• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    144
Ben normalde çok su içen biri değilim bunu da söylemiştim daha önce doktora belki o yüzden bol su iç demiştir. Zaten bebeğin sırtı dönüktü on dakika baktık yine dönmedi bize doktor da 2 saat sonra tekrar gel dedi. O arada eve gittim neredeyse 1,5 litre su içtim tekrar gittiğimizde bebek bize doğru dönmüştü ve çok hareket eden bir bebek olmamasına rağmen baya eli kolu durmadı yani doktor da bak şimdiden faydası olmuş dedi. Umarım oluyordur ya daha bu haftadan su azlığı zor olacak zaten kan sulandırıcı iğne kullanıyorum gerekirse günde ikiye çıkarıcaz su artmazsa dedi. Havuç suyuna da bakıcam faydası varsa içerim.
Tabii ki su içmenin faydası vardır ya olmaz mı, bi kere sana faydası var yani sana faydalı olan şey bebeğine de illa ki iyi gelir. Bilimsel bir kanıt olmasa da ya faydalıysa diye düşünerek her ihtimale karşı bence de içebiliyorsan içmelisin ama benim demek istediğim hani sadece su içmekle kalma alternatif daha kesin şeyler de varsa onları da yap bence demek istedim inşallah şifa nerdeyse Allah karşına çıkartsın, bir sonraki kontrolünde her şey yoluna girmiş olsun 🌸💞

Arkadaşlar merhaba. Şu an tam 19 haftadayız. Geçen hafta kontrole gittim doktorum hem daha önce iki kere gördüğümüz kanama alanının tekrar oluştuğunu gördü hem de amniyon sıvısının az olduğunu söyledi. Normalde bu haftada 150 civarı olması gerekirken benim 101 çıktı su miktarı. Günde 3 litre su içmemi ve tuz tüketmememi söyledi bu hafta tekrar gideceğim kontrole. Benzer durum yaşayan var mı sıvı eksikliğinde su içince etkisi oldu mu?
Merhaba havuç tüketmenin çok faydası olduğunu okumuştum bir yerde bu konuda

Kızlar merhaba detaylı ultrason için İstanbul Avrupa yakası önerisi olan var mı şuan için Altan Cebeci tek seçeneğim gidip memnun kaldiginiz doktor varsa paylaşır mısınız 😊 bir de detaylı da cinsiyeti değişen oldu mu kızlar 13 ve 15. Haftalar da iki farklı doktor da kız dedi 16.hafta da erkeğe dondu bebek

Tabii ki su içmenin faydası vardır ya olmaz mı, bi kere sana faydası var yani sana faydalı olan şey bebeğine de illa ki iyi gelir. Bilimsel bir kanıt olmasa da ya faydalıysa diye düşünerek her ihtimale karşı bence de içebiliyorsan içmelisin ama benim demek istediğim hani sadece su içmekle kalma alternatif daha kesin şeyler de varsa onları da yap bence demek istedim inşallah şifa nerdeyse Allah karşına çıkartsın, bir sonraki kontrolünde her şey yoluna girmiş olsun 🌸💞
Zaten su tüketmem gerektiğini biliyordum ama içemiyordum o kadar şimdi mecbur kaldım 3 litre içiyorum günde sıvıyı artıracaksa içerim yeter ki etkisi olsun. Doktora gittiğimde sorarım başka önereceği neler var diye şimdilik deneyelim su içmekten mi kaynaklanıyor diye o yüzden bir hafta sonra tekrar gel dedi. Amin inşallah hepimiz için güzel bir hamilelik süreci olur 🌼

Evet ben de duymuştum aslında her gün kahvaltıda havuç tüketmeye çalışıyorum ya da salataya mutlaka eklerim ama suyu daha etkiliymiş galiba hep havuç suyu duydum olmadı onu da denerim.
Geçmiş olsun umarım Bi dahaki kontrol de hersey yolunda olur siz yine deneyim havuç suyu bol suyu şifa olsun size 🤲

Evet ben de duymuştum aslında her gün kahvaltıda havuç tüketmeye çalışıyorum ya da salataya mutlaka eklerim ama suyu daha etkiliymiş galiba hep havuç suyu duydum olmadı onu da denerim.
İnşallah özellikle içtiğin su şifa olur hem sana hem bebeğine 💕

Zaten su tüketmem gerektiğini biliyordum ama içemiyordum o kadar şimdi mecbur kaldım 3 litre içiyorum günde sıvıyı artıracaksa içerim yeter ki etkisi olsun. Doktora gittiğimde sorarım başka önereceği neler var diye şimdilik deneyelim su içmekten mi kaynaklanıyor diye o yüzden bir hafta sonra tekrar gel dedi. Amin inşallah hepimiz için güzel bir hamilelik süreci olur 🌼
Havuç suyu deveci armutu da önerilenler arasında

