2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Evin sıcaklığı iyiyse üşütme derdi yojsa bebegini her akşam yıkamaya dene canım faydasi olabilir. Televizyonda cocuk doktorundan dinledim. Her gün sampuanli banyo yapmasina gerek yok. Bir gün şampuanla yikayin bir gün sadece su içinde bebegi oyalayin rahatlatin diyor. Banyo gercekten bebeklere cok iyi geliyor
Bir haftada iki gun banyo ettiriyorduk dedigin gibi buhun banyo ettiricem rahatlar bn bile basim agrirsa banyo edince geciyo saol kuzum birazdan yikiyayim insallah rahatlar

Biz bugun rotavirus asimizi olduk 2. ay asilarimiz haftaya kaldı saglik ocagi nedeniyle 5 kg olmusuz 58 cm boyumuz olmuş sizce nasıl kızlar?

Bizim kız yine 12 den geri agladi şimdi daldı dalar gibi oluyor koyuyorum gazını da çıkarıyorum yine 5 dk sonrw gaz icin ağlayarak uyaniyor öğlen uyuyan çocuk öğlende uyumadı gece zaten hatırlamak istemiyorum 12 den Beri yine o ağlıyor ben ağlıyorum tükendim ne oldu bu çocuğa anlamıyorum bi gaz 4 saat mi sürer kolik olsa her gece olmaz mi 2 gece normal 2 gece böyleyiz bu nasıl kolik anlamadım
Kolik müzikleri de sakinleştiriyor
Kolik olsa sabah yine 4 saat ağlamazdı diyorum
Ama 4 saat neden ağlar ki koliktir diyorum kafam yine allak bullak
Doktora yazdım yarın getirin kontrole demiş neden dedi anlamadım
Biogaia bitti biraz ara verelim dedi doktor acaba ondan mi yaZdim yarın getirin demiş sadece
Uykusuzluktan bayılacağım sanirim
Kızım helak olup ağlamasın uyusun yeter ki

Bir haftada iki gun banyo ettiriyorduk dedigin gibi buhun banyo ettiricem rahatlar bn bile basim agrirsa banyo edince geciyo saol kuzum birazdan yikiyayim insallah rahatlar
Canim gaz icin agliyodur gaz sancisi çok yoruyo bebekleri sakin ol sen senin sakinligin onu sakinletir banyo yaptır iyi gelir kolik muzikleri dinlet fayda olur belki

Bizim kız yine 12 den geri agladi şimdi daldı dalar gibi oluyor koyuyorum gazını da çıkarıyorum yine 5 dk sonrw gaz icin ağlayarak uyaniyor öğlen uyuyan çocuk öğlende uyumadı gece zaten hatırlamak istemiyorum 12 den Beri yine o ağlıyor ben ağlıyorum tükendim ne oldu bu çocuğa anlamıyorum bi gaz 4 saat mi sürer kolik olsa her gece olmaz mi 2 gece normal 2 gece böyleyiz bu nasıl kolik anlamadım
Biogaia bitti biraz ara verelim dedi doktor acaba ondan mi yaZdim yarın getirin demiş sadece
Canım bebeklerin gunu gununu tutmuyo aksam 6 dan sonra 3-4 saat aglarsa kolik benim bildigim ama bizim bebeler zor bende bazen caresizlikten saçimı basimi yolcak gibi oluyorum

Bu akşam bende öyleydim sürekli ağlama , uyumama karnı tok altı temiz artık bağırdım kaç kere eşim kızdı o bebek diye . Böyle degildim ama yorgunluk üst üste gelince uykusuzluk olunca bizde yildik .Allah affetsin .onlar melek inşallah bizde daha sabırlı olacağız .
Canim sutun ne durumda cogalma varmi birde sagiyormusun ne kadar geliyor cogaldiysa tavsiyelerini bekliyorum bende hic cogalma yok 10ml cikiyor malesef

Canim gaz icin agliyodur gaz sancisi çok yoruyo bebekleri sakin ol sen senin sakinligin onu sakinletir banyo yaptır iyi gelir kolik muzikleri dinlet fayda olur belki

