Ben nişandan tam bir hafta sonra doğurmuştum. İnşallah vakitlice kendi sancınla kolayca doğurursunİnşallah daha fazla bekletmez sabah doktorum ne diyecek bakalim
Benimde normalde yarın çağırdı ama ben randevu almayı unutmuşum salıya aldim :))))3 kişiyiz bekleyen sanırım
Yarin doktor kontrolüm var bakalım açılma sancı varmı
Suni sancı mı verecek canım? Yoksa muayene için mi çagırdıBenimde normalde yarın çağırdı ama ben randevu almayı unutmuşum salıya aldim :))))
Muayene canimSuni sancı mı verecek canım? Yoksa muayene için mi çagırdı
Beni perşembe çagırdı tam 40 da. O arada sancın vs olursa gel dedi. Biraz kalınca beyaz akıntılar geldi. Yavaştan nişanım gelecek diye tahmin ediyorum ama henüz gelmedi nişan. Senin geldi mi? Bir belirtin var mı?Muayene canim
O beyaz akinti bende haftalardır var canim. Doktor muayenesi sonrası kahve akinti bile oldu ama ne gelen var ne giden var sancilarim oluyor aha diyorum gelecek galib ama dinlenince geçiyor. Benim ilk yavrum gibi geç doğacak galibaBeni perşembe çagırdı tam 40 da. O arada sancın vs olursa gel dedi. Biraz kalınca beyaz akıntılar geldi. Yavaştan nişanım gelecek diye tahmin ediyorum ama henüz gelmedi nişan. Senin geldi mi? Bir belirtin var mı?
Bu benim ikinci inşallah. İlki tam 39 da gelmişti. Ama 37 de nişan gelmişti o zaman 2 cm açık vardı. 39 da 4 cm açıklık demişti sabah gece de doğurmuştum. Kanala girmiş dedi sadece bana bu sefer. İlkinde de sancım hiç yoktu. İlk sancıyla gittim doğurdum. Belki yine öyle olurO beyaz akinti bende haftalardır var canim. Doktor muayenesi sonrası kahve akinti bile oldu ama ne gelen var ne giden var sancilarim oluyor aha diyorum gelecek galib ama dinlenince geçiyor. Benim ilk yavrum gibi geç doğacak galiba
Benim ilk doğum yaptığımda kv sütum çok az geliyordu cahillik ilk çocuk ya sanıyorum akacak böyle süt bebek durmadan ağlıyor kv dedi ki 3 çocuğum vardı üçünde de oluk oluk akıyordu hiç unutmuyorum ki kendisi kv kişileri içinde iyi sayılacak Bi kv olmasına rağmen bunu dedi kötülerini düşünemiyorum nasıl ağlamıştım yetemiyirum diye kızım büyüdü sütüm arttı sürekli emziriyorum kilolu hee gün çok emzirme obez olacak dediler ebe saçmalama anne sütüyle obez mi olunur dedi gözü aylarca çapak tuttu meme büyükmüş emzirirken altında kalıyor ondan oldu dedi doktor gözyaşı kanalı tıkali dedi alakası yok dedi işin özü bana hep eksiklik duygusu verdi ama düşün yani benim kv cidden iyi olduğunu düşündüğüm biri olmasına rağmen bunları söyler. Halbuki anlatır 3.cocuguna sütü yokmuş inek sütü verdik diyeBen de ilk başta bilemedim emzircem dediğimde erkekler salonu boşaltıyordu ben de yeter ki eril biri olmasın kafasındaydım silikonla emzirirken yazık göğüs ucun da hiç yok dedi kv. görümcem yengemin memeleri kocaman benimkiler küçük sütüm olmaz kesin falan dedi (görümcem 15 yaşında) kv de aynı şekil dedi ki küçük memenin sütü daha çok olur yengenin var da noluyor uç olmadan emziremiyor dedi o gün bugün kimsenin yanında emzirmiyorum
Kv en iyisi bile illaki kvlik yaparBenim ilk doğum yaptığımda kv sütum çok az geliyordu cahillik ilk çocuk ya sanıyorum akacak böyle süt bebek durmadan ağlıyor kv dedi ki 3 çocuğum vardı üçünde de oluk oluk akıyordu hiç unutmuyorum ki kendisi kv kişileri içinde iyi sayılacak Bi kv olmasına rağmen bunu dedi kötülerini düşünemiyorum nasıl ağlamıştım yetemiyirum diye kızım büyüdü sütüm arttı sürekli emziriyorum kilolu hee gün çok emzirme obez olacak dediler ebe saçmalama anne sütüyle obez mi olunur dedi gözü aylarca çapak tuttu meme büyükmüş emzirirken altında kalıyor ondan oldu dedi doktor gözyaşı kanalı tıkali dedi alakası yok dedi işin özü bana hep eksiklik duygusu verdi ama düşün yani benim kv cidden iyi olduğunu düşündüğüm biri olmasına rağmen bunları söyler. Halbuki anlatır 3.cocuguna sütü yokmuş inek sütü verdik diye
40+2 oldum okadar bekleyecek sabrım kalmadı ya suni sancı isteyeceğimBen nişandan tam bir hafta sonra doğurmuştum. İnşallah vakitlice kendi sancınla kolayca doğurursun
Anladim canim benim süt artirici damla cay hepsinide kullanmissindir eminim. Kısmet böyleymis demek kiCanım neler neler yaptık. İlk şırıngayla besledik büyüdükçe şırınga yetmiyor 5ml bir şey. Çocuk yiyiyor en az 30cc genelde 60cc. Her 2 saatte bir meme tutuyoruz. Göğüs ucum yokken silikon takıyordum şküür o alışkanlığı bıraktı memeyi çıplak emmeye alıştı. Ama red etmeye devam işte.. sütüm 10-15cc anca çıkıyor 30dk sağmaya.
