2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

cnm bu yazdıgını okuyunca çok sinirlendimmm ne oluyor yani böyle söyleyince bağlanmıyormusun gerçekten!!!
bazı insanların gerçekten tam dayaklık oldugunu düşünüyorum. hafta sonu buna benzer bişey benimde başıma geldi ama ben çok güzel agzının payını verip susturdum. pazar günü eşim ve ailemle dügüne katıldık. tam takı sırasında eşimle konuşurken çok sevdigim bir aile dostumuz var yanıma gelip önce tebrik etti., sonra bebegin ismini emir ata koyuyormuşsun bu ismi çok aradın mıı dediii
ve ben donuk bir ifadeyle afedersin seni arayıp onaylatmayı akıl edemedim haklısın dedim. siz ne olmasını buyuruyorsunuz diye sordum. bu bozuldugumu anlayınca yok canım yanlış anladın bilmem ne. kalbini daha fazla kırmadan kaybol diye azarladım. bi gidişi vardı görmeliydin kıpkırmızı oldu eşim zaten benim genel yapımı bildigi için normal zamanda olsa ayıp ettin diye bana söylenirdi ilkkez aferin bu kez iyi yaptın dedi...
sanki özellikle gidip canını nasıl sıkabilirim diye düşünerek gelmiş gibiydi. dünde annem aradı ona zeynep beni çok kırdı gibi bir sürü söylenmiş. annemede söyledim.. valla gözüme görünmesin hala hırsım geçmiş degil dedim.
heryerde bunlardan varmış demekkiii...

canım etrafta bu tarz insanlar fazlasıyla var..çekememezlik de,kısknaçlık de,düşüncesizlik de,kendini bilmezlik de,ne dersen deee..bu şekilde iyiliğimi düşünecek insan hiç düşünmesin daha iyi...ne çok herşeyi bilen insanlar var ya insanın sinir olmaması elde değil. bence bu iyi niyet değil,art niyetten başka bişey değildir.birde bunun tecrübelerini yaşayan bir anneye gözüne soka soka bunu söylemek çok ayıp çok düşüncesizce ve art niyetlidir diye düşünüyorum...mümkün olduğunca bu tarz insanlardan uzak durmaya çalış,ben öyle yapıyorum daha çok mutluyum...

Kızlar bugün iki doktora birden gittim 14.haftamdayım bi çıkıntı var erkek olabilir ama net değil dedi ikiside sizce değişirmi belirtileride kız hep her görende öyle dedi 1 tane erkek tahmin eden olmamıştı.hiç farketmez ilk bebeğim sağlıklı olsun yeter.sizce değişirmiş

benim doktorum 9. haftada erkek demişti.. 13. haftada %100 erkek dedi :) bence kız da ynılma oluyo da erkek de olmuyor

olumsuz konusmalarla moral bozanlar demek her yerdeymis diyorum.. ama ben artik sinirlenmiyorum, heee hee diyip geciyorum.. su aralar isim konusunda uyuzum bailarina, hangi ismi soylesem bi laf ediyor etrafimdakiler, karar verdim kimseye bubisim nasil diye sormicam, bu ismi koyucaz deyip gecicem :))) deeeerken doktor 12. ve 15. haftam bittiginde kiza benziyor demisti, erkek olursa ai hazir da kz olursa hiiiic dusunmemistim, ama karar verdim, Eyşan.. nasil diye sorcam :))) bir de doktor randevuma 1 hafta kaldi, 17+3' te gitmis olucam, artik kesinleir degil mi.. mesela o muayenede gostermedi diyelim 1 saat sora tekrarcalmaz mi ki doktor sizce??

