• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
bende geçen ay taşındım iyiki bu aya bırakmamışım diyorum daha ağırlaştım kimsem de yok tek başıma altından nasıl kalkmışım hala şaşıyorum hatta şöyle bişey yaşadım çaresiz kalıp etrafa bakarak bu iş nasıl bitecek diye ağlıyordum sanki sihirli değnek değmiş gibi nasıl bitti anlamadım bile gerçekten allah yardım ettide bitti sanki ben yapmadan bitti gibi oldum

bende geçen ay taşındım iyiki bu aya bırakmamışım diyorum daha ağırlaştım kimsem de yok tek başıma altından nasıl kalkmışım hala şaşıyorum hatta şöyle bişey yaşadım çaresiz kalıp etrafa bakarak bu iş nasıl bitecek diye a
Güle güle otur, baya denk geldi doğum önü, dikkatli olun da dinlenin bol bol, daha zorlama artık kendini

Kızlar günde kaç bardak çay ya da kahve tüketiyorsunuz ? Kafein konusuna dikkat ediyor musunuz. Ben max 2 bardak çay içiyorum biri sabah biri akşam. Eğer o gün kahve içeceksem sadece bi bardak çay içmeye çalışıyorum ama aşırı zorlanıyorum ya

Sabah filtre kahve, 2-3 saat sonra türk kahve, akşam eşimle türk ya da filtre bir tane daha içiyorum. Kahve seviyorum yaa çaysız duruyorum kahvesiz no

Bu haftaki şeker ölçümlerim çok çok kötü sürekli yüksek çıkıyor bu zamana kadar değerler hep iyiydi ama biraz kaçamaklar yaptım tabi inkar etmiyorum ama açlıkta tokluk ta çok yüksek umarım bir sorun olmaz
Büyük ihtimal ünsülin dozu yükseltilecek ama benim bu saatten sonra çok dikkat etmem gerekiyor yediklerime 😕 bebişte bir sıkıntı olmamıştır bu hafta inşallah 🙏
ben şunu gördüm ki şekerin düzene girsede dikkat etsemde insülin kullansamda bebek etkileniyor ya suyu ya kilosu artıyor çaresiz kaldım bende aç kalsamda almış kiloyu benim kız biraz felaket tellalı gibi oldum ama

Bu haftaki şeker ölçümlerim çok çok kötü sürekli yüksek çıkıyor bu zamana kadar değerler hep iyiydi ama biraz kaçamaklar yaptım tabi inkar etmiyorum ama açlıkta tokluk ta çok yüksek umarım bir sorun olmaz
Büyük ihtimal ünsülin dozu yükseltilecek ama benim bu saatten sonra çok dikkat etmem gerekiyor yediklerime 😕 bebişte bir sıkıntı olmamıştır bu hafta inşallah 🙏
Bebekte 300 leri görüyorsa şeker sorun yapabilir

Kuzucumm Rabbim hayırlı yolculuklar nasip etsin. Bebişin de dünyaya geldiğinde hacca gitmiş olacak muhteşem 🥰 kendini de bebişi de çok yormadan tüm ibadetlerini yerine getirip sağlıcakla dönün inşallah. Hepimiz dualarıma talibiz 🙏🏻

kuzucum sivenonun bebişler için doğal içerikli sinek kovucusu vardı kullanacaksan da o tarz bir şey kullan 🥰

Oh çok şükür senden haber bekliyordum 🥰

Ya benim de inanılmaz kaşınmaya başladı her yerim. Henüz çatlak yok ama sürdüğüm her krem yağ da boşa gidiyormuş gibi hissediyorum nedense. Buzu deneyeceğim bende teşekkürler 🥰

Kuzucum telaş yapmamak stressiz olmak tabi iyi ama amniyon sıvısı olduğuna eminsen de bende de doktora gitmelisin kızlara katılıyorum.

