Tınaztepe 700 dedi, 9 Eylül e gittim bugün ben de, zaten doktorumuz da 500 lira muayene ücretiCanım sen sorunca kağıda baktımda birdahaki kontrolde çekecekmiş 1.5 aylıkken. Hangi özel hastaneden fiyat aldın medicalpark ne kadar biliyor musun
Bu arada sen de İzmir'deymissin. 9 Eylül e gittik bugünKızlaaar kalça ultrasonu çektirdinizmi? Ben randevu alıcam ama özelden yapmak istemiyorum devlet hastanesinde yaptırmak istiyorum ultrason özelde baya pahalı malum devlette yaptıran varsa yardımcı olabilir mi?
Bende aynı şekilde düşünüyorum hatta aylık kontrolleri içn bile devlete geçmeyi düşünüyorum çok ciddi bi hastalık olmadığı sürece . Hangi birimden ilk randevu alınıyor bilgin varmıBen bugün bı üniversitesi hastanesine gittim, kodlattim ama randevu alamadım sistem gitmişti. O hastanede çalışan bir arkadaşım yarin randevu işini halledicek inşallah. Özeller pahalı çok malesef, o parayı başka ihtiyaçlar için harcamayı düşündüm ben de
600 700 civarı diye duydum canım ama kendim arayıp sormadımBiz yarın gideceğiz özele kalça ultrasonu için fiyatlar ne kadar ki
Ayy evet canım 9 eylüle götürmek istiyorum bende zaten ama süreci bilemedim onu araştırıyorumBu arada sen de İzmir'deymissin. 9 Eylül e gittik bugün
Sağlıklı çocuk polikliniğine gittik, bı personel arkadaşımız yardımcı oldu randevusuz direkt kayıt aldık. Arayıp sorup emin olun isterseniz direkt kayıt alma konusunda. Ben de o şekilde düşünüyorum iyi bir Dr arayışındayım.Bende aynı şekilde düşünüyorum hatta aylık kontrolleri içn bile devlete geçmeyi düşünüyorum çok ciddi bi hastalık olmadığı sürece . Hangi birimden ilk randevu alınıyor bilgin varmı
Bulursak tavsiye edelim birbirimizeSağlıklı çocuk polikliniğine gittik, bı personel arkadaşımız yardımcı oldu randevusuz direkt kayıt aldık. Arayıp sorup emin olun isterseniz direkt kayıt alma konusunda. Ben de o şekilde düşünüyorum iyi bir Dr arayışındayım.
Tuvalete kaçıncı gun ciktin bende sıvı bol tuketiyorum ama katida yiyorum yaBenim de öyleydi canım. Tuvalete gitmeye korkuyordum. İlk bir hafta hiç katı yemedim. Yoğurtlu sebze yemekleri sulu çorba, sütlaç,salata, hoşaf bu gibi şeyler yemiştim. Oraya batikon sürüp sarı kantaron sürüyordum sonra da saç kurutma makinesiyle kurutuyordum. 5 gün sonra normal oturmaya başladım çok sükür. İnşallah çabuk toparlarsın.
Rica ederim, tabi paylaşalımBulursak tavsiye edelim birbirimizeçok teşekkür ederim canım
Ben bugün yani 4. Gün çıktım ama resmen oturup bekliyorum ısınamıyorum bir şey olacak diye.Tuvalete kaçıncı gun ciktin bende sıvı bol tuketiyorum ama katida yiyorum ya
Bence biraz içgüdüsel gidiyor bu süreç galiba :)Videoyu izlemedim ama çok nadir çift meme emzirmisimdir öyle soyleyeyim. Yani 15 dk emdikten sonra uyukluyor, kısa süre sonra uyanırsa yine aynı memeyi veriyorum ve uyuyor. Eğer huysuzluk yaparsa vs o zmn diğer memeye geçiyorum. Bı de eğer bı memeyi tam birirmediyse, bir sonraki beslenmede yine aynı memeden başlıyorum
Sağma olayına da yeni basladim, onu da genelde tazyikli geliyor sabahları diye çok az sagiyorum çünkü meme patlayacak kadar şişmiş oluyor.
Doktora bi soracağım canım daha kontrol vakit gelmedi bizimkinin. Az evvel duşa girdim göğüs uçlarım çok acıyor ya bu süt inmesi olayını mı yaşıyorum nedir emzirirken bu kadar sıkıntı çekmiyorum ama su ya da böyle havlu falan değse çok acıyorBenimki de bazen durmuyor sağdığım sütten ekstra veriyorum, işte o zaman bayılır gibi uyuyor. Sanırım debelenirken bi yandan acıkıyorlar.
Ben bizde gaz sorunu olduğunu düşünüyorum huzursuzluk ondan sanırım.
Kuzum gittiğim çocuk doktoru 2 çocuklu bir anne.
Bana emzirme sonrası 20 şer dakika sağ dedi. Sütün artması için lazımmış süt gelmese de sağmaya devam et dedi. Fazlasını buzluğa atacakmışım.
Çalışmaya başlayınca, ilaç kullanımında emziremediğimizde, dışarıda veya 3./4. Ay gibi sanırm süt yetmiyor ve meme reddi başlıyormuş o zaman dilimlerinde cok lazım olacak dedi.
