• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Doktor da öyle dedi sürekli yukarı da tut diye de emzirirken mecbur oturuyorum o zaman da şişiyor bugün hastanede dolaşırken indi şimdi yine aynı kaldıramıyorum bile doğum yapınca kurtulacağım dedim yatalak gibi oldum bugün sağlık ocağına gösterdim tahlil aldı zaten Bi sıkıntı var mı kontrol edecek
Bi sıkıntı çıkmaz Allahın izniyle canım, bende doğumdan sonra baya zor şeyler yaşamıştım ama hepsi geçiyor, emzirirken de kendi yatağında sırtını dayayıp ayaklarını uzatıp öyle emzirirsen daha iyi olur canım, sadece kendin yatarken de ayaklarının altına yastık koy

M MAdes M Meww chatgpt böyle dedi

Evet, yenidoğan bebeklerde ayakların içe doğru (yani hafifçe içe dönük) olması genellikle normaldir ve çoğu zaman geçicidir. Bunun birkaç nedeni vardır:

### 1. Rahim Pozisyonu (Fetal Pozisyon):

Bebek anne karnında uzun süre sınırlı bir alanda kıvrılmış şekilde kaldığı için ayaklar, bacaklar ve kalçalar doğumdan sonra bir süre bu pozisyona yakın kalabilir. Buna "fizyolojik içe dönüklük" denir.

### 2. Metatarsus Adductus:

Ayağın ön kısmının içe dönük olmasıdır. Hafif formları genellikle kendiliğinden düzelir. Daha belirgin vakalarda doktor değerlendirmesi gerekir.

### 3. Tibial Torsiyon:

Alt bacağın (tibia kemiği) içe dönük olmasıdır. Bu da çoğu zaman yaş ilerledikçe kendiliğinden düzelir.

---

### Ne Zaman Doktora Başvurmalı?

• Ayakların şekli zamanla hiç değişmiyorsa ya da kötüleşiyorsa,
  • Ayaklarda sertlik varsa ve pasif olarak düzelmiyorsa,
  • Bebeğin yürüme döneminde de belirgin içe basma devam ediyorsa,
  • Ailede benzer ortopedik sorunlar varsa,

bir çocuk ortopedi uzmanına başvurmak gerekir

Evet, yenidoğan bebeklerde ayakların içe doğru (yani hafifçe içe dönük) olması genellikle normaldir ve çoğu zaman geçicidir. Bunun birkaç nedeni vardır:

Bebek anne karnında uzun süre sınırlı bir alanda kıvrılmış şekilde kaldığı için ayaklar, bacaklar ve kalçalar doğumdan sonra bir süre bu pozisyona yakın kalabilir. Buna "fizyolojik içe dönüklük" denir.

Ayağın ön kısmının içe dönük olmasıdır. Hafif formları genellikle kendiliğinden düzelir. Daha belirgin vakalarda doktor değerlendirmesi gerekir.

### 3. Tibial Torsiyon:

Alt bacağın (tibia kemiği) içe dönük olmasıdır. Bu da çoğu zaman yaş ilerledikçe kendiliğinden düzelir.

---

Bizimde hafif c şeklinde canım ilk doktor kontrolümüzde çok normal dedi D vitamini verdi günlük bir fıs ağzına sıkıyoruz

Bizimde hafif c şeklinde canım ilk doktor kontrolümüzde çok normal dedi D vitamini verdi günlük bir fıs ağzına sıkıyoruz
Bize de aile hekimindeki ebemiz verdi ama damlalık şeklinde deli etti bizi zor damlıyor. Sprey formunda olanlara bakıyorum ben de. Hangi d vitaminini verdi size canım ?