Buldum saniyorum doktorumu İbrahim Sozen kendi muayanesi var ve Bayindir hastanesinde caliyormus.Bayindir hastanesinde suan dogum 3.750 civarindaymis diyelimki 4 bin lira olsun eger oyleyse arastirip gidecegim.Tam olarak normal dogum yanlisi bir doktormus, cok ilgili ve basariliymis bayindir hastanesinde odalar dogum odasina cevrilebiliyormus cok ilginc ilginc geldi bana hem hastane hemde doktor normal doguma tesvik ediyor evimede yakin.Ebe kullanmiyormus kendisi ilgileniyormus, hatta birisi yazmis butun gun dogumu benle bekledi hastaneden ayrilmadan eferim gozume girdi robert kolej ve yale uni. Mezun insallah 4 binden fazla degildir dogum.Yarin arastiracagim bana yardimci olan arkadaslarada cok tesekkur ederim

günaydın kızlar haftası önde olup cinsiyeti belli olanlara nasıl imreniyorum yaa bizim de bi belli olsaydı 16 haftama girince gidicem bakalım inşallah belli olur
bende 18. haftama girdim ama hala cinsiyet öğrenemedim özellikle benden geride olupta cinsiyet öğrenenlere çooook imreniyorum

bu kadaar doğuum ücretimi olur yaa resmen soygun
sonuç olarak hepimiz aynı acıyı çekip aynı işlemler sonucunda doğum yapıyoruz,o kadar parayı bayınca acımız azalmıyor veya farlı bi yöntemle doğum yaptırılmıyo
hastane şartları çok ii olabilir ama bence biraz daha araştır yazık o kadar paraya tabi vercek durumun varsa
sen bilirsin,tercih meselesi

Cok haklisin ama acibadem 10bin kusur memorial da ayni , kadikoy sifada 7-8 binlerde.Cok ucuzlar var ama hastaneler duzgun ve temiz degil yada doktor tam anlamiyla guven vermiyor.Birde kosuyolda medipol iyi gibi.
Bu doktorun amerikada calistiginda normal dogum orani %70 turkiyede bu oran yine yuksek ama ilk dogumu sezeryan olanlarin 2.dogumuda sezeyan istemesi sebebiyle %50 bu Turkiyedeki bir doktor icin cok yuksek bir oran.Adam kesinlikle normal dogum yanlisi ve o hastanede sizinle kim ilgileniyorsa dogumunuza o doktor giriyormus.Kendisi bolum baskaniymis basarili olmasinin yani sira son derce sefkatli, sicak bir adammis.Sefkatli olsa nolur diyeceksiniz ama benim ablam mesela ilk dogumunda normal cok istiyotdu oldukca acilmasina ragmrn suyuda gelmemis bu normal dogumda en istenen durum ama ablama suni sanci verdikten sonra hem doktor hem hemsire surekli gelip biz sana demedik mi dayanamazsin bunun sancisi sabaha kadar surer diyip durmuslar ablamda o korkuyla beni sezeryana alin demis halbuki ablamin rahim baya acilmis en fazla 1 saate dogururdum aslinda diyor.Ama birisi gelip sacini oksayip gececek biraz dayan dese dayanirdim diyor.O yuzdende bu doktor bana o guveni veriyor.Ama dogru soyluyorsun cok daha uyguna yapan yerlerde var ama hasatanede cok onemli off bilmiyorum :44:

maşallah canım oğlun hayırlı uğurlu olsunn
aynen canım pek fazla çeşit yoktu bi kanzda beğendim birşeyler
yinede bir iki parça dayanamayıp aldık eşimle
eşimde senin tavsiye ettiğin yere gidelim dedi keşke onu dinleseydim
neyse bidahaki sefere inş
bu arada Allah ın izniyle oglum olcagı kesinleşti

maşallahh oğlanlar çoğalıyo valla kızlar karaborsa olacak bu gidişle
hayırlı uğurlu olsun canım

ah canım ne lüzumsuz insanlar var şu dünyada etrafımızdaa
sanane be derdi seni mi gerdi benim yavrumun ismi diyeceksin olmayacak işte
uff uzak tutmaya çalışıyorum kendimi beni mutsuz eden insanlardan

kızlar üşüttüm sanırımiki gün havaya aldanıp attım dışarı kendimi.yürüyüş yaptım.şuan titreme geldi,midemde bulanıyoraz ateşim de çıktı.ne önerirsiniz?hasta olmak istemiyorum yaaa

sizin rakamları duydukça aklım şaşıyo arkadaşlar yaa.. bunlar nasıl bi insafsızlık içindeler anlamıyorumm
evet doğru hastane dr. ve ebesi doğum hanesi flan çok önemli ama bunların tam tekmil olduğu
daha uygun fiyatlı hastaneler var! ve bizler kuzu gibi bu duruma karşı çıkmadıkça tabii bu piyasa böle ttutuna gider...
aradığım en lüks hastanelerde bile fiyatlar 4000 tl di siz ne diyosunuz bölee yaaa... bu da macro uçmuşun fiyatıydı yani :))

arkadaşa katılıyorum
çekeceğin sancı yaşayacağın doğm stresii her yerde aynı olucak.. bu kadar paraya yerime doğurmalarını bile istemem :))
tecrübe etmiş biri olarak onun keyfii onun tadıı o anınn sıcaklığıı bambaşkaaa...

