Ay tuzlama olayına güldüm canım yemek mi yapıyoruz demişsin yaen doğrusu. Ben de istemiyorum. Zaten büyüdükçe yiyecek bir sürü çer çöp. Her an yanında olmıcaz göremicez. Ne kadar geç o zararlı gıdalar o kadar iyi. Bir de verdirmeyince çocuğa acıyolar falan, sanki aç bilaç yerlerde sürünüyo çocuk.
Benim kp in kız kardeşinin oğlu evli ve 2 de torunu var. Bir gün küçük kıza bakarken gitmiş kızın saçını kesmiş. Tabi kadının gelini kızını almaya geldiğinde görünce sinirlenip kızmış. Bana bunu o gelini kötüleyerek anlattılar kv ve kp. Kadıncağız iyilik olsun diye yapmışmış da gelin değer kıymet bilmiyormuş da. Ben de dedim iyi de böyle bir hakkı yok, annesi ya da babası değiller. Çocuğa bakmayı kabul etti diye çocuk üstünde her hakkı olamaz. Belki annesi kızının saçını uzatmak istiyordu. Sorulmadan kesilmesi yanlış dedim. Ayy bunların suratları bir düştü. Eskiden saygıdır, büyüktür, yaşlıdır vs diye diye cevap vermiyordum artık her şeye cevap verir oldum.
Eşim kv ve kp'e dedi çocuk doğduktan sonra sigara içmek yok bizim evde ona göre bırakın hem kendiniz için de faydalı. Kp bana döndü kızım şuna bişi söyle dedi. Ben ne diyim haklı, ben bu dünyaya çocuk getircem şu saatten sonra benim için önemli olan o başkası değil, bizim eve gelen sigara içmeyecek dedim. Anam bunların suratı yine düştü.
Zaten bebeğin cinsiyetini eşimin annesi erkek hissediyormuş hep öyle diyormuş. Söylediğimde kız diye, "eh olsun daha ilk çocuk zaten" dedi. Sonra eşim gocundu annesinin o lafına gidip sen niye böyle dedin biz sana kız diyince diye sitem etmiş. 2 aydır görmüyordum geçen hafta gittim ziyaretlerine. Kız olsun erkek olsun fark etmez diyo. Bir de eşime dedi geçenlerde bebek doğsun gelip kalcam sizde. Allahım bana sabır ver. Bana soran yok. Hayır ev işine yardım etmeyecek biliyorum. Sırf çocuğa karışmaya gelecek. Ona çocuk teslim edip de uyuyamam da. Ben uyurken kim bilir neler yapacak. Eşimi küçükken tuzlamış kokmasın diye. Eşim de diyo bizim de tuzlamamız lazım. Demekki annesi şimdiden bunları aşılamaya çalışıyo. Dedim tuzlama falan yok. Yemek mi yapıyoz. Beni küçükken tuzlamamışlar ve hiç kokmuyorum, seni tuzlamışlar kokuyosun gördüğün gibi işe yarayan bişi değil dedim. Öfff şu kv ve kp olayları sinirimi zıplatıyor.
Onları engelleyebilirsin. Benim kvler de diyor ama bunu yapmazsan annen kızar falan. Hayır anne kızmaz oğlum diyorum direk değiştiriyorum söylediğini. Bu şekilde korkutmak doğru değil vs diye de açıklıyorum sonrasında. Silah oyuncak alirlarsa da oynatmam açıkçasıAy evet ya sana sormadan bir de çocuğa senin uygun görmediğin şeyler alınması ya da söylenmesi var. Mesela ben çocuğumu korkutsun istemiyorum kimse. Şunu yemezsen gece öcü gelip seni yer falan gibi. Silah vb oyuncaklar alınsın istemiyorum. Şımarık ve doyumsuz olsun ben de istemiyorum.
Ne zaman bişi dense, e"biz kaç çocuk büyüttük" deniyo.
