2014 Kasım Anneleri

Bebişler ilk doğduğunda yastığa falan yatırılmıyor üzerine de yorgan örtülmez çok küçükler dimi battaniye mi örtcz üstlerine

Herkese selamlar kızlar. Kaç gündür foruma yazamadım. Son 4-5 günüm çok yoğun geçti. Bir arkadaşım dün doğum yaptı. 39. Haftada kendi isteğiyle sezeryan oldu. Bebiş 3600 gr doğdu Az önce yanından geldim koridorda yavaş yavaş yürüyordu. Dün gece sütü gelmedi, bebekte ememeyince bütün gece ağlamış. Gece bebeğe serum bağlamışlar. Bugün sütü biraz geliyormuş. Doğumu epedural sezeryan oldu. Doğumdan çıkış anında yanındaydım, kendini iyi hissettiğini fakat bacaklarının resmen felç gibi olduğunu söyledi. Şuan bebek ve kendisi iyi çok şükür. Bakalım bizler ve bebişler için de hangi doğum şekli hayırlı, sağlıklı ve kolay olacaksa o olur inşallah..

Onda kesinlikle haklısın. Hiç bitmeyecek bu işler.

Ne güzel ya.. Allah hepimize boyle dogumlar nasip etsin teşekkür ederiz bizi bilgilendrdign için.. ben cok sulu göz oldum tum doğum hikayelerinde agliyorum

Bebişler ilk doğduğunda yastığa falan yatırılmıyor üzerine de yorgan örtülmez çok küçükler dimi battaniye mi örtcz üstlerine
uyku setlerinin yorganı yün yorgan gibi olmaz daha hafif ama ben ilk asama da zaten antibakteriyel yorganlardan kullanıcam battaniye inceliğinde birde yumusak ve sıcak tutuyor yastık neden kullanılmıyor?bilgim yok o konuda bendeki ince bir yastık.

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşına, güle güle büyütmek kısmet olsun inşallah :)

Bir şeyi çok merak ettim yalnız, üzüldüm. Bebeciğe niçin serum bağlamışlar? Minicik daha, damarları bile nasıldır ki onun Yani sadece sütü yok diye mi? Yoksa başka bir sorun mu olmuş?

Hosgeldin canım böyle yakın zamanda doğum olayları daha bir heyecan verici sanki sıra sende diyecek gibi oluyorum ben.Arkadasın da hayırlave sağlıkla büyütsün bebeğini.Darısı basımıza...

Yumuşak yatak, yastık kullanmayın

En sık yapılan yanlışlardan biri de narin bebeklerinize alacağınız yatak takımlarıdır.Bebeğinizin yatağını hazırlarken mutlaka sert bir zemini olmasına dikkat edin.Yumuşak yatak kullanmamalısınız.Yastık kullanmaktan kaçının.Ancak yastığa ihtiyaç duyarsanız mümkün olduğunca ince bir yastık olmalı.Ayrıca bebeğinize örtecek örtüyü doğru seçmelisiniz.Battaniye iyi bir tercihtir.Ancak battaniyenin iki ucunu yatağın altına kıvırarak gece bebeğin yüzünü örtmesini engelleyebilirsiniz.

Canım bunu sağlık vakfının sitesinde okumuştum

Evt canım ilk doğduğunda yastik kullanılmıyor belli bir aya kadar hep yan yatmasi gerekiyormuş kendi tukrugu bogazina kacmasin diye.. sende o yastigi yan destek yaparsin kuzucuguna

Bana da ilk sene hiç yorgan örtülmüyor dedi çevremdekiler. Battaniye örtücem ama bir yandan da üşümez mi ki yavrucuk diye düşünüyorum, çünkü ben kışın Ankara'da bu koca dana halimle yün yorgan örtüyorum üstüme ısınmak için -evimiz çok sıcak olduğu halde :)

Bu arada yastıktan konu açılmışken, yan yatış yastığı alıcak mısınız arkadaşlar?

hımm anlıyorum canım
dikkat etmemiz gerekiyor okulda özellikle çocuklardan dolayı
Aynen canım onlar zaten hep enerjik ve heyecanlı merdvn inip çıkarken korkuyorum birde koridorda kosturuyorlar o zamnlr çok tehlikeli bizim için ayakta fazla kalmıyorum yüksek ses bile etkiliyor bebisi bilmem sende dikkat ettin mi benim ki kıpır kıpır oluyor sınıfa konusurken ne anlıyorsa .Allah yardımcımız olsun da kazasız belasız atlatalım su süreci.

Âmin inşallah canım, darısı hayırlısıyla bizlerin başına. Bebişi görsen canım annesinin göğsünü nasıl emiyo, Dedim orda ya Rabbim ne büyüksün, o emme refleksini doğar doğmaz veriyorsun. Ama bebiş emiyo da süt yok kıyamam, boş emdikçe ağlamaya başlıyor. Gece de ağlama devam etmiş. Aç kalınca serum bağlamışlar. Sağlık durumları iyi çok şükür, bi sorun yok Allah'tan.

Hosgeldin canım böyle yakın zamanda doğum olayları daha bir heyecan verici sanki sıra sende diyecek gibi oluyorum ben.Arkadasın da hayırlave sağlıkla büyütsün bebeğini.Darısı basımıza...

Hoşbulduk canım benim. İnşallah bebişine kavuşan herkes sağlıkla büyütsün, bizler de sağlıkla, hayırlısıyla kucağımıza alalım.

Oy maşallah :)

Anladım canım, teşekkür ederim açıklaman için.

Evt canım ilk doğduğunda yastik kullanılmıyor belli bir aya kadar hep yan yatmasi gerekiyormuş kendi tukrugu bogazina kacmasin diye.. sende o yastigi yan destek yaparsin kuzucuguna
Bizde yastık kullanılır birde çevirerek yatırılır uzun süre aynı pozisyonsa yatırmazlar kafası sekillensin diye arada bir sağ sol sırtüstü çevirirler hastanelerde de kullanıldığını görmedim ama kullananlara da zararı olmamıstır bir bakalım ona

Benimde

aşılamamı ahmet bey yapmıştı çok iyi uzmandı prof olmasına sevindim

irenbedeyken ahmet bey yar.doç. di.ama benim gözümde prof. du .
şu zamana kadar gittiğim en iyi hekim diyebilirim kendisine.
medicalparka geçeceğini bilsem ona takip olmaya devam ederdim.ama şimdi ki doktorumdan da çok memnunum.
sizde olumlu sonuç almışsınız ne güzel
darısı ikinci bebişlerimizin başına

Gittim geldim bu saate kadar uyumusum demek ki oluyor islerimde vardi basliyim yavastan

Carputi çalışamaz raporuyla ilgili bilgin var mı acaba? Doktorum Sat a göre tam 32. Haftanda salı günü gel dedi.Bende 31+4 te Cumartesi günü gitsem bi sorun olur mu acaba? Şimdi salı günü gidersem onun için izin alma durumu olucak.

Dün arkadaşıma hemşireler, bebeği yastıksız, ince bir alt açmanın üstüne yatırın dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…