• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
lady peacock lady peacock leydiciğime soruyorum bildiğimden, tecrübesi olan başka anneler varsa siz de yazın kızlar sezeryan fikrine alışmakta zorlanıyorum.

Canım, şehir efsaneleri var ya biraz sana sormak istedim. Sezeryan sonrası senin karnın aşağı sarktı mı? Ya bizim şirkette bir kadın vardı alt göbeği gitmiyordu sezeryan olduğu için ve estetik oldu yağ aldırıp sıkılaştırdı. Sanki doğum kilom gitmez diye korkuyorum.

Bir de süt gelmiyor gecikiyor muhabbetinden korkuyorum. Nerede olumsuz olay kendimi ona endekslemişim istemsizce. Bebekle vakit geçiremem ilk günler acıdan ağrıdan hep yatarım diye korkuyorum.
Bugün gebe okuluna gittim orada ebe anlatırken aslında herşryin beynimizde bittiğini sürekli olumlama yapmamız gerektiğini felan söyledi. Herkesde de ağrı acı olacak diye bi kaide yokmuş ağrısız acısız doğuran da varmış ama biz kötü doğum hikayeleri dinleye dinleye kendimizi kötüye odaklıyormuşuz askında güzel düşünerek en az acı ve ağrıyla da doğurabilirmişiz keza süt içinde aynısı etraftan duyduğumuz ay sütü gelmedi ay sütün yetmiyor gibi cümlelere kulaklarınızı tıkayın ve sadece olunlu şeyler düşünün dedi
Kızlar çok şükür geldim. Sorun yok gibi duruyor. Nst dümdüz çıktı bi sancı bile yok. Zaten ağrım da yoktu hiç hatta kendi kendime ne güzel bi gün falan diye düşünüyordum 😀 nazar değdirdim sanırım. Bebeğin suyu vs de her şey iyi şükür. Plesenta aşağıda diye olmuş kanama. Ama açıklık yumuşama hiç bi şey yok. Rahim ağzı uzunluğunu 32 mm ölçtüler o da güzel dedi. Yatış vermek istemiyorum evin yakınmış nasıl olsa kanama artarsa ya da sancı olursa gel dedi. Ciğer geliştirici aldırdı ama bir hafta içinde doğum olacağını sanmam kenarda dursun dedi. Cuma tekrar göreceğim bir sıkıntı olmazsa dedi. Öylelikle ayrıldık hastaneden. Önceki kontrolde en ufacık kanama demek doğumun başlaması demektir hemen gelmen lazım demişti o yüzden endişe ettim ama çok şükür Rabbim korkutmuş sadece 🙏🏻 hepiniz canımsınız çok teşekkür ederim.
lady peacock lady peacock @Vaalbara @cokyenianne
@essanli ben boyle sey gormedim ben boyle sey gormedim fenomendar fenomendar @hati hati aryakusum aryakusum @rdrsn @gukcan Irmakkk Irmakkk M Mori21
Bununla gelmiş geçmiş olsun inşallah canım dikalt et kendine

Kızlar kanamam var dua edin doktora çıkıyorum. Daha çok erken
Umutvari Umutvari şu mesajı okuyup iyi olduğunu yazdığın mesajı okuyana kadar arada akla karayı seçtim canım geçmiş olsun ödüm koptu ya. allahtan iyi her şey yolundaymış. uzak olsun bir daha 🙏🏼
Ay hastanenin işgüzarlığı. :işsiz: Koskoca medikalpark hastanesinde muayene ücreti 2200 tl. Nst için de ayrı ücret alınmıyor.
ben de medical park göztepe takipliyim leydim. tamamlayıcı vardı bende, muayene hakkım bitti ama nst hakkım vardır diye ücretsiz sanıyordum, normalde de ücretsiz mi acaba 🤨
Kızlar her kontrole gittiğimde nstye bağlanacak miyim
33’ten sonra beni hep aldılar

32. haftada kafası büyük normal doğuma engel olabilir ama ileriki haftakra bakalım demişti bana. Belki 36-37. haftalarında netleşeceği için size dememiştir. Kaçıncı haftadasınız?
36+3üm canım bugün :)
Kafası büyük ya hatta dikişlerin çok olabilir, idrar torbası sarkması yapabilirsin ileride dedi 🥲
Ama hala net olarak alalım sezaryen demedi haftaya belli edelim dedi bakalım canım ☺️