Oy çok şükür kocaman olmuş küçük cimcime 🥰🥰🥰

Kuzum anne yanı için ben çarşaf alacaktım sonra ölçülerine baktık ve ona göre kumaş aldık. Annem 4 tane çarşaf dikti. Rahat rahat kullanırız diye düşündük. Bir tane alez almıştım bir tane daha alacağım. Burada bazı kızlar da yapışkanlı alt değiştirme örtülerinden sermiş çarşafın altına o da mantıklı geldi 🥰

Ya ben de çok çay içiyorum diye vicdan azabı çekiyordum 🤣 iyi bari içimi rahatlattınız 🤣🤣

Gebeliğin başında dedim ki kafeinsiz filtre kahve alayım rahat rahat içerim. Sonra dedim ki alırsam her gün kesin içerim almayım. Şimdi de kahvesizlikten ölüyorum o yüzden 🤣

Valla ben de kendime sor engel oluyorum. Artık kahvaltılarda çay değil de süt içmeye başladım 😔
Ben 4 tane müslin örtü aldım. Ağız mendili aşırı kullanılıyormuş. Kuzenim en çok ağız mendili al diye uyardı. Ben de baya aldım. Annem de müslinden yaptı sanırım baya. 30 tane falan vardır

Kız sen de çok içiyormuşsun çayı 🤣 azalt biraz 🤣

Dikkat edeyim istiyorum ama instagramda falan görüyorum influencerları baya içiyorlar 🤣 yine ben iyiymişim 🤣

Maşallah kuzucummm en çok dikkat eden kişi olarak seni seçtim 🤣

Ben de artık kahvaltılarda süt içmeye başladım :(

Aynen özellikle son haftalarda kafein iyi değilmiş diye okudum

Ben çok takmışım bu konuyu bence herkes içiyormuş yine. Ben de günde 2 bardak çay içsem kendimi kötü hissediyordum. Şu an psikolojim çok düzeldi 🤣

Süt sağma makineleri hastanelerde oluyormuş aslında ama ben sezaryen olacağım için her ihtimale karşı yine yanıma alayım diyorum.

Bugün forum çok aktif sizi alıntı deryasına boğdum özür dilerim 🤣
Yok canım gayet iyi senin durumun ben kafein bağımlısı günde 3 Türk kahvesi artı çay içen biri olarak benlm içinde bu kadar bile mucize hep nasıl olur nasıl yaparım diyordum ama Allah sabrını veriyor 😅

ben şunu gördüm ki şekerin düzene girsede dikkat etsemde insülin kullansamda bebek etkileniyor ya suyu ya kilosu artıyor çaresiz kaldım bende aç kalsamda almış kiloyu benim kız biraz felaket tellalı gibi oldum ama
Ben düzenli olarak kan şekerime bakarım bugünde baktırdım 120 çıktı tokluk ama yine de suyum fazla ve bebek önden gidiyor idrarda şeker görülmesi haricinde diyabet ile ilgili bişeyim yok ama böyle olması tuhaf doktorum genetik olabilir suyun fazla olması ve bebeğin önden gitmesi dedi

Kasık ağrıları benide yokluyor arada çatlaklarda ağrı varsa kantaron iyi geliyor yara yanık arılara birebir aklında olsun
Teşekkür ederim canım alayım deneyeyim bir biraz iyi gelsin şu yaralara 😘
Merhaba yüksek dediğiniz kaç acaba
Açlık hep 80-90 çıkarken 100 ü buluyor
Tokluk ise 150 üstü hep
Hafta ilerledikçe oluyor arkadaşım, aynı durumdayım bir lokma atıyorum içime oturuyor çocuğa bişey oluyorsa diye. Ne kadar yüksek senin , benim sınırın altında ama eski ölçümlerden yüksek sadece
Sanırım sonlara doğru gittikçe artış oluyor canım eski yediklerimle aynı yiyiyorum ama ölçümler yüksek çıkıyor açlık bile

Bebekte 300 leri görüyorsa şeker sorun yapabilir
İlk defa dün 300 ü gördüm ve şoku yaşadım 😢 akşam yemeğinden sonra canım tatlı çekti bir tane dilimli ufak tatlı yedim bir tane kurabiye yedim sonuç bu 😕

Teşekkür ederim canım alayım deneyeyim bir biraz iyi gelsin şu yaralara 😘

Açlık hep 80-90 çıkarken 100 ü buluyor
Tokluk ise 150 üstü hep

Sanırım sonlara doğru gittikçe artış oluyor canım eski yediklerimle aynı yiyiyorum ama ölçümler yüksek çıkıyor açlık bile

