• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Senden gözüm korktu zaten canım ve bu mecrada cogu kadın acısından şikayet ettigini okudum yani madecassol kantaron ve gögüs ucu kremi bunlar var bende
Bi de tahin bekleyince üstünde yağı çıkar ya. O yağ da aşırı iyi geliyormuş. Biraz ayırdım geçen bi kaba 🤣 diyorum ya tüm tuşlara basıyorum

Senden gözüm korktu zaten canım ve bu mecrada cogu kadın acısından şikayet ettigini okudum yani madecassol kantaron ve gögüs ucu kremi bunlar var bende
Baya hazırım.diyorsun yani 😂 inşallah olmasın da, güzel tuttuğu sürece ilk başta alışana kadar bı hafif ağrı olur ama yara bere olmasın inşallah hiçbirimizin 🤦🏻‍♀️

Bi de tahin bekleyince üstünde yağı çıkar ya. O yağ da aşırı iyi geliyormuş. Biraz ayırdım geçen bi kaba 🤣 diyorum ya tüm tuşlara basıyorum
Bende dibi kalmış hiç dokunmuyorum kaldirdim köşeye 😂😂 yara olursa da bal 😂😂
Neyse tedbir diyelim (olmasın inşallah amin) 😂😂

İvet ❤️ onu beşiğin içine koyar öyle yatırırım diyorum olur mu ❤️
Olur olur bende katlanıp çanta gibi olan bi marka var hatırlayamadım onu almıştım 2 ay kadar kullandık annemlere felan giderken hep götürdüm emzirip yatırınca aspire eder mi diye düşünüp beynimi yemedim en azından kafası yüksek diye için rahattı
Güüü nayyy dınnn tatlı tavuklar yani civciv anneleri 🐣💕
Günaydınnnn🌸
Ya nerden geliyor bu enerji var mı sırrı?
1de uyudum 5.30da oğlum uyandı sonra 1 saat daha uyudum ama totalde 5.5 saat uyudum afyonum hala patlamadı iş yerinde herkese bayat balık gibi bakıyorum 🤦🏼‍♀️
Yaa ben de normalde xs giyiyordum gebelikten önce. Şimdi de bedenim çok kilo almadı ama karnım felaket büyüdü 🤣 38 beden aldım. Bir beden küçük alın yazıyorlardı inşallah olur 🤣
Ah o karınlar benim de öyle kilom yok göbeğim var sadece sanki oraya futbol topu koymuşsun, top öne çekiyor sanki git gide sivriliyor bi gün öne doğru çeker de düşerim diye korkuyorum 😀

Kızlar günaydın gümüş kapak aldınız mı ne düşünüyorsunuz?
Ben ilk çocuğumda kullandım göğüs yaraları da yapısal anladığım kadarıyla ben krem kullandığım için yara olmasına fırsat kalmadı, hatta ilk başta dışardan görünen bir çatlak, yara yoktu ama inanılmaz sızlıyordu. Çamaşırımla temas ettiğinde de sızlıyordu hem de iyileşmesini geciktiriyordu. Kremi sürüp gümüş kapağı taktım bir sonraki emzirmeye kadar dinlendi iyi oldu. Çok uzun süre kullanılan bir şey değil, ucuz da değil. Yakınlarında e bebek varsa ihtiyacına göre de alabilirsin.
Bu arada hemşirelerin tarif ettiği şekliyle emzirdim sadece meme ucunu tutturmadım yine de çatladı çok sızladı

Baya hazırım.diyorsun yani 😂 inşallah olmasın da, güzel tuttuğu sürece ilk başta alışana kadar bı hafif ağrı olur ama yara bere olmasın inşallah hiçbirimizin 🤦🏻‍♀️
Kesinlikle katılıyorum güzel tutturmak önemli emzirme sonrasında da balsam filan sürünce bir şey olmuyor 🫠
Herkes o aerola denilen kısmı tutturabilirse her emzirmede bir şey olmaz inşallah 🙏🏻🥰