Kızlar çok şükür geldim. Sorun yok gibi duruyor. Nst dümdüz çıktı bi sancı bile yok. Zaten ağrım da yoktu hiç hatta kendi kendime ne güzel bi gün falan diye düşünüyordum 😀 nazar değdirdim sanırım. Bebeğin suyu vs de her şey iyi şükür. Plesenta aşağıda diye olmuş kanama. Ama açıklık yumuşama hiç bi şey yok. Rahim ağzı uzunluğunu 32 mm ölçtüler o da güzel dedi. Yatış vermek istemiyorum evin yakınmış nasıl olsa kanama artarsa ya da sancı olursa gel dedi. Ciğer geliştirici aldırdı ama bir hafta içinde doğum olacağını sanmam kenarda dursun dedi. Cuma tekrar göreceğim bir sıkıntı olmazsa dedi. Öylelikle ayrıldık hastaneden. Önceki kontrolde en ufacık kanama demek doğumun başlaması demektir hemen gelmen lazım demişti o yüzden endişe ettim ama çok şükür Rabbim korkutmuş sadece 🙏🏻 hepiniz canımsınız çok teşekkür ederim.
@essanli ben boyle sey gormedim ben boyle sey gormedim fenomendar fenomendar @hati hati aryakusum aryakusum @rdrsn @gukcan Irmakkk Irmakkk M Mori21
Şimdi gördüm canım çok şükür masaallah zamanında gelsin bebisler sağlıkla amin

Aman kuzum yat dinlen şu 35i geçelim en azından. Sadece wc kalk şu 2 gün. Geçmiş olsun çok şükür sorun yok. Sadece kolla kendini ❤️

Umutvari Umutvari şu mesajı okuyup iyi olduğunu yazdığın mesajı okuyana kadar arada akla karayı seçtim canım geçmiş olsun ödüm koptu ya. allahtan iyi her şey yolundaymış. uzak olsun bir daha 🙏🏼

ben de medical park göztepe takipliyim leydim. tamamlayıcı vardı bende, muayene hakkım bitti ama nst hakkım vardır diye ücretsiz sanıyordum, normalde de ücretsiz mi acaba 🤨

33’ten sonra beni hep aldılar
Bacım ben hastane araştırırken L lavienroselove tavsiyesiyle kendinin doğum yaptığı Pendik medikal park ı önerdi. Ordan Dr baktım. Hatta randevu için de aradım. Arkadaş da dedi, nst muayene ücretine dahil, ekstra para verilmiyor diye. Bunlar avantaj.

Eşimse daha önce doğum yaptığım hastane ve Dr un bize uygun olacağını söyledi. Eski Dr um beni kabul etmedi, aynı hastanedeki başka bi Dr a gittim işte bugün.

Medikalparkta doğum paketi de kapsamlıydı. 50 bin tl imiş doğum ücreti. Bu gittiğim hastanede 55 bin. (Spinal anestezi için +10 bin istiyor. Ben genel olacağım. ) Hem muayene hem doğum ücreti Medikalparktan daha yüksek yani. Ama ins hayırlı olur benim için 🤲🏼

Göztepe- Pendik şube şube fark ediyor mu sistem bilmiyorum. 🤔 Özeller devamlı sağdan soldan çakma meylinde oluyor. Benim de gıcıgım var bu duruma 😬 Telefonla bi teyit etsen iyi olur.

Son düzenleme:
Selam kızlar grup iyice hareketlendi 😊
Benim yine moralimi bozdular valla doğuracağım neredeyse ama bıktım her seferinde birşey duymaktan. 37+4 bugün cam sakurada kontrolüm vardi 23 Mayıs'ta gittiğimde 68 olcmusler femuru bugün 66 olcuyorlar bacak boyu kısa kilolu bir bebek işte genetik testlerin temiz çıkmıştı değil mi genetik birşey olabilir mi diyorlar hala dedim şekeri olan bebeklerde böyle olabilir diye okumuştum olabilir ama baya geride 3-4 güne doğuma cagiracagiz seni zaten dedi niye söylüyorsun o zaman 3-4 güne doğum yapacaksam ne bileyim işte 4.150 olmuş kilosu buda doğumda farkeder diyor 300-500 Gr dedi. Bende cam sakurada doğurmayacagimi söyledim o zaman randevu vermeye gerek yok dedi. Dr uma yazdım oda yarın gel dedi yarın sabah ona gideceğim tarihi kesinlestiririz galiba

36+3üm canım bugün :)
Kafası büyük ya hatta dikişlerin çok olabilir, idrar torbası sarkması yapabilirsin ileride dedi 🥲
Ama hala net olarak alalım sezaryen demedi haftaya belli edelim dedi bakalım canım ☺️