İlk defa dün 300 ü gördüm ve şoku yaşadım 😢 akşam yemeğinden sonra canım tatlı çekti bir tane dilimli ufak tatlı yedim bir tane kurabiye yedim sonuç bu 😕
300 mü😳 toklukların da yüksek senin . Bence senin bir an önce novorapid başlaman lazım 300 çok yüksek bir değer . Boşu boşuna neden vakit kaybeder bu doktorlar anlamıyorum. Düzelmiyorsa doğru düzgün dozlarını arttırmaları lazım. Bebek için çok tehlikeli bu değerler

Ben düzelttim ya . Benim bebeğimin nerdeyse 3 hafta farkı vardı suyum da çok artmıştı dediğin gibi nerdeyse aç gezdim ve son kontrollerimde suyumun düzeldiğini haftasıyla da uyumlandığını hatta baş geliş pozisyona geçtiğini söylediler mutluluktan uçarak geldim eve . Kilosu da haftasıyla uyumlu artık

Ben düzenli olarak kan şekerime bakarım bugünde baktırdım 120 çıktı tokluk ama yine de suyum fazla ve bebek önden gidiyor idrarda şeker görülmesi haricinde diyabet ile ilgili bişeyim yok ama böyle olması tuhaf doktorum genetik olabilir suyun fazla olması ve bebeğin önden gitmesi dedi
Bunu bana da söylemişlerdi sadece şekerden olmayabilir genetik de olabilir demişlerdi ama insülin ve diyetle bebek normale dönünce anladım ki şekerdenmiş

Yazdım Dr uma canim normalde cumaydi randevum ama yarın sabah çağırdı gideceğim 9.30 ta.
Bizimki hareketli masaallah bir sıkıntı yok gibi yarın ayrıntılı öğreneceğim inşaallah
Hadi hayırlı güzel haberlerle dön kuzucum bizi de haberdar et
Sabah filtre kahve, 2-3 saat sonra türk kahve, akşam eşimle türk ya da filtre bir tane daha içiyorum. Kahve seviyorum yaa çaysız duruyorum kahvesiz no
Kız çok değil mi bu kadar kahve 🤣 ben kendime çok içiyorum diyordum 🤣🤣
Yok canım gayet iyi senin durumun ben kafein bağımlısı günde 3 Türk kahvesi artı çay içen biri olarak benlm içinde bu kadar bile mucize hep nasıl olur nasıl yaparım diyordum ama Allah sabrını veriyor 😅
Ben de nöbetlerde çok alışmıştım 4-5 bardak kahve içiyordum gerçekten Rabbim sabrını veriyormuş 🤣 inşallah sütü falan kesmiyordur da doğumdan sonra rahat rahat içeriz. Var mı öyle bi süte etkisi falan ya aman Allah korusun 🤣

Teşekkür ederim canım, ben de basliycam lansinoh a. Kızımda bisey yapmadım emzirirken emzirmez sutyene yapıştı yara oldu çok fena göğüs uçlarım. Gümüş kapağa bile başlayayım ben en iyisi 😀

Teşekkür ederim canim, çok şükür bugün düzeldi valla dün de fenaydı belim. Bi daha da o kadar yürümem. Kocam bey beni herkul sanıyor bisey olmaz yürü diyor ama benim halim kalmadı valla yarı hızda anca yarım saatlik gücüm var şuan 😀

Yakın değil ama arabayla gidip geliyoruz mecbur, bu arada iş bana dinlenme oluyor. 3.5 yaşında çok hareketli bi kızım var evde pertim çıkıyor 😀 ama tabi ders çalışmanın da stresi var üstümde inşallah kolayca biter bakalım.
Dinlenince geçti benim de ağrılarım çok şükür ♡

İlk hamilelik gibi değil hiç büyük cadılar da bizi yoruyor baksana 😀 canlari sagolsun napalım

Teşekkür ederim ladycim inşallah kolaylikla bitiririm doğum öncesi, rahat rahat doğuma giderim sonra ♡

