• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    144
30 mm den emin mi peki? Yani sence doğru mudur yapmış olduğu ölçüm? Şimdilik evet çok ciddi bir risk gözükmüyor ama ben yine de istirahat edilmesi taraftarıyım. Şimdi evhamlanmadan ve rapor vs düşünmeden başka bir doktora da gitsen olmaz mı? Yani netleştirilmiş olurdu en azından ona göre önlem alınır
Yani alttan bakmadı ama işinin ehli bir doktor gibiydi ya yorumları falan çok iyi. Hani hata payı olsa en fazla 1-2mm oynar diye düşünüyorum 40 olanı 30 görmezdi gibime geliyor. Valla doktora gitmek için ne izin almaya yüzüm ne de halim kaldı canım biliyor musun :/ 15 gün dikkat edip ondan sonra tekrar ölçtürmeye gideceğim galiba

Camım dinlen bol bol benim hikayemi ennn başından beri biliyorsun 🙏 yatarak çok şükür yavaş yavaş bu günlere kadar geldim. Sen de sadece çok stres yapma, stres de etkiliyor. İşten eve gelince hiçbir şey yapmadan yatma imkanın varsa yat, ya da 15 gün sonra gideceksen 15 günlük bir rapor alıp dinlenip düzelip düzelmediğini de deneyebilirsin. Ama ağır falan kaldırma sakın, çamaşır sepeti bilmem ne boşver, ev falan süpürme asılarak.
Evet canım biliyorum seninki daha riskliydi çok şükür geldin bu günlere ve kalanı da sağlıkla tamamlayacaksın inşallah 💘 Evdeyken zaten bol bol yatarım eşim bir şey beklemez bu süreçte beklememeli de zaten ama sadece işe gidip gelirken bile toplam 4 vasıta kullanıyorum, yarım saate yakın yürüyorum. Yani işim ne kadar rahat da olsa tabii ki evde durmakla bir değil. Bilemedim rapor alacak kadar sıkıntı olsa bugünkü doktor yazardı sanki ama :(

Banada bugün demir ilacı olarak gyno ferro sanol yazmış iyimidir?
Canım şöyle söyleyim ben o ilacı kullandığımda ölcem sanıyordum böyle mide ağrısı böyle acı yok 😑 doktoruma dedim de değiştirdi sana iyi gelir mi bilmiyorum 🙏

Evet canım biliyorum seninki daha riskliydi çok şükür geldin bu günlere ve kalanı da sağlıkla tamamlayacaksın inşallah 💘 Evdeyken zaten bol bol yatarım eşim bir şey beklemez bu süreçte beklememeli de zaten ama sadece işe gidip gelirken bile toplam 4 vasıta kullanıyorum, yarım saate yakın yürüyorum. Yani işim ne kadar rahat da olsa tabii ki evde durmakla bir değil. Bilemedim rapor alacak kadar sıkıntı olsa bugünkü doktor yazardı sanki ama :(
Teşekkür ederim canım ❤️ ya tabi orası öyle de in bin yapmak yol falan bilmiyorum artık, inşallah hiçbir şey olmaz ama bence olmaz ya 😑geçmiş olsun tekrar

Arkadaşlar Oksapar iğne kullandığımı ama doktorların genelde karşı çıktığını yazmıştım. Bugün başka bir ilçenin devlet hastanesine gittim MTHFR homozigotluğu olan test sonucunu da götürmüştüm. Direkt 6 aylık rapor verdi hatta iğneyi veren doktorumun çok öngörülü olduğunu söyledi, iğneden önce düşük yapmamış olman bile büyük bir şans dedi. Ben de bazı doktorların biraz zorlandıklarından bahsettim bu iğne konusunda bizim bölüm doktorları ikiye ayrılıyor, bazıları iğnenin işe yaramadığını düşünüyor muhtemelen sen bunlara denk gelmişsin dedi. Böylelikle Oksapar konusu çözüldü çok şükür üzerimden yük kalktı.
Ya bazı doktorlar öyle canım işin halloldu çok sevindim ücretli almazsın artık 😀 benim genlerimi de önemsemeyen doktorlar vardı ama ben pıhtı attım dvt gecirdim Rabbim iyi doktorla karşılaştırsın 🤲

Yani alttan bakmadı ama işinin ehli bir doktor gibiydi ya yorumları falan çok iyi. Hani hata payı olsa en fazla 1-2mm oynar diye düşünüyorum 40 olanı 30 görmezdi gibime geliyor. Valla doktora gitmek için ne izin almaya yüzüm ne de halim kaldı canım biliyor musun :/ 15 gün dikkat edip ondan sonra tekrar ölçtürmeye gideceğim galiba
Bende işte hep 2 hekim önerisi iyi olur düşüncesimdeyim böyle önemli konularda. Doktoru sen biliyorsun tabii ki canım. Mehlika Mehlika bu konuda öneride bulunmuş zaten ağır kaldırma vs konularını söylemiş. Dikkatli bir şekilde 15 günü geçir 🌸

Kızlar ben geçen hafta e-bebekten 1 paket bez aldım. Sleepy yenidoğan 1 numara. Stok yapmak istemiyorum söylemiştim deneyerek alacağım pişik yapmazsa. 1 numaramı alınıyor yoksa 2 falan mı almam gerekiyordu bu beden konusunu çok bilmiyorum.