Cok zor gercektenGece 2den bu saate kadar emmek istemesi normal mi yaaölüyorum yorgunluktan. Gazı falan da yok iyi aslında. Huyu suyu bi değişik bu çocuğun Her gün farklı bi hareket. Allahtan sabır diliyorum gerçekten
Ped takmadigin surece sütün akar bende takinca akmiyor. Benim bebisin dogdugundan beri kakasi yeşil dr bir sıkıntı görmediKızlar bebeği yeşilimsi kaka yapan var mı bugün ilk kez gördüm.önceki gün semizotu yemiştim dün de balık bunlar mı yaptı diyorum.dün gece ateşlenmiştim üşüttüm galiba parol içtm bir tane o yapar mı?sütüm az mama veriyorum artık olarak memede 10-15dk tutmaya çalışıyorum uyusa da aktif emmesine uğraşıyorum bu ön süt som süt olayı da yapabilirmiş siz kaç dk tutuyorsunuz memede?sütüm az olmasına ragmen üstüm ıslak geziyorum stlet değiştirsem de üşütüyorum herhalde buna çözüm bulan var mı göğüs ucu yara olduğu için ped de takamıyorum
Hayirli olsun saglikla buyut bebisiniKızlaaar 6 cm açıklıkla normalden sezaryene dönen doğum hikayemle geldim
Hastaneye 4 cm açıklıkla geldim, gece evde kasılmalardan duramayınca acile geçtik, açıklık 6 cm ama yeterli kasılma yoktu.
Sabaha kadar bekledik ama kasılmalar malesef çok şiddetli olamadı, doktorum her seferinde çatı muayenesi yaptı, ebe yaptı, nöbetçi doktor yaptı. Hepsi doğumu tetikledi ama kasılmalar artmadı, suni sancı aldım. 1-2. Aşamaya dayandım ama 3. Dozda artık şiddet arttı titremeye başladım çok zordu. Kimse yaşamasın.
Benim kasılmalar yine artmadı ama bebeğin kalp atışları yavaşlamaya başladı, 90’lara indiğini söylediler sonrasında.
Amniyon sıvısı patlatılmış ve bebeğin suyu da sarıya dönmüş.
Doktorum son muayenede pelvis orta kemiğimin dar olduğunu bebeğin başının geçmesinin biraz zor olduğunu söyledi yukarıdaki durumlar da yaşanınca sezaryene alındım.
Çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım ama hepimiz gibi dikiş ağrıları ile bebeğin bakımı zor oluyor. Annem kayınvalidem eşim destek oluyor ama dün gece inanılmaz zordu ve çok ağladım biz bu bebeğe nasıl bakacağız çok ağlıyor diye
Hepsi normal kendimde anormallik görmüyorum, bugün daha iyiydi mesela, kendim unutabildik şimdi uyuyor. Süt de geldi inşallah devamında gelir, ebe normal doğum süreci yaşadığım İçin sütün erken geldiğini söyledi. Umarım güzelce beslenebilir bebeklerimiz. Sürekli emmek istiyor memelerim acımaya başladı gümüş kapak kullanıyorum nemli olması iyi hissettiriyor.
Benim hikayem böyle güzel annelerim, şimdi doğum yapan arkadaşlarımı çok daha iyi anladım. Evet çok güzel ama bir hayli de zorlu bir yol, Allah yardımcımız olsun
Dün Twitter’da görüp izleme gafletinde bulundum ve çok fena oldum. Dedim ki bu emzirdiğimiz masum şeyler nasıl böyle bireylere dönüşebilir?Bebişimi emzirmeye uyandım. 2 dakika ınstagram girdim girmez olaydım gelde uyu şimdi kanım dondu valla uyuamıyorum . Rabbim herşeyin hayırlısını versin evladinda eşinde işinde. Nasıl koruyacam kızlarımı ben bu dünyada. Arabada koltuğuna oturtuyorum 10 defa ellerini dizlerine koy diyorum kapıya sıkışmasın diye. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsin evlatlarımızı ve biz onları iyi insan yapalım uğraşalım inşallah
Normal canım ama çok yıpratıcı galiba. Bebek hemşireleri bana uyurken 2 saatte bir uyandır ama uyanıksa ve meme istiyorsa her istediğinde ver dediler. Ben de bununla ilgili bir eğitim mi alsam diyorum. Yardım daha doğrusu, gece ayakta kalmak zor oluyor gündür bir şey değil deGece 2den bu saate kadar emmek istemesi normal mi yaaölüyorum yorgunluktan. Gazı falan da yok iyi aslında. Huyu suyu bi değişik bu çocuğun Her gün farklı bi hareket. Allahtan sabır diliyorum gerçekten
Canım 2 gün evvel süreci atlatmış biri olarak söylüyorum 40*3 te geldi bebeğimiz. Doğal süreci beklemeni öneririm. Tabi sen daha doğrusunu bilirsin ama bebekler kendi zamanlarını kendi seçiyorlar40+2 oldum okadar bekleyecek sabrım kalmadı ya suni sancı isteyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?