Canım teşekkür ederim, çok şükür Bi sıkıntı yok büyümüş bizim oğlan boyu uzun ablasına göre zayıf Bi çocuk gibi :)
Bayramdan hemen sonrasına gün verdi hem nst için hem de çalışabilir raporu verecek sınava da girebileyim diye. B12 düşük gelmisti ona dilaltı Bi fis fis verdi. Hersey yolunda şükür ♡
Kesinlikle yoruyorlar kuzum ya 🤣 öyle iyi olsunlar da bugünler de bir şekilde geçiyor işte 🤣 ❤️ 🥰
Maşallah sana ve bebeğine. Nasıl bir süreç yaa haftası ileri oluyor geri oluyor , o oluyor bu oluyor ama bu aylara gelince bir şekilde rayına oturmuş oluyor harikaa bu anatomi denen şey, Allahın işi...
Ayy normal doğuma hazır yani öyle mi hadi hayırlısı bir avazda sağlıkla diyelim, boncuğumuzu konduralım. 🧿
Çok şükür bin şükür kuzum şimdilik güzel her şey. İnşallah normal doğum olur ben öyle istiyorum tabii de bakalım son zamanlarda süreç ne gösterir. Yoksa pozisyonu almış evet normal gözüküyor şimdilik 🥰❤️🧿 Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.. bayram geçsin zaten tek tek dökülürüz bana hep öyle geliyor 🤣🥰❤️
Cinsiyet bizim elimizde olan birşey sanki.
Eger bir laf edilecekse eger ki asla dogru bulmuyorum eşlere edilmesi lazım cinsiyeti erkek belirliyor . Herşeyden önce Rabbim neyi uygun görürse o
Cocuk olmaz bir dert
Cocuk olur bir dert
Erkek olur bir dert
Kız olur bir dert
Yani insanların söz hakkı o kadar fazla ki ve susmuyorlar hic susmuyorlar
Daha dogum yapmadan bana 2.arkasına yap diyenlerle karsılasıyorum. Size ne ?
Ya bu cinsiyet konusunda laf edenlere öyle sinir oluyorum ki. Bana da cinsiyet belli olmadan inşallah bu da oglandir ikisini de tatmış olursun diyorlardı ben sağlıklı olsun yeter oğlanında kızında değilim diyordum. Sonra kız olduğunu öğrenince bu sefer de olsuuunn kız evlat iyidir falan filan. Olsunnn ne ya ben memnunum halimden. Ben çok memnunum sağlıklı olsun yeter Rabbim böyle vermiş mutluyum diyorum. Şimdi de 3.yü yapmayacaksin dimi. Yapma sakın. Sana nee diye bağırasım geliyor. Ona eşimle biz karar veririz Rabbim de isterse olur 3te sana nee.. delirtecekler bizleri. En çok da kadınlar yapıyor erkekler hiç takılmıyor bunlara. Kadın kadına psikolojik eziyet ediyor resmen.
Kuzucumm Rabbim hayırlı yolculuklar nasip etsin. Bebişin de dünyaya geldiğinde hacca gitmiş olacak muhteşem 🥰 kendini de bebişi de çok yormadan tüm ibadetlerini yerine getirip sağlıcakla dönün inşallah. Hepimiz dualarıma talibiz 🙏🏻

kuzucum sivenonun bebişler için doğal içerikli sinek kovucusu vardı kullanacaksan da o tarz bir şey kullan 🥰

Oh çok şükür senden haber bekliyordum 🥰

Ya benim de inanılmaz kaşınmaya başladı her yerim. Henüz çatlak yok ama sürdüğüm her krem yağ da boşa gidiyormuş gibi hissediyorum nedense. Buzu deneyeceğim bende teşekkürler 🥰

Kuzucum telaş yapmamak stressiz olmak tabi iyi ama amniyon sıvısı olduğuna eminsen de bende de doktora gitmelisin kızlara katılıyorum.

Oy çok şükür kocaman olmuş küçük cimcime 🥰🥰🥰

Kuzum anne yanı için ben çarşaf alacaktım sonra ölçülerine baktık ve ona göre kumaş aldık. Annem 4 tane çarşaf dikti. Rahat rahat kullanırız diye düşündük. Bir tane alez almıştım bir tane daha alacağım. Burada bazı kızlar da yapışkanlı alt değiştirme örtülerinden sermiş çarşafın altına o da mantıklı geldi 🥰

Ya ben de çok çay içiyorum diye vicdan azabı çekiyordum 🤣 iyi bari içimi rahatlattınız 🤣🤣

Gebeliğin başında dedim ki kafeinsiz filtre kahve alayım rahat rahat içerim. Sonra dedim ki alırsam her gün kesin içerim almayım. Şimdi de kahvesizlikten ölüyorum o yüzden 🤣

