- 27 Ekim 2023
- 5.789
- 13.437
- 168
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #17.701

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim canım, ben de basliycam lansinoh a. Kızımda bisey yapmadım emzirirken emzirmez sutyene yapıştı yara oldu çok fena göğüs uçlarım. Gümüş kapağa bile başlayayım ben en iyisiCanımcım hoşgeldin özlemiştik senievet çok ayakta kalınca aynısı hepimizde oluyor muhtemelen. Doktorum dinlenince geçiyorsa önemli değil demişti. Güzelce dinlen geçecektir
Sınav konusunda tüm dualarımız seninlegebelik öncesi bunu halledersen mükemmel olur. Rahat rahat doğumunu yapar bebişine ilgilenirsin aklında başka bir şey kalmaz
Göğüs uçlarım benim de acıyor ara ara. Lansinohun göğüs ucu kremini sürmeye başladım. Ama doktorum iyice yedirme üstüne koy bırak göğüs uçların uyarılmasın dedi. Haftaya da gümüş kapak kullanmaya başlayacağım. Göğüslerim zaten çok hassas. Öncesinde ne gerekiyorsa yapayım diye düşündüm![]()
Teşekkür ederim canim, çok şükür bugün düzeldi valla dün de fenaydı belim. Bi daha da o kadar yürümem. Kocam bey beni herkul sanıyor bisey olmaz yürü diyor ama benim halim kalmadı valla yarı hızda anca yarım saatlik gücüm var şuan13 000 adım, eğil kalktan sonra bana normal gibi geldi .Doktorlar hareket öneriyor ama işte pilatesin yoganın belli bir mantığı var biz iş yaparken nereye yük bindiğini anlamadan eğilip kalkıyoruzBende de 7000 adımdan sonra başlıyor oram buram halleri .
Dinlenince geçer bence. Çok yorma kendini artık az kalmış![]()
Yakın değil ama arabayla gidip geliyoruz mecbur, bu arada iş bana dinlenme oluyor. 3.5 yaşında çok hareketli bi kızım var evde pertim çıkıyorÖncelikle başarılar dilerim sınavında haziran sonu hem de hmm okul hastaneye yakın mı![]()
Benim göğüs ucu hassasiyetim yok ama sütyen sıktığı için takmıyorum evde. Geçen dışarı sütyensiz çıkmışım unuttum eve gelince fark ettim
Çok yürüdüğümde aşağıya baskıdan dolayı kasık ağrım oluyor ve eğildiğimde zaten kıyamet kopuyor kuyruk sokumuma inanılmaz bir ağrı giriyor hatta sanki doğumdan sonra da geçmeyecek gibi geliyor.
Doktora sordum ağrılarım var hocam dedim, daha çok olacak dedi sağ olsun![]()
İlk hamilelik gibi değil hiç büyük cadılar da bizi yoruyor baksanaKız nasıl geçti tanışma işi oldu mu pekidogurmadan atlat da canım su süreçleri yorgunluktan gelmesin bebiş
dikkat et artık yetsin bir şey kalmadı şurada doğuma zaten
Yorgunluk çok yapıyor canım. Ne kadar az yorulursan o kadar iyi oluyor. Geçen ev süpür sil yemek yap misafir ağırla akşamına derken gece ben bir oldum ama ayaklarım kütük gibi şişti bel ağrım desen mahvetti. Bugün de kardeşlerim falan vardı dedim eşime son bitti artık doğuma kadar kimseyi ağırlamayacagımbenim kontrol de yarın inşallah güzel haberlerle dönerim kuzum
inşallah sen de buradaki bütün bacılarım da hep güzel güzel haberler alırsınız hep dua ediyorum böyle