Artıyor zamanla işte, vücudunda varsa sabah götür test için bence. Ama ayakları normal görünüyor gibi bilemedim ortopedist zaten kontrol edip söyler sorun varsa
Bu kadar çabuk artar mı ki doktor baktı 1 saat sonra eve geldik baktım öyle ayakları biraz farklı doğar doğmaz söylediler

Kızlar bez değişimi ya da kıyafet değişiminde siz de kan ter içinde kalıyor musunuz ? Uyanıkken yaparsam resmen kıyamet kopuyor çığlık çığlığa katılıyor çocuk. Ayaklarıyla bezi itiyor filan kaç kez ortalık battı ya, bu kadar olay çıkarması normal mi acaba ? Bir yeri mi açıyor diyorum ama kucağa gelince hemen sesi kesiyor bir sıkıntı olsa ağlamaya devam eder herhalde dimi. Her bez ve üst değişiminde strese giriyorum 🥺

Bi sıkıntı çıkmaz Allahın izniyle canım, bende doğumdan sonra baya zor şeyler yaşamıştım ama hepsi geçiyor, emzirirken de kendi yatağında sırtını dayayıp ayaklarını uzatıp öyle emzirirsen daha iyi olur canım, sadece kendin yatarken de ayaklarının altına yastık koy
Fazla hareket edemiyorum diye gidip yatağının yanında emzirip yerine indiriyorum zor kaldırıyorum diye ama dikkat etmem lazım

### 3. Tibial Torsiyon:

---

Bende internetten bakmıştım aynı şeyler yazıyordu Bi kere götürürüm sonrasında takip ederim artık

Bu kadar çabuk artar mı ki doktor baktı 1 saat sonra eve geldik baktım öyle ayakları biraz farklı doğar doğmaz söylediler
bizim en son baktığında 9-11 arasındadır kan testine gerek yok demişti o zaman da hafif sarıydı. Dr açken daha sarı gelir gözüne doyduğunda rengi daha normal olur, 1-2 ay böyle olur endişelenme bez takibi yap düzenli çiş kaka varsa emiyorsa sarılık geçer dedi. Açlıkla ilgili olabilir belki bilemedim. Sen baktır emin olmak için bence

Kızlar bez değişimi ya da kıyafet değişiminde siz de kan ter içinde kalıyor musunuz ? Uyanıkken yaparsam resmen kıyamet kopuyor çığlık çığlığa katılıyor çocuk. Ayaklarıyla bezi itiyor filan kaç kez ortalık battı ya, bu kadar olay çıkarması normal mi acaba ? Bir yeri mi açıyor diyorum ama kucağa gelince hemen sesi kesiyor bir sıkıntı olsa ağlamaya devam eder herhalde dimi. Her bez ve üst değişiminde strese giriyorum 🥺
Bizimki de öyle canım özellikle annemle kaynanam değişirse kıyamet kopuyor bende sesi çıkmıyor

bizim en son baktığında 9-11 arasındadır kan testine gerek yok demişti o zaman da hafif sarıydı. Dr açken daha sarı gelir gözüne doyduğunda rengi daha normal olur, 1-2 ay böyle olur endişelenme bez takibi yap düzenli çiş kaka varsa emiyorsa sarılık geçer dedi. Açlıkla ilgili olabilir belki bilemedim. Sen baktır emin olmak için bence
Düzenli kaka yapıyor ebe de bugün bişeyler dedi de anlamadım kakası sarı olursa sarılık mı dedi tam tersi mi hatırlamıyorum

Ben her uyandığında önce alt değiştirip sonra emziriyorum hemen emmek istediği için balık gibi kıvrılıp ağlamaya başlıyor beyaz gürültü açıyorum veya bazen emzik tutası geliyor bir iki dakika öyle oyalanıyoruz 🥹

Aynı durumdayız cnm hiç hoşlanmıyorlar bez değişiminden merak etme bizimkide çığlık çığlığa dönüyor resmen tekme atıyor zor değiştiriyorum 🤭

Bizim de öyle. Çok ağlıyor zor zaptediyorum. Aynısını geçen kontrolde doktorumuz oğlumu soyarken yapınca şu şekilde açıkladı: Anne karnında çok sıkışık bir yerde ve sarıp sarmalanmış durumda. Bezini ve kıyafetlerini çıkarınca siz onun konforunu bozmuş gibi oluyorsunuz ve kendini güvensiz hissediyor dedi. Normal olduğunu ve zamanla alışacağını söyledi. Çok ağladığında ben parça parça giydirip kucağıma alıyorum ara ara. O şekilde nispeten daha rahat oluyor.

Back
X