Valla ben de kendime sor engel oluyorum. Artık kahvaltılarda çay değil de süt içmeye başladım 😔
Ben 4 tane müslin örtü aldım. Ağız mendili aşırı kullanılıyormuş. Kuzenim en çok ağız mendili al diye uyardı. Ben de baya aldım. Annem de müslinden yaptı sanırım baya. 30 tane falan vardır

Kız sen de çok içiyormuşsun çayı 🤣 azalt biraz 🤣

Dikkat edeyim istiyorum ama instagramda falan görüyorum influencerları baya içiyorlar 🤣 yine ben iyiymişim 🤣

Maşallah kuzucummm en çok dikkat eden kişi olarak seni seçtim 🤣

Ben de artık kahvaltılarda süt içmeye başladım :(

Aynen özellikle son haftalarda kafein iyi değilmiş diye okudum

Ben çok takmışım bu konuyu bence herkes içiyormuş yine. Ben de günde 2 bardak çay içsem kendimi kötü hissediyordum. Şu an psikolojim çok düzeldi 🤣

Süt sağma makineleri hastanelerde oluyormuş aslında ama ben sezaryen olacağım için her ihtimale karşı yine yanıma alayım diyorum.

Bugün forum çok aktif sizi alıntı deryasına boğdum özür dilerim 🤣
Çok şükür kuzum büyüdü valla ya 🥰 ❤️ dikkat etmeye çalışıyorum kuzum hamileliğin basindan beri 0 kahve açık çay şeklinde ilerledim. 😊
Kızlar bebeğin 32. Haftada dönmesi normal mi? Sizin ne zaman dönmüştü
Çok normal.. daha erken dönenler de var ben bugün 33+2 idim dönmüş 30. Haftada gittiğimde yan duruyordu .

Kızlar benim de ikidir kilodumda ıslaklık oluyordu ter vs sanıyordum ama turnusol kâğıdı koydum pembe mora döndü doktora yazdım yarın sabah gel dedi çok korkuyorum
Kuzum öncelikle sakin ol. Öyle mora dönünce mi amniyon sıvısı olduğu anlasiliyormus? İnşallah bir sıkıntı olmayacak içini ferah tut ❤️🤲🏻

300 mü😳 toklukların da yüksek senin . Bence senin bir an önce novorapid başlaman lazım 300 çok yüksek bir değer . Boşu boşuna neden vakit kaybeder bu doktorlar anlamıyorum. Düzelmiyorsa doğru düzgün dozlarını arttırmaları lazım. Bebek için çok tehlikeli bu değerler
Bu hafta itibari ile baya yükselmeye başladı canım Çarşamba günü kontrolüm mutlaka doktorda değerleri iyi görmeyecektir
bende değerlerimi görünce şaşırıyorum Heleki dün akşamki tokluk değerini 300 görünce tek bir ölçümde rastladım ama aşırı yüksek çıktı
Kötü bir durum olmasın da kaç gündür stres yapıp duruyorum 🤦🏻‍♀️

Umarım bebişlerimiz iyidir hep dua ediyorum bu konuda bir şey olmasın diye Rabbim yardımcımız olsun inşallah 🙏
Az kaldı ama her gittikçe biraz daha farklı oluyor durumlar

Bu hafta itibari ile baya yükselmeye başladı canım Çarşamba günü kontrolüm mutlaka doktorda değerleri iyi görmeyecektir
bende değerlerimi görünce şaşırıyorum Heleki dün akşamki tokluk değerini 300 görünce tek bir ölçümde rastladım ama aşırı yüksek çıktı
Kötü bir durum olmasın da kaç gündür stres yapıp duruyorum 🤦🏻‍♀️
Yok yok öyle tek seferlik yükselme ile kötü bişey olmaz uzun süreler şekere maruz kalma sonucu oluyor negatif şeyler . Sen kafanı oralara hiç yorma kötü düşnme ama 300 de senin acilen insülin dozunu yükseltmen gerektiğini gösterir. Ben doktoruma kendim söylemiştim yapamıyorum insülin istiyorum diye . Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir . Sen de kesinlikle bu konuda görüş belirtmelisin hiç başlamak istemesen anlarım ama zaten başlanmış en azından doğru dozlar verilsin ki şekerin düzelsin. 300 normal insanlarda bile diyabet tanısı koyulmaya yetecek bir rakam. İnan 8 ünite novorapidle bile tokluk şekerim 100 altına inmiyor 120 üstüne de çıkmıyor o aralarda dolaşıyor

Back
X