Canim inşallah su gibi geçer sınavın güzel sonuclarla gelirsin burayagöğüs uclarimda hassasiyeti uzun zamandır var ama acı değil dokununca huylanmak gibi rahatsız oluyorum. Hiç ucunu ellemeden goguslerime yağ sürüp geciyorum. Benim de iki adım yürümeye gelmiyor hemen belim ağrıyor kasıklarım karnım falan bir tuhaf oluyor, aşağıda baskı gibi batma gibi ağrı gibi tuhaf bir his bende de mevcut kuzum. Olmaz mı mahvoluyorum hemen hiç yürüyemez oldum gibi bir şey.. benim de kontrolüm yarın inşallah güzel haberlerle geliriz. Benim ilkinde erken doğum riski yoktu ama 37de geldi. Bunda da erken gelir belki diye korkuyorum bende. İnşallah en azından 37yi geçer 38i bulur diyorum. Hakkımızda hayırlısi olsun kuzum benim
![]()
![]()
![]()
Teşekkür ederim ladycim inşallah kolaylikla bitiririm doğum öncesi, rahat rahat doğuma giderim sonra ♡Cok gecmisler olsun canım
Hamile olduğumuz için bize ilaç vereceklerini sanmıyorum. Öyle old için de hiç hastaneye gitme niyetinde olmadım
Belki ozele gidersen serum verebilirler. Bi rahatlık sağlar mı bilmiyorum ama
Dün gece hiç uyuyamadım. Vücut ağrısı, terleme, burun tıkanıklığı, baş ağrısı. Pert vaziyetteyim.Parol içsem daha iyi olur muydu acaba ? Dr a gidecek varsa sorsun kızlar. Parol içebiliyor muyuz ?
tilyam bacım Rabbim yar ve yardımcın olsun. İns kolaylıkla geçersin sınavı. Duamdasın
![]()
Canım teşekkür ederim, çok şükür Bi sıkıntı yok büyümüş bizim oğlan boyu uzun ablasına göre zayıf Bi çocuk gibi :)
Pompa bana lazım olmamışti, göğüs masajı daha iyi geliyor, ben hurma ve cevizde aldim yemek falan yiyene kadar enerji için ve süt için, herşeyi tamamlamissin zaten, hayırlısıyla vaktini beklesin inşallahKızlar selam nasılsınız?
Benim günler yine ışık hızında geçiyor saatler tükeniyor resmen 24 saat yetmiyor anlamıyorum birden gece oluyor
Bu hafta evde olunca biraz evi toparladım abiden kalan kıyafetleri ayırdım yıkadım ütüledim 3 makine bebek çamaşırı kaldırdım.
Doğum çantasının bebek kısmı tamam gibi
3 tane yenidoğan takım (bir tane de müslin alacağım)
1 penye 1 müslin battaniye 5-6 tane ağız bezi
1 paket alt temizleme pamuğu 2 tane alt açma örtüsü 1 paket ıslak mendil
Pişik kremi (daha almadım)
15 adet bez, bebek için bunları koydum kendim için de
3 takım gecelik biri etekli gibi olandan
2 sütyen 4 külot terlik diş macunu-fırçası
Uzun gece pedi (hasta bezi gerekirse hemen alınır)
Bunları koydum ama süt sağma pompası felan gerek olmaz dimi
Planlı sezeryan olacağım için gün belli bir aksilik çıkmazsa da 3-4 temmuz alacak doktor
Maşallah sana ve bebeğine. Nasıl bir süreç yaa haftası ileri oluyor geri oluyor , o oluyor bu oluyor ama bu aylara gelince bir şekilde rayına oturmuş oluyor harikaa bu anatomi denen şey, Allahın işi...Kızlar 33+2den herkese selamlarr çok şükür geldim kontrolden. Her şey yolunda bin şükür. Benim kız 2268 kg 42 cm olmuş. Haftasını yakalamış hatta 4 gün falan geçmişdoğum pozisyonu almış baş aşağı duruyordu. Ellerini yüzüne kapatmış göremedik cimcimeyi
3 hafta sonra tekrar kontrolüm 36+2 de. Beyindeki su kesecigi 8 cm olmuş düşmüş yani biraz daha şükür. Herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum dedi. Doğduktan sonra bıngıldak ultrasonu mu dedi o cekilecekmis tedbiren yine de. Ama sanmıyorum bir hastalığa sebebiyet vereceğini çünkü baya düştü dedi. Bu sefer nst falan istemedi. Bir dahaki randevuya nst çekilip gireceğim. Benden haberler böyle şükür. Sizler nasılsınız?