Yok demedi ama ben kullanmak istiyorum bebiş içinHatta dayanamadım bak yazdım doktora şimdi ne zamandır aklımda soracaktım ama önemsemedim nedense en azından sorayım aklımda soru işareti kalmasın kuzum. Sana doktor omega 3 kullan dedi mi
Ne alsak ki bugün eczaneden alayım kuzum omega 3 kullanan kızlar ne kullanıyorsunuzNormalde benim önceki doktorun yazdığı multivitaminin içinde vardı ama biliyorsun mide bulantısı yaptı diye buna geçmiştim o yüzden ekstra alıyorsundur diye düşündüm bir sorayım dedim
Tamam canım hangi marka alırsan bana da söyleyebilir misinCanım görüştüm doktorla o kullandığım vitaminlerin içeriğinde vardır mutlaka dedi içeriklerinin fotosunu attım yok ben göremedim dedim. Sistemden baktı en son 13. Hafta da nates marka multivitamin kullanmışım onun içinde varmış onu bırakınca bir daha omega 3 kullanmamış oldum. Doktor sorun değil 4 ay kadar kullandın dedi tüp bebek zamanı başlamıştım o vitamine zaten vinelaca geçince gözden kaçmış oldu eczadan herhangi bir markanın omega 3 alıp günde 1 kullanabilirsin dedi
Düşmedi vallahi gidiyorum acileAy hadi düşük çıkar inşallah. Yüksek çıktığı için de gerginsindir şimdi. Rahatlamaya çalış.
geçmiş olsun canım stres yapma sakın
Ay 1 ay iyi dayanmış. Allahtan bebeğe bişey olmamış3 4 sene önce arkadaşım ağır bir grip geçirdi ve öksürüğü ciğerleri sökülürcesine 1 ay sürdü doktora git dedik dinlemedi bizi zaten ilaç verilmiyor dedi. dedim kim diyor uygun ilaçlar veriliyor kasıkları kasılmaktan acıdan en son dayanamadı zaten kanaması oldu öyle gitti doktora. doktor çok kızmış tabi ama bebişi maşallah turp gibi.
Ben multivitamin olarak efa mom kullanıyorum onda omega var ama doktorum ekstrada yazdı ben çok önemsiyorum dedi. O yüzden ayrıca omega kullanıyorum. Omega seçerken IFOS sertifikası çok önemli bence, ona göre bir marka seçmeni öneririm canım.Canım görüştüm doktorla o kullandığım vitaminlerin içeriğinde vardır mutlaka dedi içeriklerinin fotosunu attım yok ben göremedim dedim. Sistemden baktı en son 13. Hafta da nates marka multivitamin kullanmışım onun içinde varmış onu bırakınca bir daha omega 3 kullanmamış oldum. Doktor sorun değil 4 ay kadar kullandın dedi tüp bebek zamanı başlamıştım o vitamine zaten vinelaca geçince gözden kaçmış oldu eczadan herhangi bir markanın omega 3 alıp günde 1 kullanabilirsin dedi
Söylerim canım bi araştırayım bakayımTamam canım hangi marka alırsan bana da söyleyebilir misin
Kuzum bana doktorum tarlada dogurmayacaksin o yüzden gerek yok dediKızlar bugün izlemim vardı, ebe önceki gebelikte 2 tane tetanoz yapılmış sonrası yok o yüzden baştan başlayacağız dedi ömür boyu korusun diye 5 tane olacak ve baştan yani. Ben de doktora dönüp bazı doktorların bu aşıyla ilgili düşüncelerini söyledim, herkes yapılıyor demekten başka bir argüman sunmadı. Yarına kadar düşüneyim diye yaptırmadım. Siz ne düşünüyorsunuz?
2019-2020’de hamileydim yani şurda kaç sene olmuş ki bana tuhaf baktılar biraz da ben de gerek yok 5 yılı geçmemiş diyecek diye bekliyordum. Bi şey imzalatmam lazım o zaman falan dedi en son işte yarın kararımı bildireceğim çok arada kaldım herkes bir şey söylüyor artık aşılara beynim yandı yaBen yaptırmayacagim. Ben de öncekinde yaptırmıştım bir tanehemşire size kalmış çok geçmemiş üzerinden falan dedi. Dedim zaten yaptırmayacagim. Tetanoz bana çok gerekli gelmiyor.
Ayrıca hangisini yazdı kuzum sana? IFOS sertifikası olanlara bakayım ilk kez duydum çok sağol valla. Dediğin gibi besinlerden bir yere kadar artık her gün avokado yemekten de kusasım geliyor en azından ek takviye olur ya da balık zorlanıyorum bazen yerken zorla tıkıyorum ağzımaBen multivitamin olarak efa mom kullanıyorum onda omega var ama doktorum ekstrada yazdı ben çok önemsiyorum dedi. O yüzden ayrıca omega kullanıyorum. Omega seçerken IFOS sertifikası çok önemli bence, ona göre bir marka seçmeni öneririm canım.
Hahaha tuzlamak ne ya gerçekten. Benim kayinvalidemin de var böyle saçma şeyleri, bana da teklif etti ama tabiki hiçbirini kabul etmedim. Eskiden hep tuzlarlarmis bebeleri, de bir otobüse biniyorsun teyzeler turşu gibi kokuyor, hani kokmayacakti, demek ki ise yaramıyoren doğrusu. Ben de istemiyorum. Zaten büyüdükçe yiyecek bir sürü çer çöp. Her an yanında olmıcaz göremicez. Ne kadar geç o zararlı gıdalar o kadar iyi. Bir de verdirmeyince çocuğa acıyolar falan, sanki aç bilaç yerlerde sürünüyo çocuk.