Canım beni hatırlarsan 21 mm ile serklaj olmuştum ama acilmam da vardı benim. 21 mm den sonra bile 3 doktora göründüm üçüde çok yatmani istemiyorum kan pihtilasir dedi. Aldigim tavsiyelerle sana bir oneride bulunayim. Ağır iş yapmaman lazım ağır kaldirmamak biryere uzanmamak vs. Eğilmek merdiven çıkmak çok riskli. Sıcak duş kesinlikle alma rahim kaslarini gevşetiyor. Kısacası rahmine basınç yapacak her hareketten kaç. Bunu baz alarak hareket edersen allahin izniyle bir sorun olmaz. Zaten ölçümün çok da riskli değil. Bundan sonrası senin dikkat etmene bağlı. Birde mesane dolu olmamalı. Çok tutarsan rahime fazlasıyla baskı yapıyor malesef.

Bende işte hep 2 hekim önerisi iyi olur düşüncesimdeyim böyle önemli konularda. Doktoru sen biliyorsun tabii ki canım. Mehlika Mehlika bu konuda öneride bulunmuş zaten ağır kaldırma vs konularını söylemiş. Dikkatli bir şekilde 15 günü geçir 🌸
Bundan önceki doktoruma sordum canım böyle böyle dendi diye, nolur nolmaz progestan başlayalım dedi o da 🥲

Canım beni hatırlarsan 21 mm ile serklaj olmuştum ama acilmam da vardı benim. 21 mm den sonra bile 3 doktora göründüm üçüde çok yatmani istemiyorum kan pihtilasir dedi. Aldigim tavsiyelerle sana bir oneride bulunayim. Ağır iş yapmaman lazım ağır kaldirmamak biryere uzanmamak vs. Eğilmek merdiven çıkmak çok riskli. Sıcak duş kesinlikle alma rahim kaslarini gevşetiyor. Kısacası rahmine basınç yapacak her hareketten kaç. Bunu baz alarak hareket edersen allahin izniyle bir sorun olmaz. Zaten ölçümün çok da riskli değil. Bundan sonrası senin dikkat etmene bağlı. Birde mesane dolu olmamalı. Çok tutarsan rahime fazlasıyla baskı yapıyor malesef.
Tutamıyorum ben ağrıdan 😀 sen de öyle misin? Zaten rahim ağzında duruyo benim bebek onun için azcık sıkışık olsam doğuracak gibi sancılanıyorum 😀 sen nasılsın iyi misin artık

Tutamıyorum ben ağrıdan 😀 sen de öyle misin? Zaten rahim ağzında duruyo benim bebek onun için azcık sıkışık olsam doğuracak gibi sancılanıyorum 😀 sen nasılsın iyi misin artık
Aynen öyle aşırı ağrıyor 🤣 benim bebekde rahim ağzında duruyor azıcık cisim gelse sanki saatlerce tutuyomusum gibi oluyor 🤣

Aynen öyle aşırı ağrıyor 🤣 benim bebekde rahim ağzında duruyor azıcık cisim gelse sanki saatlerce tutuyomusum gibi oluyor 🤣
İnşallah enn kısa sürede yukarı çıkarlar azcık gerçekten her an böyle ağrı sızı duymak çok üzüyor insanı 🥹 yine de şok şükür 🙏

İnşallah enn kısa sürede yukarı çıkarlar azcık gerçekten her an böyle ağrı sızı duymak çok üzüyor insanı 🥹 yine de şok şükür 🙏
Cok şükür kuzum ne kaldı surda 3 ayımız kaldı Allah sağlıklı bir şekilde kavusmayi nasip etsin gerçekten zaman çok hızlı geçiyor. 🥹

Kızlar ben geçen hafta e-bebekten 1 paket bez aldım. Sleepy yenidoğan 1 numara. Stok yapmak istemiyorum söylemiştim deneyerek alacağım pişik yapmazsa. 1 numaramı alınıyor yoksa 2 falan mı almam gerekiyordu bu beden konusunu çok bilmiyorum.
1 numara var bende üzerinde newborn yazıyo, bir de hatta şey var göbek bağı oyuntusu benim bir paket de ondan var 2 numara yazıyor da annem almış Yenidoğan çok diye yani geçen sene almıştı. Ama bildiğim kadarıyla ilk haftalarda 1 numara kullanılıyor.sleepy dediğin için baktım da anladığım kadarıyla şöyle markadan markaya değişiyor şu kiloya bakıp almak gerekiyo herhalde. Bir de başka marka ekledim onun kilo aralığı mesela bambaşka 1 numara olmasına rağmen

Eklentiler

• IMG_20250610_215017.webp
    IMG_20250610_215017.webp
    39,6 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250610_215308.webp
    IMG_20250610_215308.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 14
Ya bazı doktorlar öyle canım işin halloldu çok sevindim ücretli almazsın artık 😀 benim genlerimi de önemsemeyen doktorlar vardı ama ben pıhtı attım dvt gecirdim Rabbim iyi doktorla karşılaştırsın 🤲
3 kutu yazdı zaten hemen ama yine reçeteli aldığım dönem kadar ücret ödedim tamamen ücretsiz değildi ona bile şükür sadece parasından değil herkesin bırak bırak demesinden yorulmuştum artık gerekçem var. Amin gerçekten öyle, doktordan doktora çok şey değişiyor

Back
X