![]()
Ben de emzirme atleti almayı planladım ama sütyensiz giyilebilecek, kendinden ince de olsa pedi olan denk gelmedi. Sizin aldığınızda ped var mı?Ben süwenin lcwnin sütyenlerinden aldım 2şer tane. Dışarı çıktığımda giymek için. Evde geçirdiğim günler emzirme atleti kullanırım diye düşünüyorum. Atletler lcwnin kendi lastiği var zaten umarım tutar. Benimkiler de büyük. Sığdırıcaz inşallah bi şekilde fkdkkfkf
Arada girip yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum canım ama çoğunu kaçırdım bı kaç gündür taşınma telasindayim baya yoğun ve stresli günler geçirdim ve hala devam ediyor maalesef dualarınıza talibim
Kolay gelsinn, kendini zorlama, yorulmamak falan elde değil ama zorlama, fırsat buldukça otur dinlenArada girip yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum canım ama çoğunu kaçırdım bı kaç gündür taşınma telasindayim baya yoğun ve stresli günler geçirdim ve hala devam ediyor maalesef dualarınıza talibim
Sağol canım. Çoğu iş bitti nerdeyse yerleştim eşimde bana ağır iş yaptırmıyor sağolsun evin temizliğini o yaptı genelde ama işte kadın elinin değdiği gibi olmuyo hafif işler yapıyorum etrafımda yardım edende çok sağolsunlar bu saatlerde yemeği yeyip uzanmaya geçiyorum artıkKolay gelsinn, kendini zorlama, yorulmamak falan elde değil ama zorlama, fırsat buldukça otur dinlen
İyi bari ya, güle güle otur artık evinde dinlenSağol canım. Çoğu iş bitti nerdeyse yerleştim eşimde bana ağır iş yaptırmıyor sağolsun evin temizliğini o yaptı genelde ama işte kadın elinin değdiği gibi olmuyo hafif işler yapıyorum etrafımda yardım edende çok sağolsunlar bu saatlerde yemeği yeyip uzanmaya geçiyorum artık
Evet iç kısmında lastik ve incecik süngeri var. Foto atayım. Bu lcw ninBen de emzirme atleti almayı planladım ama sütyensiz giyilebilecek, kendinden ince de olsa pedi olan denk gelmedi. Sizin aldığınızda ped var mı?
Mesajın bana çok iyi geldi çok teşekkür ederimSen hiiiç o konuşanlara bakma. Herkes dönsün kendi hayatına baksın. Erkek diye insan değillermi? Benimde 3.oğlum geliyor kızı tutturamadınmı diyenler kız evlat öz evlat bide kız yap diyenler gözümün içine baka baka kız olsun çamurdan olsun diyenler eyvah hayatın bitti 4 erkekle ömürmü geçer diyenler neler neler.. hepsi boş etrafımda hayırsız kız örneğide çook yaramaz çirkef kız örneğide. Evladın kızı erkeği olmaz. Yemeğede dahil ediyorum temizliğede. İllaki farkları olacak ama Allah bize bunu uygun ve hayırlı gördüyse vardır bi bildiği.. çokta duyma evlatlarınla mutlu olmaya bak. Bunu bulamayanlarda var evlat evlat diye yananlar var. Çok şükür Rabbim sağ selamet bize evlatlar bahşetmiş daha ne isteriz? Ahlaklı terbiyeli yetiştirmek için çabalıycaz. Evet hareketli oluyorlar ama ona göre düzen kurcaz. Sık sık dışarı aktiviteleri yapıyoruz biz çocuğu sen yorcan yoksa o seni yorar. Enerjisini attırmayı bilirsek hiiiç sıkıntı olmaz. Ayrıca bnmde 1.numaram çok hareketli bi çocuk ama yaramaz değil zarar vermiyo kimseye etrafına 2 numaram daha sakin mizaçlı daha kolay yoruluyo oturmalı aktiviteleri seviyor. Erkek diye yaramaz olcak diye bişey yok. Çocuklarımın sınıflarında çok efendi erkek çocuklar var. Tamamen mizaç meselesi çocuğu tanıyıp ona göre yol çizicez. Biz herşeyin üstesinden geliriz evelallahboş boş konuşanlar dönsünde kendine baksın. Hiç sıkma canını. Ayrıca doğumdan sonra enerjimizde gelicek sen bir defa ben iki defa tecrübe ettik. Son aylar ağırlaşıyoruz böyle olmamız normal. Ben hep sayılı gün bi şekilde bitecek diye motive ediyorum kendimi. Ve akıl ve beden sağlığımızdan daha önemli bişey yok. Varsın işler aksasın yetişemeyelim herşey olur herşey yerine konur. Olduğu kadarını yaparız. Gücümüz neye yetiyorsa. Dünyanın sonu değil ya. Dert etmeye gelmez. Şimdi kalkıp yapalım bi kahve evlatlarımızla mutlu huzurlu eğlenceli zamanlarımızın hayallerini kuralım. Zihnimizde neyi düşünür canlandırırsak onları yaşıycaz
Ayy ne güzelo maneviyatı alacak bebiş. Çok mutlu oldum sizin adınıza. Sağ salim kolaylıkla ibadetlerinizi yapar ve dönersiniz inş. Yolunuz açık, haccınız makbul olsun.
