iyi denk geldi o zamn. ya hamileyim diye bişi yapmazlarda çalışmıcam için işsizlik sigortası devreye girer mi. ne bilim bu durumlarda yapılacak bişi yokmudur. 4 ay sonra toplu ödücem sonuçta. kredi çekmek, yada yapılandırma yapmak istemiorum. faize tonla para vermek zoruma gidiyor. yüzümü kızartıp çevreden istemek kalıyor geriye de oda az bi para da değil. alışkında değilim borç almaya. neyse bakcam artık. işyerinde de doğrudan muhatap olabileceğim biri yok. doğrudan bi patron yok. öle olsa onlara derdim maaş versinler sonra ben onlara öderdim. neyse bakcam artık. merak ettim diğer arkadaşlar napcak diye. belki bilmediğim bi uygulama vardır bankaların diye bi sorim dedim
İşsizlik sigortası, işten çıkarılman durumunda devreye girer, bunu da banka organize etmez, sen ilgili yerlere başvurursun,
devletten paranı aldıkça kredi tahsilat hesabına yatırıp borcunu ödersin. Banka bu kısmıyle ilgilenmez, o tahsilat hesabına yatan para ıle ılgılıdır,
bu para ıster maastan gelır, ıster elden yatırılır..
Sen işten cıkarılmadıgına gore ıssızlık maası ıle ılgılı bır durumun yok bu durumda.
Onun dısındakı durumlar da bankayı ılgılendırmez ne yazık ki.(
Benım yukarıda yazdıgım ıkıncı secenegı secersen, yanı ornegın 4 aylık kredı taksıdın ıcın zordaysan,
bu da mesela 4000 TL tutuyorsa, 4000 tl masrafsız kredı alırsan, sen zaten cok fazla faız odememıs olursun.
Cunku bastan zaten masraf olmayan secenegı sececeksın ve 4 ay sonra dogum paranı alınca toplu olarak odeme yapacaksın bu kredıyı kapatacaksın,
yanı odeme planındakı toplam faızı degıl, sadece 4 aylık faızı odemıs olacaksın.
Bu senı çook rahatlatır, kımseden de borc almamıs olursun ama karar senin tabii ki..
Eki Görüntüle 641046 minik kzıım benimkinde de yanak felan yok :)
ay tşk ederiz teyzesi bir narin uyoyr benim kız gerçi o sıra uyumuyordu bir ara yüzünü eliyle felan kapattıı :) nerden nereye kocaman oluyorlar birde doğsalar sağ sağlim öyle resimlerini paylaşsak dimi :)pek sevimli prensesinyaa valla kızlarında ayrı bi tatlılığı oluyor yaa
Hizaya soktun bizi valla cevaplar döküldü birden :)) Kırılma tatlım dün farketmedim ben yoksa bende seninle aynı haftadayken yaptırdım yazardım.. 24. haftamdan 25.haftama geçtiğim gün yaptırdım.. Eğer aşıyı yaptırmak istiyorsan henüz geç değil.. Ben doktoruma sormadım bile henüz başıma ne gelecek bilmediğimden en kötüsü için tedbir alıp ilk dozu yaptırdım, Martta diğer doz var..
slm kizlar nasilsiniz biz diabetisyenden geldik cok yorulduk birazda morelimiz bozuldu sekerimiz 92 cikti gecen seferde 143 cikmisti 92 sinirmis risk teskil ediyormus yani. neyse yinede okadar üzülecek kadar degilmis diyeceksiniz sorun surda doguma kadar hergun günde 4 kez sekerimi ölcecekmisim nasil yapcam bilmiyorum
igne agrisina hic gelemiyorum bugun kolumu delik desik ettiler zaten 3 defa kan aldilar bir defada bosa cikti. simdi ben kendi kendime nasil yapcam bilmiyorum(
kızlar merhaba herkese ..
bende sızler gıbı Allah kısmet ederse hazıran sonunda doğumumu yapıp bir kız bebek sahibi olacagım. Bu zamana kdr gebelık sekerı dışında bir sorunum olmamıştı. Onuda cok hızlı bır sekılde dıyetle kontrol altına aldık. suan 80 lerde falan cıkıyor. benım sorunum amnıyotık sıvımın doktorların deyımıyle "hafif" az olması. ınternette az olmasıyla ılgılı bebekde olusabılecek sorunları okuyunca elım ayagıma dolaştısuana kdr kılosu , boyu ve dıger organları ıcın bır sorun görulmedı. herseyı normal seyredıyor. gelısım gerılıgı yok. ancak rahat etmek ve detaylı ultrasona gırmek ıcın ankarada prof.dr. özgur deren gıtmeyı dusunuyorum. muayenesı cok pahalı. ankaradada yaşamıyorum ama bebek ıcın deger dıyoruz. Aramızda böyle bır sorunu olan var mı ? doktorunuz birşeyler önerdi mi size ? benım suyum 700 gıbı suan.
kendımı caresız hıssedıyorum..
ya suyu dahada azalır hersey kötuye gıderse....