Günaydın aşkitolar bugün kontrol günümdü geldim bebişin durumu iyi suyu fazla yine iri bebek diyor lakin kilosu 2500 34 haftalık iki gün sonra şeker durumlarım için biraz sinirlendi artık bir diyetisyene git diye çünkü açlıklarım 99 tokluklarım da bazen 180 buluyor birsürü şekerle ilgili korkutucu hikaye anlattı anlıyamadığım şeker yüksek farkındayım yükselince çok kötü oluyorum zaten ama bu bebek iri değil iki haftada 200 gram almış 38 de doğacak her hafta 100 gram alsa doğunca en fazla 3000 3200 falan olur bence yoksa yanlılıyormuyum

Günaydın aşkitolar bugün kontrol günümdü geldim bebişin durumu iyi suyu fazla yine iri bebek diyor lakin kilosu 2500 34 haftalık iki gün sonra şeker durumlarım için biraz sinirlendi artık bir diyetisyene git diye çünkü açlıklarım 99 tokluklarım da bazen 180 buluyor birsürü şekerle ilgili korkutucu hikaye anlattı anlıyamadığım şeker yüksek farkındayım yükselince çok kötü oluyorum zaten ama bu bebek iri değil iki haftada 200 gram almış 38 de doğacak her hafta 100 gram alsa doğunca en fazla 3000 3200 falan olur bence yoksa yanlılıyormuyum
Şuan büyüdüler ama her hafta 200-250 gram alırlar diye biliyorum şekere dikkat ediyormusun canım

Günaydınnnn güzel anneler🌺
Bizimde kontrol günümüzdü. 35+6 itibari ile nst ye ilk defa girdim herhangi bir sorun çıkmadı. Bebek 2 haftadır baş aşağı, 3 kg 48 cm doktor böyle giderse 4 kg olur dedi 😱😁 25 hazirana kadar doğurmuş olursun dedi ama neye göre öyle dedi bilmiyorum bende 26 Haziran oldun dedim😅 artık yeni güncelleme karpal tünel sendromu çıktı atel takıyorum parmaklarım bileğim fena ağrıyordu bu iyi gelecek yaralarımı saracakmış 😁

Canım kilo olarak evet haklısın normal ama yüksek seyreden kan şekeri bebeğini olumsuz yönde etkiliyor bir çok yönden riski var bence doktorun senin iyiliğin için kızmış doğuma zaten 4 hafta kaldı bir ay sıkı tutsan daha da iyi olur dediği gibi profesyonel destek alabilirsin

Günaydın canım. Kilosu çok ideal. Şeker bilmiyorum ama haftada 200-250 gram civarı alıyorlar normalde, neye sinirleniyor :sinirli:

Çok teşekkür ederim canım 🥰
İnşallah hepimiz sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucağımıza artık çok az kaldı iyice heyecan sardı🫠
Doktor kapısında beklerken yeni doğum yapmış biri kontrole gelmiş pusetin içinde minicik bebeği görünce içim bir garip oldu dahası 1.5 yaşındaki oğlum bile bebeği görünce çok heyecanlandı gözlerinde garip bir ifade yüzünde de aşırı sevdiğini gösteren bir gülümseme vardı🥰
Bebeğin annesinin dokunmasına bile tepki gösterdi elini çek dedi kadına aşırı sevdi🫠
Umarım abileri ablaları da kardeşlerini çok sevecekler 🥹
Amin canım benim inşallah ❤️ 🤲🏻🥰 benim kızım da öyle bayılıyor bebeklere. Her bebek gördüğünde içi gidiyor bana anlatıyor heyecanlı heyecanlı. Benim de mi öyle bebek kardeşim olacak diye soruyor her seferinde 🥰🥲❤️ ilk göreceği anı çok merak ediyorum nasıl tepki verecek.. Sürekli soruyor ne zaman gelecek diye. İnşallah çok sevecekler inşallah hep sahip cikacaklar kardeşlerine 🥰🤲🏻 ay geçen bende gördüm yeni doğmuş annesi kontrole gelmiş 3 günlük. Bebek ağlıyor kadın da çocuk doktorunun yanında baba da kadın doğumcunun önünde pusetle bekliyor. Ama çocuk nasıl ağlıyor baba hiç bir şey yapmıyor sadece puseti sallıyor, belli ilk çocuk napcanı da bilmiyor. Bebek ağladıkça içim gitti o ağladı ben bir garip oldum. En sonunda anneyi aradı durmuyor bu nerdesin diyor 🤣 kadın geldi emzirdi falan ama derdi süt de değildi bence çünkü gene susmadı emdi biraz istemedi sonra bıraktı falan gene ağladı gene ağladı. Onları öyle görünce eşime dedim ki 2 ay içinde biz de böyle olcaz yine 🤣🤣🤣🥰❤️
İnşallah olmazsın ucunu tutturma yeter geniş tutunca ilk günden carpilmazsin 😂gittiğin yerde emzirme hemşireleri vardır diye düşünüyorum yardım ederler heralde, beni iki saatte bir kontrol ediyorlardı bakalım nasıl emiyorsunuz diye öğretmen gibi tepemde göster hadi diye 😂😂 iyi ki de yapmışlar ilk gunler sınavda gibi dediklerini yaptım ağrı acı yoktu eve gelince saldım bakmadım nasıl emiyor diye, allahim ben bı yara oldum, kremi falan bulana kadar ağladım acıdan ağladım 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Öğretmen gibi kısmına katılıyorum gelip başıma dikilip nasıl emziriyorum diye bakıyordu kadın 🤣🤣 sağlık ocağına kontrole gittik oradaki ebem diyor nasıl emziriyorsun bir bakayım diye 🤣🤣 ama onların sayesinde öğreniyoruz işte 🤣 hiç yara olmadı benim şükür başlarda hep emzirip krem sürdüm sanırım onun da faydası oldu ❤️

Kızlar doğum tarihini çatı muayenesi yapıp mı belirliyor doktor? Bana çatı 37'de demişti neye göre gün veriyor size 🤔🤔
Genelde 37 38 de yapılıyor sanırım çatı muayenesi , gün alma işini ise sezaryen kesinse eğer 38.haftanın içinde bir güne ayarlıyorlar sanırım

Kızlar doğum tarihini çatı muayenesi yapıp mı belirliyor doktor? Bana çatı 37'de demişti neye göre gün veriyor size 🤔🤔
Sezeryanda en geç 38+5te alıyorlar ona göre belirliyorlar aslında genelde 37nin sonunda alıyorlar bebeği. Sezeryan olacağı kesinse zaten çatı muayenesine gerek görmüyorlar

Günaydınnnn güzel anneler🌺
Bizimde kontrol günümüzdü. 35+6 itibari ile nst ye ilk defa girdim herhangi bir sorun çıkmadı. Bebek 2 haftadır baş aşağı, 3 kg 48 cm doktor böyle giderse 4 kg olur dedi 😱😁 25 hazirana kadar doğurmuş olursun dedi ama neye göre öyle dedi bilmiyorum bende 26 Haziran oldun dedim😅 artık yeni güncelleme karpal tünel sendromu çıktı atel takıyorum parmaklarım bileğim fena ağrıyordu bu iyi gelecek yaralarımı saracakmış 😁
Güzel haberlerle gelmene çok sevindim canım benim ❤️ 😍 maşallah bebeğine ❤️ 🧿 ayyy valla iyice heyecan bastı beni yaa doğumlar yaklaşınca şu zaman bu zaman deyince içim bir fena oluyor kızlar ya 😍🥰🥲😅 geçmiş olsun inşallah iyi gelir fayda eder kuzum 🥰😍

Genelde 37 38 de yapılıyor sanırım çatı muayenesi , gün alma işini ise sezaryen kesinse eğer 38.haftanın içinde bir güne ayarlıyorlar sanırım

Sezeryanda en geç 38+5te alıyorlar ona göre belirliyorlar aslında genelde 37nin sonunda alıyorlar bebeği. Sezeryan olacağı kesinse zaten çatı muayenesine gerek görmüyorlar
Ben sezaryen şeyini bilmiyormuşum. Doktora bak çocuğun çıkacağı günü anlıyor diyorum 😅😅

Back
X