Süpermiş, böyle bi şey arıyordum ben de. LCW’den bakayım, çok teşekkürlerEvet iç kısmında lastik ve incecik süngeri var. Foto atayım. Bu lcw ninEki Görüntüle 3596764
Ben de bugün suwen’in sütyeni ve atletinden aldım. Atlet çok rahat gibi de sütyende kararsızım sanki biraz sert ve sıkıyor gibi.Ben süwenin lcwnin sütyenlerinden aldım 2şer tane. Dışarı çıktığımda giymek için. Evde geçirdiğim günler emzirme atleti kullanırım diye düşünüyorum. Atletler lcwnin kendi lastiği var zaten umarım tutar. Benimkiler de büyük. Sığdırıcaz inşallah bi şekilde fkdkkfkf
Cinsiyet bizim elimizde olan birşey sanki.Sen hiiiç o konuşanlara bakma. Herkes dönsün kendi hayatına baksın. Erkek diye insan değillermi? Benimde 3.oğlum geliyor kızı tutturamadınmı diyenler kız evlat öz evlat bide kız yap diyenler gözümün içine baka baka kız olsun çamurdan olsun diyenler eyvah hayatın bitti 4 erkekle ömürmü geçer diyenler neler neler.. hepsi boş etrafımda hayırsız kız örneğide çook yaramaz çirkef kız örneğide. Evladın kızı erkeği olmaz. Yemeğede dahil ediyorum temizliğede. İllaki farkları olacak ama Allah bize bunu uygun ve hayırlı gördüyse vardır bi bildiği.. çokta duyma evlatlarınla mutlu olmaya bak. Bunu bulamayanlarda var evlat evlat diye yananlar var. Çok şükür Rabbim sağ selamet bize evlatlar bahşetmiş daha ne isteriz? Ahlaklı terbiyeli yetiştirmek için çabalıycaz. Evet hareketli oluyorlar ama ona göre düzen kurcaz. Sık sık dışarı aktiviteleri yapıyoruz biz çocuğu sen yorcan yoksa o seni yorar. Enerjisini attırmayı bilirsek hiiiç sıkıntı olmaz. Ayrıca bnmde 1.numaram çok hareketli bi çocuk ama yaramaz değil zarar vermiyo kimseye etrafına 2 numaram daha sakin mizaçlı daha kolay yoruluyo oturmalı aktiviteleri seviyor. Erkek diye yaramaz olcak diye bişey yok. Çocuklarımın sınıflarında çok efendi erkek çocuklar var. Tamamen mizaç meselesi çocuğu tanıyıp ona göre yol çizicez. Biz herşeyin üstesinden geliriz evelallahboş boş konuşanlar dönsünde kendine baksın. Hiç sıkma canını. Ayrıca doğumdan sonra enerjimizde gelicek sen bir defa ben iki defa tecrübe ettik. Son aylar ağırlaşıyoruz böyle olmamız normal. Ben hep sayılı gün bi şekilde bitecek diye motive ediyorum kendimi. Ve akıl ve beden sağlığımızdan daha önemli bişey yok. Varsın işler aksasın yetişemeyelim herşey olur herşey yerine konur. Olduğu kadarını yaparız. Gücümüz neye yetiyorsa. Dünyanın sonu değil ya. Dert etmeye gelmez. Şimdi kalkıp yapalım bi kahve evlatlarımızla mutlu huzurlu eğlenceli zamanlarımızın hayallerini kuralım. Zihnimizde neyi düşünür canlandırırsak onları yaşıycaz
Ayy ne güzelo maneviyatı alacak bebiş. Çok mutlu oldum sizin adınıza. Sağ salim kolaylıkla ibadetlerinizi yapar ve dönersiniz inş. Yolunuz açık, haccınız makbul olsun.