Benim kp in kız kardeşinin oğlu evli ve 2 de torunu var. Bir gün küçük kıza bakarken gitmiş kızın saçını kesmiş. Tabi kadının gelini kızını almaya geldiğinde görünce sinirlenip kızmış. Bana bunu o gelini kötüleyerek anlattılar kv ve kp. Kadıncağız iyilik olsun diye yapmışmış da gelin değer kıymet bilmiyormuş da. Ben de dedim iyi de böyle bir hakkı yok, annesi ya da babası değiller. Çocuğa bakmayı kabul etti diye çocuk üstünde her hakkı olamaz. Belki annesi kızının saçını uzatmak istiyordu. Sorulmadan kesilmesi yanlış dedim. Ayy bunların suratları bir düştü. Eskiden saygıdır, büyüktür, yaşlıdır vs diye diye cevap vermiyordum artık her şeye cevap verir oldum.
Eşim kv ve kp'e dedi çocuk doğduktan sonra sigara içmek yok bizim evde ona göre bırakın hem kendiniz için de faydalı. Kp bana döndü kızım şuna bişi söyle dedi. Ben ne diyim haklı, ben bu dünyaya çocuk getircem şu saatten sonra benim için önemli olan o başkası değil, bizim eve gelen sigara içmeyecek dedim. Anam bunların suratı yine düştü.
Zaten bebeğin cinsiyetini eşimin annesi erkek hissediyormuş hep öyle diyormuş. Söylediğimde kız diye, "eh olsun daha ilk çocuk zaten" dedi. Sonra eşim gocundu annesinin o lafına gidip sen niye böyle dedin biz sana kız diyince diye sitem etmiş. 2 aydır görmüyordum geçen hafta gittim ziyaretlerine. Kız olsun erkek olsun fark etmez diyo. Bir de eşime dedi geçenlerde bebek doğsun gelip kalcam sizde. Allahım bana sabır ver. Bana soran yok. Hayır ev işine yardım etmeyecek biliyorum. Sırf çocuğa karışmaya gelecek. Ona çocuk teslim edip de uyuyamam da. Ben uyurken kim bilir neler yapacak. Eşimi küçükken tuzlamış kokmasın diye. Eşim de diyo bizim de tuzlamamız lazım. Demekki annesi şimdiden bunları aşılamaya çalışıyo. Dedim tuzlama falan yok. Yemek mi yapıyoz. Beni küçükken tuzlamamışlar ve hiç kokmuyorum, seni tuzlamışlar kokuyosun gördüğün gibi işe yarayan bişi değil dedim. Öfff şu kv ve kp olayları sinirimi zıplatıyor.
İşte böyle diyen doktorlar da varKuzum bana doktorum tarlada dogurmayacaksin o yüzden gerek yok dedi
Ben 2021 de hamileydim ama dediğim gibi gerekli gelmiyor, hastane ortamında tetanoz olan kimse ne duydum ne gördüm bilemiyorum yaptırmayacagim ben2019-2020’de hamileydim yani şurda kaç sene olmuş ki bana tuhaf baktılar biraz da ben de gerek yok 5 yılı geçmemiş diyecek diye bekliyordum. Bi şey imzalatmam lazım o zaman falan dedi en son işte yarın kararımı bildireceğim çok arada kaldım herkes bir şey söylüyor artık aşılara beynim yandı ya
Ya yerim onuKızlar bu arada kızım dünyaya dudak olarak gelicek galibakapkalın dudakları var yicemmmm
İnşallah inşallah düşer bir an önce dinlen biraz, benim çarpıntım olunca öyle yapıyorum, daha iyi oluyorum. Sende daha iyi olursunHiçbir şey tahliller ve tansiyon ölçümü bu kadar. Kendi doktorum gel demişti haftasonu. Bilmiyorum inşallah düşer de gitmek zorunda kalmam. Sanırım yatırıp takip ederler
Canım benim 3.oğlum var, 2 kızda kaybettim, Rabbim sağlıklısını hayırlısını versin, ben kimse beni etkilemesin diye hamileliğimi hiç kimseyle paylaşmadım, kaybettiğim bebeklerde de çok zorlu süreçler geçirdim en çokta psikolojik olarak, kim ne dersin önemli olan sen ve bebeğin sağlığı bence bu kadar takma ne derlerse desinler, senin içinde hayırlısı neyse o olsun, kız veya erkek hangisinin hayırlı olacağını nerde bilebiliriz ki?kızlaaar belki banada yardımcı olursunuz ... bir oğlum var şimdi yine hamileyim buda erkek ama çevremdekiler hep kıza alıştırdılar kesin kız kesin kız diye ...açıkcası bende heveslenmiştim doktor erkek deyince Allah günah yazmasın ama kötü oldum biran süpriz bir gelebelikti bari kız olsa dedim kendi kendime onun bir burukluğu var ..dünde kayınvalideme gittik cinsiyeti sordular bi oğlumuz daha oluyor dedim gülerek ...kayın validem tüh müh dedi kız olsaydı dedi .kızlar daha sevdiriyor dedi .bende sen sevmezsin olur biter dedim sinirlendim . eltimin 2 tane kızı var kızamı doymadın dedim. takmak istemiyorum ama ister istemez üzülüyorum ...
