilir bugün ☺️

Paso yürüyüş ve squat oyleyse

Back
X