Gözün aydın canım maşallah 🙏❤️

Ben de kaç gündür burda onun derdini yanıyorum ya 😀 hem fitil akıntısı hem ter hem kilo mahvetti beni 😀 su mu diye diye öldüm 😀 dün duş alırken ben de ilk defa tedirgin oldum. Önceki gebeliğimde valla hiç endişe etmiyordum ya dedim suyum boşalırsa ve ben farketmezsem açıklık var ya bir de kaçarak çıktım duştan 😀 delirmeden 36-37 lere bi gelsek inşallah 🙏😀❤️
Bi 36 haftayı atlatsak gerisi kolaydı😂

Hanımlar ben ekim sonundan bu yana her gün oksapar kullanıyorum çooook uzunca bir süre oldu haliyle… Bu kadar ay sadece göbeğime yaptım ama artık göbek büyüdükçe gerildikçe yapamamaya başlayacağım. Kollara geçiş yapacağım ama felç geçirmiş gibi hissettiriyor tövbe yarabbim acısının haddi hesabı yok kol bölgesinde. Yapan var mı hiç kollara nasıl yol izliyorsunuz bug’ ı var mı yani kolun 😅
Karın büyüdükçe iğneyi yapmak daha kolay oluyor aslında gerildiği için rahat giriyor, ben doğuma kadar karnımdan yapmıştım şimdi yine karnımdan yapıyorum kol bacak çok acıtıyor, benim doktorum göbekten devam et demişti

Karın büyüdükçe iğneyi yapmak daha kolay oluyor aslında gerildiği için rahat giriyor, ben doğuma kadar karnımdan yapmıştım şimdi yine karnımdan yapıyorum kol bacak çok acıtıyor, benim doktorum göbekten devam et demişti
Ben ekimden bu yana göbekten yapıyorum artık yer kalmadı çok fazla kanıyor ve sıkamadığım için de rahat bir şekilde yapamıyorum. O yüzden kol ve bacak alternatife geçeceğim.

18 +5 olduk halen hareket hissedemedim bazen karın ağrısı yaşıyorum bugünde biraz fazla ağrım 😥 eşim nöbet usulü çalıştığı için merkezede uzağım sık kontrole de gidemiyorum aklım hep bebeğimde

18 +5 olduk halen hareket hissedemedim bazen karın ağrısı yaşıyorum bugünde biraz fazla ağrım 😥 eşim nöbet usulü çalıştığı için merkezede uzağım sık kontrole de gidemiyorum aklım hep bebeğimde
Kimi çok erken hareketleri hissediyor kimi ise bir tık geç. Gerçekten her kadın bu konuda farklı. Eşinin müsait olduğu zamanda gidersiniz doktora bebeğin iyidir canım benim korkutma üzme kendini 😍 allaha emanet hepimizin bebişi

Gümüş kapak alan ya da kullanan var mı kızlar? Ben emziremediğim için önceki gebeliğimde alamamıştım hemde zamansız olduğu için. Lansinohun göğüs ucu kremini kullandım sağım yapmadan önce falan gayet de iyi gelmişti malum bu sağım yapma süreci de çok uzun sürmedi bir ay sürdü mastit olmamak için sağdım onu da 😑🥹 neyse gümüş kapak iyi bir şeyse ona göre para biriktircem 😀 sorayım dedim
Kızımda gümüş kapak kullanmıştım ona rağmen çok kötü yara olmuştu, çocuk doktoru gümüş kapağın orayı nemli tuttuğunu onun için aksine iyileşmesine engel olduğunu söylemişti, sütyensiz olmamı memeden çıkan sütü meme ucuma sürmemin yeterli olacağını söyledi ki öyle de iyileşti. Kısacası bence gereksiz bir masraf mantıklı düşününce de gerçekten nemli kaldığı için iyileşemiyor meme ucu

Kızımda gümüş kapak kullanmıştım ona rağmen çok kötü yara olmuştu, çocuk doktoru gümüş kapağın orayı nemli tuttuğunu onun için aksine iyileşmesine engel olduğunu söylemişti, sütyensiz olmamı memeden çıkan sütü meme ucuma sürmemin yeterli olacağını söyledi ki öyle de iyileşti. Kısacası bence gereksiz bir masraf mantıklı düşününce de gerçekten nemli kaldığı için iyileşemiyor meme ucu
Bunu da düşüneceğim canım sağol ❤️

Ben de geçen hafta 18+3ken kontrole gittiğimde hiç hissetmediğimi söylemiştim doktoruma. O da normal ilk gebeliğin, herkeste aynı olmaz bu konuda kimseyle kendini karşılaştırma demişti. Benim de ağrılarım oluyor, kesede kanama alanı gördük yine ve daha önce bahsetmiştim suyum az ama ona rağmen bebeğin durumu oldukça iyi şükür. Yani içinizi ferah tutun hissedememeniz bir sorun olduğu anlamına gelmiyor 🌼

Herkesin farklı canım ben arkadaşımla aynı zamanda hamile kaldım aramızda 4 gün var o daha hissetmiyor

Back
X