Canimcimm ne guzel yoklugumuzun fark edilmesii
Kahve pek seven biri değilimKızlar günde kaç bardak çay ya da kahve tüketiyorsunuz ? Kafein konusuna dikkat ediyor musunuz. Ben max 2 bardak çay içiyorum biri sabah biri akşam. Eğer o gün kahve içeceksem sadece bi bardak çay içmeye çalışıyorum ama aşırı zorlanıyorum ya
Bende biraz korku var sanki ilkmiş gibi yaZor tutuyoruz zaten çoğumuz, başlarız bayramdan sonra dökülmeye, temmuzu çok beklemeyiz sankihayırlısıyla sağlıcakla inşallah
![]()
Kuzucumm Rabbim hayırlı yolculuklar nasip etsin. Bebişin de dünyaya geldiğinde hacca gitmiş olacak muhteşemGünaydın temmuz ayının güzel anneleri....Ben kısa bir süreliğine aranızdan ayrılıyorum. Bize 10 yılın sonunda hac çıktı bugün de yolcuyuz Allah nasip ederse
sadece bir yıl erteleme hakkımız vardı bir sene sonra iki çocukla daha zor olacagindan ertelemedik inşallah doğru bir karardir....doktordan uçağa binmek için raporumu aldım. Okulların bitmesine az bir şey kalmıştı idari izinli sayılacağım. Hepiniz aklimdasiniz plasentasi aşağıda olanlar haftası geride olanlar. Eşiyle sıkıntılı olanlar duamda olacaksınız inşallah
sizde bana dua edin dogurmadan geleyim oralardan
kızım 40. Haftaya kadar beklemişti inşallah oğlum da bekler diye umuyorum. Normal doğum olduğu için de her an her şey olabilir tabi.... Hepiniz Allah'a emanet olun
![]()
kuzucum sivenonun bebişler için doğal içerikli sinek kovucusu vardı kullanacaksan da o tarz bir şey kullanKızlar sinekler bu sene erken çıktıve benim her yerimi yemeye basladilar eşim başta inanmiyodu yaralari görünce anladı ben vücuda sıkılan ilaçlardan kullaniyordum yine kullansam acaba sorun olur mu bi zararı falan
Oh çok şükür senden haber bekliyordum34.haftadan günaydın kızlaray 10 saatlik yola gittim geldik valla doğurmadan şükürler olsun
bi göz attım arada yazışmalarınıza umarım herkes iyidir
Ya benim de inanılmaz kaşınmaya başladı her yerim. Henüz çatlak yok ama sürdüğüm her krem yağ da boşa gidiyormuş gibi hissediyorum nedense. Buzu deneyeceğim bende teşekkürlerBuz uygula kaşınan yere canım ben goğsumun altı kasininca öyle yaptım iyi geldi
Kuzucum telaş yapmamak stressiz olmak tabi iyi ama amniyon sıvısı olduğuna eminsen de bende de doktora gitmelisin kızlara katılıyorum.Kızlar benimde dün üç kere falan amniyon sıvısı geldi galiba azar azar yarın sabahtan kontrole gideceğim normalde cuma gidecektim şekerden dolayı amniyon sıvısı fazla olduğundan telaşlanmadım ama ilk defa başıma geldi şaşırdım
Oy çok şükür kocaman olmuş küçük cimcimeKızlar 33+2den herkese selamlarr çok şükür geldim kontrolden. Her şey yolunda bin şükür. Benim kız 2268 kg 42 cm olmuş. Haftasını yakalamış hatta 4 gün falan geçmişdoğum pozisyonu almış baş aşağı duruyordu. Ellerini yüzüne kapatmış göremedik cimcimeyi
3 hafta sonra tekrar kontrolüm 36+2 de. Beyindeki su kesecigi 8 cm olmuş düşmüş yani biraz daha şükür. Herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum dedi. Doğduktan sonra bıngıldak ultrasonu mu dedi o cekilecekmis tedbiren yine de. Ama sanmıyorum bir hastalığa sebebiyet vereceğini çünkü baya düştü dedi. Bu sefer nst falan istemedi. Bir dahaki randevuya nst çekilip gireceğim. Benden haberler böyle şükür. Sizler nasılsınız?