Canım bebeklerin gunu gununu tutmuyo aksam 6 dan sonra 3-4 saat aglarsa kolik benim bildigim ama bizim bebeler zor bende bazen caresizlikten saçimı basimi yolcak gibi oluyorum
Hic bsy sakinlestiremiyor canm ya iki gun once gayet iyiydi cok guzel gazinida cikartiyordu bugun hic cikartmadi ne yaptiysam rahatlamadi bugun sadecd uc kez gaz cikartti bu gaz bu kadarmi kotu ya

Canm bnm bebegimde ayni anlattigin gibi tam dalamiyo uykuya uykusunda bile agliyo gece dersen zaten adam akilli uyku olmadi gunduz uyusa biraz uyicam dedim ama uyuyamiyor ki kolikmi dersem dedigin gibi bir gunu bir gununu tutmuyo iki gun once gayet iyiydi dun aksam basladi bugun cok ama cok kotu agladi onunla birlikte bnde agladim cok zorlaniyo dun bnde gittim drya cok şükür bsyi yok gene fazdan dedi nedir bu ya nasil bi gaz

Canm bnm bebegimde ayni anlattigin gibi tam dalamiyo uykuya uykusunda bile agliyo gece dersen zaten adam akilli uyku olmadi gunduz uyusa biraz uyicam dedim ama uyuyamiyor ki kolikmi dersem dedigin gibi bir gunu bir gununu tutmuyo iki gun once gayet iyiydi dun aksam basladi bugun cok ama cok kotu agladi onunla birlikte bnde agladim cok zorlaniyo dun bnde gittim drya cok şükür bsyi yok gene fazdan dedi nedir bu ya nasil bi gaz
İki gecedir ağlasa bile az ağlayıp uyuyordu ama dün helak oldu çocuk ağlamaktan ruhunu teslim edecek sandım hiç bu kadar kötü avazı çıktığı kadar ağlamamıştı öğlen yine başladı her gun ayni seyleri yiyorum sabah peynir zeytin ekmek akşam et tavuk ekmek ya da pirinç pilavı dün İzmir köfte içinden haşlanan patates yedim
Yediklerimden mi diyorum yok ayni seyler her gun pekmez tahin anlamıyorum neden biogai bitti doktora dedkm ki kabız yapar mk yok ama ara verelim colinox Damla’ya geçelim dedi dün acaba biogaia bitti ondan mi yazdım bugün yarın getirin demiş ağlamaktan yüzü gözü sisti onu yazdım acaba ondan mk çağırdı bilmiyorum ama çocuğun ağlamaktan gozu sisti resmen isilik olmuş sabaha

Hic bsy sakinlestiremiyor canm ya iki gun once gayet iyiydi cok guzel gazinida cikartiyordu bugun hic cikartmadi ne yaptiysam rahatlamadi bugun sadecd uc kez gaz cikartti bu gaz bu kadarmi kotu ya
Bugun benimkide cok gazli dun cok cikolata yedim ve baharatli sanirim o dokundu. Yediklerine cok dikkat etmen lazim.

K Kaan-merve nerede kızlar , uzun zamandır yazmıyor sanki.
İyiyim cnm. Şükür. Arada bakıyorum ama çok değişmiş muhabbetler. Doğumlar bitmiş. Gazı msütü memesi gelmiş. Üç gün sonra emekledi yürüdü iki yaş sendromu wc eğitimi okulu kursu derken ergenlik gelmiş olacak :-)

Ya benim de ayni cildiricam. Surekli kucakta, yataga biraktigim an aglamaya basliyor. Kollarim koptu. Dun gece ne guzel uyudu, sabaha karsi 4 te uyandi simdiye kadar mizmiz. Aglamakli, uyuyor uyaniyor. Doktor gazdan huzursuzluk diyor anlamadim ama ben bittim cidden tuvalete bile kosarak gidip geliyorum