Artık ne kadar doğru bilmiyorum ama
saydığınız ilk şeyler şimdilik yolunda aslında o yüzden sağmak benim hiç aklıma gelmemişti, bugün ölçüm randevumuz vardı kilo sarılık normal çöktü emziryorum bitince tekrar bakıyorum sür var mı diye çöküyor bu yetiyor anlamına gelebilir sanki. Ama bugünkü hemşire bi sağın bakın dedi kafam karıştı :)Sütünüz eğer yetiyorsa yani bebeğiniz günde birkaç kez çiş yapıyorsa, sarılık olmamışsa, alması gerektiği kadar kilo alıyorsa ben sağmamanızı tavsiye ederim. Kontrolsüz bir şekilde artırıyor ve yaşam kalitesini düşürüyor. Zaten bebek bakımı zor ve yorucuyken süt sağma setini dezenfekte et süt sağ dolaba koy vs vs. Onun yerine uyku daha mantıklı bir seçenek bence :) bir de vücut zaten bebeğin ihtiyacı kadar miktar ve kalitede üretim yapıyor zaten. Tabi bunlar en başta söylediğim koşullarda geçerli şeyler :)
Bu haftada hastalık bulgusu yoksa sonrakinde De olmazEvet bebeği yoruyor haklısınız ama minnoşun iyiliği için ve geçici şeyler bunlar üzülmeyin
Çocuk doktorundan randevu almalısın önce canım sonra o yönlendiriyo.Kızlaaar kalça ultrasonu çektirdinizmi? Ben randevu alıcam ama özelden yapmak istemiyorum devlet hastanesinde yaptırmak istiyorum ultrason özelde baya pahalı malum devlette yaptıran varsa yardımcı olabilir mi?
Benimde basurum var maalesef ben hala.kormuyorim tuvaletim gelir diye. Doğumdan 1 hafta sonra yaptım anca. Zor oldu ama oluyo bi şekilde. Tuvaletin gelirse zeytin yağ sür rahat olabilirMakata kadar dikiş gitmiş yeni farkettim batikon sürerken malesef onun sıkıntısı çok var bide tuvalete çıkamadım hala çıkmaya da çok korkuyorum gelmiyorsa gelse bı sekilde yapıcam ama.neyaomam lazım
Valla bizim 33. Günümüz sadece 3 gün önce tek memeyi sağdım 1 kez, sertleşmişti kızım da fazla emmemişti o gece. Mastit olmayayım diye sağdım geçti. Mastit konusunda işe yarıyor gerçekten ilerde başınıza gelirse öneririm :)Bence biraz içgüdüsel gidiyor bu süreç galiba :)
Ben de cuma günü çocuk doktoru ile bir görüşeceğim fikrini almak istiyorum
Doktora bi soracağım canım daha kontrol vakit gelmedi bizimkinin. Az evvel duşa girdim göğüs uçlarım çok acıyor ya bu süt inmesi olayını mı yaşıyorum nedir emzirirken bu kadar sıkıntı çekmiyorum ama su ya da böyle havlu falan değse çok acıyor
saydığınız ilk şeyler şimdilik yolunda aslında o yüzden sağmak benim hiç aklıma gelmemişti, bugün ölçüm randevumuz vardı kilo sarılık normal çöktü emziryorum bitince tekrar bakıyorum sür var mı diye çöküyor bu yetiyor anlamına gelebilir sanki. Ama bugünkü hemşire bi sağın bakın dedi kafam karıştı :)
Bende varım canım yalnız değilsinYa dogurmayan kızlar niye sesiniz çıkmıyor doğum yaptınız mı ben mi kaldım yahu
Ben yarın doğuruyorum inşallah çok bekledim kendi sancım gelir diye ama nafileYa dogurmayan kızlar niye sesiniz çıkmıyor doğum yaptınız mı ben mi kaldım yahu
Ben sezaryen oldum ama 5 gün tuvalete çıkamadım sonra yanımda yatan hasta dedi ki abla senin normal değil hemen çıkman lazımdı petibör bisküvi ye ben onunla ilk gün çıktım dedi ve işe yaradi o gün aldırdım yedim akşamına tuvalete çıktımMakata kadar dikiş gitmiş yeni farkettim batikon sürerken malesef onun sıkıntısı çok var bide tuvalete çıkamadım hala çıkmaya da çok korkuyorum gelmiyorsa gelse bı sekilde yapıcam ama.neyaomam lazım
Resmen aynı şeyler hepimizin başına geliyor neredeyse… amin inşallahİlk hafta gece 4 saat emzirdiğimi hatırlıyorum. Sonra kucağımdayken uyumuşum, uyandığımda o da uyuyordu. İlk hafta psikolojim çok bozulmuştu, sürekli ağlama geliyordu. Kucağımdan inmedi. Hoş, hala kucak istiyor ama en azından gündüz arada yatağına yatırabiliyorum. Allah yardımcımız olsun, sağlıkla atlatalım bu günleri.
Ben de sağmaya başlayacağım artık. Dediğin gibi yapacağım belki biraz işe yararBenimki de bazen durmuyor sağdığım sütten ekstra veriyorum, işte o zaman bayılır gibi uyuyor.
40a kadar yolu var diyorum artık ben deAynı durumu bende yaşıyorum canım hep ağzı açık ve sürekli emzir bu çocuk aç kelimesi duymaktan yoruldum bizde 20 günlük olduk her gün böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?