26 haftalık yaklaşık 900 gram.maşallah canım tombiş gözküyor yanaklar felan :9 burna bak yaa tam sıırmalık :9 kaç haftalık kaçgr burada :9
Seninki de pek masum canım yanak da yakında dolacak merak etme.avatara koydum benimkini :) hiç yanağı yok :)
Eki Görüntüle 641046 minik kzıım benimkinde de yanak felan yok :)
Cnm banka açısından hamile olman bir mazeret olmaz.
Sen aylık ödemelerde sorun yaşıyorsan, vade acısından yenıden yapılandırma talep edebılırsın.
Kalan anaparanı daha uzun bır vadede yenıden kredılendırırler.
Bu durumda avantajın, aylık ödemelerim düşer,
dezavantajın vade uzadıgı için toplam ödemen, yani maliyetin, yani faiz yükün artar.
Vadeyi ne kadar uzatırsan aylık ödemen o kadar cok duser ama toplam faızın de o kadar cok yukselır.
Ayrıca banka bu konuda ınsıyatıf sahıbıdır.
Bu talebını yerıne getırmeyebılır ya da yerıne getırır ama senden komısyon ıster.
Burada hangı bankadan kredı aldıgın onemlı, bazı bankalar ısteseler de vade yapılandırması yapamazlar cunku teknolojılerı musaıt degıldır,
dıgerlerı komısyon vs ısteyerek malıyetle yapabılırler..
Özetle sana önerim, eğer gerçekten çok sıkışmayacaksan, ıdare edebıleceksen bu ıse hıc gırmemen.
Cunku yazık gunah, faız yukun cok artar.
Sen bence ne kadar zor olsa da ya dogum parasını alana dek borc al,
ya da sıkısıklıgın gıdene dek kullanmak uzere bankandan dusuk tutarlı destek kredısı ıste;
dogum paranı alınca bu krediyi toplu olarak kapatırsın, faızın tamamını odemezsın.
Bu arada boyle bır kredı alacagın zaman da malıyetın dusuk olsun ıstıyorsan,
masrafsız kredıye basvur. Masrafsız kredılerde faız daha yuksektır ama sen zaten hazıran gıbı kredıyı erken kapatacagından,
faızın kalan kısmını duseceklerdır.
Baska sorun olursa sorabılırsın, ben yıllarca kredı verdıgım ıcın bu konularda uzmanımdır.
:)
kızlar bişi daha sorcam. burda ev kredisi ödeyenler vardı. özellikle sorum onlara.
biz eşimle çalışıyoruz ama ev kredimiz baya yüksek, ikimizin maaşı anca yetiyor. hatta çoğu zaman açık kalıyor. neyse esas sorum şu. doğum izninde ben maaş alınıyor sanıyordum. maaş olarak almıyormuşuz sonradan toplu ssk dan alıyormuşuz.
bu süre içinde krediyi nasıl ödücem onu düşünüorum :) kredi benim üstüme. acaba hamilelik vs durumunda bankanın böle bi kolaylığı var mıdır. işsiz kaldığında işsizlik sigortası devreye giriyor mesela bildiğim kadarıyla. bu durumda da böle bişi varmıdır ki.
sizle ne yapmayı düşünüorsunuz.
Boswer, prensesinin odası çok güzelmiş güle güle kullansın. Çok beğendim
kızlar bişi daha sorcam. burda ev kredisi ödeyenler vardı. özellikle sorum onlara.
biz eşimle çalışıyoruz ama ev kredimiz baya yüksek, ikimizin maaşı anca yetiyor. hatta çoğu zaman açık kalıyor. neyse esas sorum şu. doğum izninde ben maaş alınıyor sanıyordum. maaş olarak almıyormuşuz sonradan toplu ssk dan alıyormuşuz.
bu süre içinde krediyi nasıl ödücem onu düşünüorum :) kredi benim üstüme. acaba hamilelik vs durumunda bankanın böle bi kolaylığı var mıdır. işsiz kaldığında işsizlik sigortası devreye giriyor mesela bildiğim kadarıyla. bu durumda da böle bişi varmıdır ki.
sizle ne yapmayı düşünüorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?