![]()
Kuzum anne yanı için ben çarşaf alacaktım sonra ölçülerine baktık ve ona göre kumaş aldık. Annem 4 tane çarşaf dikti. Rahat rahat kullanırız diye düşündük. Bir tane alez almıştım bir tane daha alacağım. Burada bazı kızlar da yapışkanlı alt değiştirme örtülerinden sermiş çarşafın altına o da mantıklı geldiBen de bebek alışverişlerine sonunda başladımKızlar anne yanı yatak için kaç tane çarşaf almayı önerirsiniz? 2 tane yeter mi yoksa 4-5 tane daha mı rahat ettirir?
Ya ben de çok çay içiyorum diye vicdan azabı çekiyordumZaten yatağa da örtü atarsın çarşaf nevresim olsa da, örtülerini yıkamak daha kolay olur, ince müslin örtüler işini görür
İki üç bardah çay iciyorum ama çok açık içiyorum bir fincanda kahve içiyorum fix
Suyunu güzel tuketiyorsan çay kahve içmekte problem yok zaten içilebilir, ekstra bı durum yoksa, doktor ille de içmeyeceksin demediyse icebilirsin![]()
Gebeliğin başında dedim ki kafeinsiz filtre kahve alayım rahat rahat içerim. Sonra dedim ki alırsam her gün kesin içerim almayım. Şimdi de kahvesizlikten ölüyorum o yüzden2 fincan Türk kahvesi + 1 bardak kafeinsiz filtre kahve içiyorum ben. Çay sevmediğim için tüketmiyorum hiç iş yerinde ne içicem yoksa sudan başka![]()
Valla ben de kendime sor engel oluyorum. Artık kahvaltılarda çay değil de süt içmeye başladımBen de aile evine geldim bu hafta, çay çok içilir bizde zorlanıyorum valla. Açık ince belli 4-5 bardak içtim dün, bir de ufak fincan filtre kahve içtim ama bugün daha az tüketmeye çalışacağım.
Kızlar peki kaç müslin örtü ve ağız bezi önerirsiniz? 5 tane müslin örtü, 10 ağız bezi aldım abarttım mı acaba?
Kız sen de çok içiyormuşsun çayıBen 3 günde bir kahve iciyorum bazen 1 fincanama canım istemiyor
Çay ise evdeysem günde 3-4 bardak ama bazen eşlik edecek birileri varsa 5-6bardak dikkat edecegimi hic düşünmedim ama 3 litre su içiyorum![]()
Dikkat edeyim istiyorum ama instagramda falan görüyorum influencerları baya içiyorlarBen 1 bardak akşam açık çay içiyorum gün içinde kafeinsiz Türk kahvesi yada bazen canım soğuk kahve isterse evde tek shot ekspressonun da yarısını bol süte döküp öyle içiyorum. Günlük belli bir miktar alımı var zaten bunlarla o alımı geçmiş olmazsın.
Maşallah kuzucummm en çok dikkat eden kişi olarak seni seçtimCanim benim baya yorulmussun sen muhtemelen o tetikledi bu durumu. Ben artık ağır ise de uzun yürüyüşlere de gelemiyorum zaten yürüyemiyorum evin içinde bile zor geziyorum çok zorlaniyorum. İnşallah yarın güzel haberlerle gelirsin dualarım seninle.İnşallah vaktini bekler bebeğin zamanında gelir.