İki gecedir ağlasa bile az ağlayıp uyuyordu ama dün helak oldu çocuk ağlamaktan ruhunu teslim edecek sandım hiç bu kadar kötü avazı çıktığı kadar ağlamamıştı öğlen yine başladı her gun ayni seyleri yiyorum sabah peynir zeytin ekmek akşam et tavuk ekmek ya da pirinç pilavı dün İzmir köfte içinden haşlanan patates yedim
Yediklerimden mi diyorum yok ayni seyler her gun pekmez tahin anlamıyorum neden biogai bitti doktora dedkm ki kabız yapar mk yok ama ara verelim colinox Damla’ya geçelim dedi dün acaba biogaia bitti ondan mi yazdım bugün yarın getirin demiş ağlamaktan yüzü gözü sisti onu yazdım acaba ondan mk çağırdı bilmiyorum ama çocuğun ağlamaktan gozu sisti resmen isilik olmuş sabaha
Canm hmn hmn aynılarını yasiyorum bn emizirmedigim icin mamadan sandim manayida degistrdim denk bu gunlerde bebislerimizde bi tuhaflık var baksana hepimizinki ayni inan bnmkide bugun o kadar kotu agladi nefesi kesildi zor durdurdum o kadar korktum ki buyume atagimi acaba bnmkininde gozleri şişti Allah yardmcimiz olsun insallah bsyleri yoktur

Canm hmn hmn aynılarını yasiyorum bn emizirmedigim icin mamadan sandim manayida degistrdim denk bu gunlerde bebislerimizde bi tuhaflık var baksana hepimizinki ayni inan bnmkide bugun o kadar kotu agladi nefesi kesildi zor durdurdum o kadar korktum ki buyume atagimi acaba bnmkininde gozleri şişti Allah yardmcimiz olsun insallah bsyleri yoktur
Normal Doğum zamanında doğsaydı 12 şubattı ona göre suan tam bir ay oluyor 4. Hafta sayılıyor o gün Doğum olsaydi diye bende büyüme atagi mo acaba dedkm kendimce ama ağlayarak atak mi olur ya bu kadar saat

Demk hepimizin bebek huzursuz olduguna gore buyume atagidr diye kendimi avutuyorum canm ya
Benimki bariz gaz. Demin masajla çıkardı rahatladi ama sabah 5 den beri huzursuz.ememedide dogru durust gazdan. Dun tost yemistim sucuklu. Aksamda cok cikolata yedim. Ondan oldu muhtemelen.

Tek cozum evine gitmen bence anneni cok fazla önemsiyorsun kendinden ve ailenden daha çok ananen gelecekse zaten git esin sizi görmeye gelip girmek zorunda degil ben öyle gitsem afedersin eşim benimle kulahları değişir yine esin sizi görmeye geliyormuş evinde duracaksın ne olursa olsun gelen bize gelsin der
Görümcene gelince gelme diyeceksin hastalanıyor görümcen belki 8 sene gelecek 8 sene annende mk kalacaksın evinden mi kaçacaksın
Annene görümcene göre şekil alıyorsun yapma bhnu çocuğunla Esin’e göre şekil al sen böyle yaptıkça Esin’le aranız açılır soğukluk girer böyle duzen olmaz bacım

Mememi alıyor ama cekmiyor iki çekip bırakıyor sanirim yoruluyor

Emzik kullanmıyorum biberonu ilk zamanlar meme almadığı icin sarılırken hastane de yatarken verdiler sonra uçla meme alınca zaten hiç kullanmadım 1.5 Aydir biberon görmesi