geçmiş olsun canım bol bol c vitamini al
bende geçen hafta böyleydim sağolsun eşim c vitamini takviyesi yaptı
ucuz atlattım
bide ben eşime limonu sıktırdım içinede biraz tuz attrdım lıkır lıkır içtim ohhh canım çektii

Benim de hiç hoşuma gitmiyor "erken daha sevinme" "dur daha çok küçük" telkinleri..
Kayınvalidemler bizdeydi bu akşam malum mevzuyu konuştuk bana dedi ki;" bebek için çok sevinmiştin, keşke o kadar erkenden sevinmeseydin" tüylerim diken diken oldu. Sanki bebeğimin başına birşey gelmiş gibi.. Ben sağlam durmaya çalışırken..
Hamileliğin keyfini mi çıkarmak lazım, iyi bir şeyi paylaşmak mı.. yoksa potansiyel ölü muamelesi yapmak mı?
Ne de olsa ölebilir, düşebilir sevinmeyelim.. yaşarsa severiz seviniriz.
Kimse kusura bakmasın hastalıklı bir düşünce bana göre.. Benim çocuğumun riski olmasının sebebi benim sevincim ve hevesim olamaz..
Doğduktan sonra bile başına pek çok şey gelebilir Allah korusun... Hayat durağan birşey değil ki her zaman karşılaştığımız sorunlara olaylara karşı tepkiler verip çözümler bulup bir şekilde yaşantımıza devam ediyoruz.
Bağlanırım kardeşim, başına birşey gelirse de üzülürüm ama elimden geleni de yaparım. Kim içindeki canlıya hiç yokmuş muamelesi yapabilir ki..
Duyguyu bırak, mantıklı düşündüğünde bile hastalıklı geliyor bana..

ya gerçekten bazı özel hastaneler işin suyunu çıkarıyorlar
nerede yaşıyoruz sanıyorlar amerika felan mı burası türkiye yahu
tamam sağlığa harcanan paraya asla acımam ama
açıkçası bazende bu özel hastaneler tarafından kazıklandığımızı düşünüyorm

ayy kusura bakmada kayınvalidende ne dengesizmiş nasıl der böyle birşeyii
çok çok ayıp ben olsam oturur ağlardım herhalde dayanamazdım bu söze
insan öyle bir sahipleniyorki çocuğunu sağlıklı yada sağlıksız diye ayrım yapılırmı hiç
ne kadar adaletsizlik olurmu öyle şey
benim kayganagilde kızımı beğenmedilerrr
erkek bekliyorlarmış dayanamadım verdim veriştirdimm vallaa

Bence doktorunla paylas ates olayi cok onemli, hamile olmasan cok oneride bulunurdum ama istersen elma kabugu ve ihlamur kaynatip ic ve atesin yukselirse doktara git yada parol gibi agri kesici ates dusurucu ic yani parolun gebelikde verilmesinden yola cikiyorum.

Agzi olan konusuyor iste o nedemek ya bizler bile birbirimizi tanimadigimiz halde moral verip destek olmaya calisiyoruz bu nasil bir ayip.Ve henuz daha hicbirsey belli degil sakin boyle konusmalara aldirma daha once yazmistim ablamin tahlilleri hep riskli cikti ve nisantasinda cok iyi bir profesore amniyosentez yapildi ve tertemiz cikti.2 li de olsa 3 lu testde olsa sadece riski gosteriyor, var yada yok demiyor senin 2 li testin temiz bebegin boyun ve burun olculeri normal degil mi?Bircok doktor 3 lu testi istemiyor bile daha dursun yerinde kayivaliden, madem moral olamiyor bari morelde bozmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…