Tamam evinde oturuyorum ama çocuklar için bir kuruş almıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tovbeler olsun, iyi ki unutmusum konuyu.
ben de o konuları bilmiyordum.

kendisinin bedevi zamanlarında boşanma, bu adamın yolu yol değil yazmışlar çok konular olmuş o zamanlarda pek girmiyormuşum herhalde KK'ye - ben eski kullanıcıyım.
 
Ona bakarsanız asgari ücretle 3 çocuk büyüten de var. Var ama nasıl var. Çocuklar devlet okuluna gidiyor. Et’in ne olduğunu bilen yok. Kuru kuruya yaşıyorlar.

Bu kadının kocası prof. Maddi durumu iyi. Adamın düz maaşı 130 bin bandında. Ki ilaveleri de mutlaka vardır. Kadın eski kocasını görüyor refah içinde. 3. Ye evlenecek görünüşe göre. Bişi almadan boşanıp çocuk doğurduğu için çok pişman. Ama kendi hatasını görmüyor, sürekli adama yükleniyor.
 
ben de o konuları bilmiyordum.

kendisinin bedevi zamanlarında boşanma, bu adamın yolu yol değil yazmışlar çok konular olmuş o zamanlarda pek girmiyormuşum herhalde KK'ye - ben eski kullanıcıyım.
O bosanma mevzuunu hatırlıyorum da sonrasini takip etmemisim. O sirada farklı nicklerle girmis, ya anlamamisim o oldugunu ya konulari okumamisim.

Bu nickini daha once de defalarca bu konuyu actigi icin hatırlıyorum.
 
O şöyleydi kızı hastaymış serum takmışlar acı çekeceğine keşke ölse demiş
Senin çocuklarına da diyebilir böyle. Zaten seni sevmiyor ki en başından beri, çocuğunu mu sevecek? Çok lazım gibi bi tane daha yaptın çocuk buna. İlkine bayıldıydı çünkü. Adamın ayağı bağlanır diye hesap ediyordun, senin ayağın bağlandı. Tek çocukla otobüslerde sürünüyorum diye bi ton laf ediyodun, ikisi ile evden çıkabilirsen şükür et şimdi.
 
140 bin maasi net - sigortali mi yoksa esnaf mi?
bugun nafaka baglansa 20 binden fazla alabilir misin ki? her sene nafaka kuş kadar artacak, ev sahibi "emsal emsal" diyip fahis zam yapacak.
ki zaten tasinmasi nakliye şu bu cebinden hic cikmazsa yüz bin çikacak.
bugun anlasamadin - dava ettin diyelim, evinden olacaksin. cidden gerek var mi?
 
Dünyadan bi haber yaşamak bu olsa gerek. Kızımın kreşi 25bin, ek kursları 7bin (bale yüzme) tek çocuk için 30bin+ sadece bunlar. Yeme içme, gezme, kıyafeti hariç. Çocuk dediğin her sene büyür kıyafetı ayakkabısı, okul gereçleri bitmez. Oyuncak, sağlık harcamaları gibi ekstralara girmiyorum.
Yani 2-3 çocuğun masrafını ordan hesaplayın. Çalışan kadın heleki tek bakıyorsa ya bakıcı tutacak ya özele verecek. Siz ev hanımı tek maaş çiftlerle kıyas yapıyosunuz sanırım (çocuğu devlet okulunda olan dersane kurs vs göndermeyen yeme içme tatilden kısan)
 
Evet iki cocugum var aylik fazlasini harciyoruz.
 
profesörmüş

geliri belgeli yani

ama adam başka çocuğa da nafaka ödüyor
+ tekrar evleniyor olabilirmiş yani öyle çok nafaka alması yine çok mümkün görünmüyor
 
Adam akademisyen prof diye aklımda kalmış
 
çocuğunuza 60 milyar parayı ne yapıyorsunuz 30’u eşin veriyorsa atıyorum sağlıyorsa çocuğuna bakıyor demektir 30 da sen vereceksin ne yapar bu 60 milyar

Melek Subaşı diye bir akrabaniz var mi?
 
E ben 2 çocukla nasıl idare edeceğim adam kuruş vermiyor
 
E ben 2 çocukla nasıl idare edeceğim adam kuruş vermiyor
ikinciyi yaparken böyle olacağını bilmiyor muydun? Seni parasız kapı önüne koyan adama nikahsız çocuk yaparken düşünecektin bunu
 
E ben 2 çocukla nasıl idare edeceğim adam kuruş vermiyor
Maaşınız var. Evde kira değil. Yapay zekaya bütçe oluşturtun bak onu güzel yapıyor

Ayrıca eğitim sendikalarının avukatları var. Bilgileri genelde kamu hukukuna göre ama destek isteyebilirsiniz. Yada uygun avukat sorun. Ama özeliniz de dağılabilir dikkatli olun.
 
E ben 2 çocukla nasıl idare edeceğim adam kuruş vermiyor
Evet bak geçim konusunda haklı olabilirsin ama bulunduğun durumda dava açsan aksine dahada zorluk yaşayacaksın. Adamın verceği uç kuruş nafaka ne kirana yetecek ne çocukların eğitim masrafına.
Ay sonunda cebinde 10bin kalıyosa örnek veriyorum 3bin kalacak elinde, üstüne ev sahibi stresi yaşayacaksın. Belki ard ard taşınmak zorunda kalacaksın dünya kadar ek masraf çıkıcak
 
Teşekkür ederim
 
ikinciyi yaparken böyle olacağını bilmiyor muydun? Seni parasız kapı önüne koyan adama nikahsız çocuk yaparken düşünecektin bunu
Bir öğretmenin bu kadar bilinçsiz hareket etmesine şaşırıyorum. Ya çok üzülüyorum. Çocuklara ne verebilir ki koca kadın dediğimiz cahil dediğimiz kadınlar bile neler neler beceriyor. Okumuş hatunlar da iş yok resmen. Konu sahibi kadar olmasam da , Belki bende dahil.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`