Allahın izniyle birşey olmaz, kendini kötü düşüncelere kaptırma canım, arkadaşım çok ağır grip ve asla geçmeyen öksürükle tamamladı gebeliğin, çok şükür ne kendisinde ne bebeğinde bir sorun olmadı sağlıkla doğduKızlar kaç gündür gribim.dün akşam öksürürken midem çok bulandı. Yemeği de öğlen yemiştim. Midem boş gibi olduğundan kusarken çok zorlandım öğürürken Kafamda basınç oldu çok kötü ,sanki vücudumdaki bütün kan kafama beynime çıktı. Çok korktum bişey olcak diye. İnsan kafada yazmaya başlıyor kusarken kasılınca plasenta yerinden oynadıysa, bebeğe giden damarlardan kopan olduysa falan diye. Allah'ım takıntılı insanlar için her şey çok zor
Benim bu zamana kadar 4 doz olmuşum, eve sen bilirsin dedi, doktorumda gerek yok dedi, bu hamileliğimde aşı olmadımKızlar bugün izlemim vardı, ebe önceki gebelikte 2 tane tetanoz yapılmış sonrası yok o yüzden baştan başlayacağız dedi ömür boyu korusun diye 5 tane olacak ve baştan yani. Ben de doktora dönüp bazı doktorların bu aşıyla ilgili düşüncelerini söyledim, herkes yapılıyor demekten başka bir argüman sunmadı. Yarına kadar düşüneyim diye yaptırmadım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Peynir yoğurt süt yeşillik her gün yiyorum, doktorum kalsiyum vermedi bana, omega verdi multivitaminliKızlar siz kalsiyum takviyesi kullanıyor musunuz? Gebelikte Çok önemli diyorlar ama kalsiyum vermedi bana doktor. Peynir yoğurt yeşillik de yeteri kadar kalsiyum sağlamıyordur.
Aklın yolu birKuzum bana doktorum tarlada dogurmayacaksin o yüzden gerek yok dedi
Normalde 7 mart aslinda dogum ama 1 hafta ileriyiz ultrasondaKız sen aslında Şubat annesi olacaksınaramızda resmen bir ay varrr
Lütfen böyle düşünme. Ben geçen gün bir kanama geçirdim, bebeğimi kaybedeceğimi düşündüm o an ve tir tir titredim, nolur beni bırakma kızım diyerekkızlaaar belki banada yardımcı olursunuz ... bir oğlum var şimdi yine hamileyim buda erkek ama çevremdekiler hep kıza alıştırdılar kesin kız kesin kız diye ...açıkcası bende heveslenmiştim doktor erkek deyince Allah günah yazmasın ama kötü oldum biran süpriz bir gelebelikti bari kız olsa dedim kendi kendime onun bir burukluğu var ..dünde kayınvalideme gittik cinsiyeti sordular bi oğlumuz daha oluyor dedim gülerek ...kayın validem tüh müh dedi kız olsaydı dedi .kızlar daha sevdiriyor dedi .bende sen sevmezsin olur biter dedim sinirlendim . eltimin 2 tane kızı var kızamı doymadın dedim. takmak istemiyorum ama ister istemez üzülüyorum ...
Orzax 1200 mg olanı kullanıyorum ben canım doktor da onu önermişti.Ayrıca hangisini yazdı kuzum sana? IFOS sertifikası olanlara bakayım ilk kez duydum çok sağol valla. Dediğin gibi besinlerden bir yere kadar artık her gün avokado yemekten de kusasım geliyor en azından ek takviye olur ya da balık zorlanıyorum bazen yerken zorla tıkıyorum ağzıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?