Çok sağol canım benim çok şükür ya teyzesi geçmiş bile vallaamin inşallahhh herkes zamanında sağlıkla alsın bebeğini kucağına dualarım hep bu yönde
![]()
![]()
Çok sağol canım benim![]()
çok şükür, darısı başınıza inşallah
![]()
![]()
Çok sağol kuzum inşallah geride kaldı inşallah.. hele bir doğsun saglikli desinler bana içim o zaman rahatlayacak inşallah
![]()
Canim ben 2 sabahtan 2 de akşam içiyorum. Çayı çok severim kahve hiç tüketmedim hamileligin başından beri.. çok açık içiyorum 2şer bardak içiyorum..
Canım herkesin bir olur mu bilmiyorum. Genelde başlıyor diyorlar ama. Benim 2 gün önce başlamıştı açılma, sancı, nişan. 2 gün sonra da geldi. Yani hiç bir belirti olmadan ya da sen anlamadan daha fazla acılman olur mu hiç bir fikrim yok![]()
Ben de artık kahvaltılarda süt içmeye başladımAllah kabul etsin inşallah selametle gidip selametle dön.
Amine sıvısını sanki birisi yapışkanımsı diye yazmıştı. Daha önce normal doğum yapanlar bizi aydınlatabilir mi aminoyon sıvısı hakkında ?
Bana doktorum günde 3 tane açık çay, bir tane de kafeinsiz kahve içebilirsin demişti gebeliğimin en başından beri. Kahve yeni yeni içiyorum o da dışarı çıktığımda Eve almadım kafeinsiz kahve her gün içmeyeyim ne olur ne olmaz diye. Haftasonu hariç kahvaltıda içmiyorum çay zaten 3 hakkımı da akşamları kullanıyorum![]()
Aynen özellikle son haftalarda kafein iyi değilmiş diye okudumBana doktor günde 2 Türk kahvesi demişti. 20.haftada falan sormuştum. Ondan sonra da hiç sormadım.
Ama canım çok istemiyor hep, genelde bir filtre kahve içiyorum. Doğum yaklaştıkça azaltmak gerekebilir. Bir sonraki gidişimde sorucam ben de
Ben çok takmışım bu konuyu bence herkes içiyormuş yine. Ben de günde 2 bardak çay içsem kendimi kötü hissediyordum. Şu an psikolojim çok düzeldiben çayı 5 6 en az ama çok açık kahve hatayın koyu kahvesi olmak üzere 3 den aşağı düşmüyor büyük kupada oluyor fincanla asla yetmez zaten sadece kahvesini çok az atmaya çalışıyorum sigaram yok ama bunları da bulantılarım geçer geçmez tekrar başladım
Süt sağma makineleri hastanelerde oluyormuş aslında ama ben sezaryen olacağım için her ihtimale karşı yine yanıma alayım diyorum.Kızlar selam nasılsınız?
Benim günler yine ışık hızında geçiyor saatler tükeniyor resmen 24 saat yetmiyor anlamıyorum birden gece oluyor
Bu hafta evde olunca biraz evi toparladım abiden kalan kıyafetleri ayırdım yıkadım ütüledim 3 makine bebek çamaşırı kaldırdım.
Doğum çantasının bebek kısmı tamam gibi
3 tane yenidoğan takım (bir tane de müslin alacağım)
1 penye 1 müslin battaniye 5-6 tane ağız bezi
1 paket alt temizleme pamuğu 2 tane alt açma örtüsü 1 paket ıslak mendil
Pişik kremi (daha almadım)
15 adet bez, bebek için bunları koydum kendim için de
3 takım gecelik biri etekli gibi olandan
2 sütyen 4 külot terlik diş macunu-fırçası
Uzun gece pedi (hasta bezi gerekirse hemen alınır)
Bunları koydum ama süt sağma pompası felan gerek olmaz dimi
Planlı sezeryan olacağım için gün belli bir aksilik çıkmazsa da 3-4 temmuz alacak doktor