İdrar torbası sarkması mı 🥲 kafamda tezahür edemedim o değişimi ama kulağa iyi gelmedi bi :D Canım doktorlar ne de değişik konuşuyorlar öyle :D
Hadi bakalım haftaya belki bir değişim olur belki

Benim yine moralimi bozdular valla doğuracağım neredeyse ama bıktım her seferinde birşey duymaktan. 37+4 bugün cam sakurada kontrolüm vardi 23 Mayıs'ta gittiğimde 68 olcmusler femuru bugün 66 olcuyorlar bacak boyu kısa kilolu bir bebek işte genetik testlerin temiz çıkmıştı değil mi genetik birşey olabilir mi diyorlar hala dedim şekeri olan bebeklerde böyle olabilir diye okumuştum olabilir ama baya geride 3-4 güne doğuma cagiracagiz seni zaten dedi niye söylüyorsun o zaman 3-4 güne doğum yapacaksam ne bileyim işte 4.150 olmuş kilosu buda doğumda farkeder diyor 300-500 Gr dedi. Bende cam sakurada doğurmayacagimi söyledim o zaman randevu vermeye gerek yok dedi. Dr uma yazdım oda yarın gel dedi yarın sabah ona gideceğim tarihi kesinlestiririz galiba

Kendi doktorun da ölçsün o zaman tekrar bir hata olabilir sonuçta 68 ölçülen boy sonradan kısalmaz ki.
4.150 kilo aman Allahım bugün duyduğum kilolar tamamen doğumu çağırıyor artık :D

Bacım yerinde olsam daha da çam sakuraya gitmem. Artık menzile geldi iş. Madem doğumu orada yapmayacaksın, kendi Dr una biat et. Tamamen ona yönel. Bundan sonra kafanın karışmasına gerek de yok tahammül de.

Zaten senin tosuncuk olmuş 4 kg 😍

Şükür bak aynı benim durum, kanamanın sebebinin bulamayıp göndermişlerdi. Rahim ağzı uzunluğu da iyiymiş. Zaten bir iki hafta sonra hadi artık ben hazırım moduna gireriz😄 Arada heyecan yaptıralım diyor herhalde bu bebişler😅

Protein kaçağı için tansiyonlar normal bulundu şeker ölçümleri normal.
Kendi doktorun da ölçsün o zaman tekrar bir hata olabilir sonuçta 68 ölçülen boy sonradan kısalmaz ki.
4.150 kilo aman Allahım bugün duyduğum kilolar tamamen doğumu çağırıyor artık :D
Bende öyle düşünüyorum bakalım Dr um ne diyecek normalde 16 haziran için konuştuk ama bebeğin durumuna göre karar vereceğiz diyordu hep yarın belli olur ama gerçekten çok yordular

Bozma moralini, sağlıkla gelsin en önemlisi o. Hiç belli olmuyor bu ölçümler hep tahmini. Benim 37. Haftada 3500 gr demişti. Bu gidişle 4 ü geçer gibiydi. 39+5 te 3120 gr doğdu🤷🏻‍♀️

Bacım yerinde olsam daha da çam sakuraya gitmem. Artık menzile geldi iş. Madem doğumu orada yapmayacaksın, kendi Dr una biat et. Tamamen ona yönel. Bundan sonra kafanın karışmasına gerek de yok tahammül de.

Zaten senin tosuncuk olmuş 4 kg 😍
Aynen canım kendi Dr um dedi son haftaya kadar çift kontrol gidelim diye artık sona geldik dediğin gibi valla öyle 😅 tosuncuk

Ayy şükür canım benim daha hafta olarak çok erken çok korktum öyle ani kanaman olunca bir şey oldu sandım neyseki bizlere iyi haberlerle geldin bebişine de maşallah bak keyfi yerinde güzel güzel duruyor 🥰😍

Bacım ben hastane araştırırken L lavienroselove tavsiyesiyle kendinin doğum yaptığı Pendik medikal park ı önerdi. Ordan Dr baktım. Hatta randevu için de aradım. Arkadaş da dedi, nst muayene ücretine dahil, ekstra para verilmiyor diye. Bunlar avantaj.
sanmıyorum şube şube fark etsin leydim. evime yakın diye burayı seçmiştim, doktorumu da tamamen şansa seçtim. çok çok da memnun kaldım diyemem açıkçası süreçte ama inş süreç sonunda iyi ki burası derim bebekler sağlıkla gelir de 🙏🏼🙏🏼

IMG_20250518_004328.webp
Bu bugünkü değil şimdi daha da tosun olmuştur 😅

Back
X