Ya cok acayip seyler söyledim sonra pişmanlıktan oturduk ağladım o ahlıyordu ben ağladım
Basıp gitmek istiyorum her şeyi bırakıp dedim çoçuğumu da mi dedi bende evet annen baksın bırakıp gitmek istiyorum kulaklarım kalmadık bacaklarım omzum her yerim agriyor duş bile alamıyorum bıktım artık görmek bile istemiyorum uzaklaşmak istiyorum bu evden dedim
Nok vardı da erken doğdu hep erken doğmasından bunlar dedim sonra bebeğe sus artık ne oluru suan dedim kaldırıp eşim elinden aldı bağırmadım sadece yüzüne bakıp çocuğun yalvardım sus ne olursun helak oldun diye ama ben 48 gündür hiç böyle ağladığını bu kadar sesli helak şekilde ağladığını görmedim
Sonra eşim Allah’ın gücüne gidecek kelimelerine dikkat et dedi bu sefer sarılıp allahım sen kızım affetsin ne dedkm ben diye ağladım kafayı yemek üzereyim hastaneye gidelim artkk bi yerine bsy oldu dedik meme veriyorum almıyor açlıktan mk diye düşündüm en son meme aldı meme de sızdı yüzü gözü suan ağlamaktan hep sis 4 saat bi çocuk ağlar mi ya
Emdi sonrw başladı gaz 4 saat mi devam edermiş uykusu kaçıyor mu da ağlıyor aç mi da ağlıyor gaz mi hala anlayamoyorum
Beceremiyorum anlayamoyorum emskremiyorum adam gibi diye diye ahladım gece
Seninde bebegin ucsuz emecek bak gör az sabır memenin az ucunu sıkıp süt çıkarıp ağzına sürmeyi denedin mi belki süt kokusunu alınca emer sonra da almaya başlar...hepimiz aynı durumdayız canim biliyosun benim de neler yaşadığımı hepimizin farklı farklı sorunları var :KK43:benimde çok bırakıp kaçıp gitmek istediğim anlar oldu ama kızım var deyip sabrettim sinirlerinin ani yükselip alçalması gayet normal erken doğması da senin suçun değil Rabbim öyle yazmış becereceksin yilmadan dene gerekirse bak olcak şu bebeler bi 3aylik olsalar ah herşey düzelecekte azcik sabretmemiz gerek heralde...

Benim kuzum da durup dururken resmen ciglik atarak uyandi aglamaktan nefesi kesildi sanirim gaz sıkıştı bagirsakta:KK43: hemen kucagima aldim biraz pışpışladim yüzünü yüzüme koydum öptüm sakinlestirdim. Kucagimda uyuyakaldi simdi2 ben bebegimi kucaga alistirmadim yerine koyuyorum uyuyor ama şimdi kiyamadim yarim saattir kucagimda uyuyor hala. Dün gece de kaka yapamadigi icin hastaneye gittik fitil verildi çok agladi nefesi kesildi yine aglamaktan. Bu aralar acı cekiyor yavrum kiyamam ben ona daha cok küçük hepsi de aglamasinlar Allah onlarin acilarini alsin bize versin biz dayaniriz:KK43::KK43:
Inan o ağlarken içim parçalanıyor :(

Benimki bariz gaz. Demin masajla çıkardı rahatladi ama sabah 5 den beri huzursuz.ememedide dogru durust gazdan. Dun tost yemistim sucuklu. Aksamda cok cikolata yedim. Ondan oldu muhtemelen.
Bnmkide gazdandr surekli emmek istemesi gazdan oluyordu dimi simdi mama verdim gene araniyo agliyo

Normal Doğum zamanında doğsaydı 12 şubattı ona göre suan tam bir ay oluyor 4. Hafta sayılıyor o gün Doğum olsaydi diye bende büyüme atagi mo acaba dedkm kendimce ama ağlayarak atak mi olur ya bu kadar saat
Ah canım bnde onu diyorum bu bitmiyomu gaz ya sbah saat 6 dan beri agliyo ya gene basladi yemi mama verdim gene araniyo anlamadim garcekten cok kotuyym suan

Sana cocugu birakmamasi cok ilginc ama bizi anneannem buyuttu demissin ya icinde mi kaldi ki ? O eksikligi senin bebeginde gidermeye calisiyor.Allah tan bizimki alingan kirilgan degil hep soylenirim.az once hicbisey olmamis gibi aradi napiyosunuz diye :KK33:
Evet bakamazsın diyo ilginç yani benim karnımdan çıkardılar onu ben doğurdum sonuçta annesi de benim bugün evradiyeye gitti komşuya gayet iyi idare ettim tek başıma alt değiştir mama yedir emzir derken ortalık azcik dagildı ama olsun sonuçta kucağımda sakinleyip bana gulumseyerek uyudu yok beni annem yikamamis bile babanem yıkamış annem kendi bakmış bana tabi de tecrube kalmamis artık başka çocuk olmayınca babamı terk ettiginde ben 5 yaşındaydım anneanemle yasadik annem çok fazla sevgisini gösteremedi bana şimdi benim kıza bi laflar bi sevmeler bana sarilmazdi bile...ben normalde kızınca aramam hiç bikac gün sonra kendi arar :)

Back
X