2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar aranızda rop muayenesi yaptıran varmı?
Merhaba bebeğiniz kaç haftalık doğdu? 34ü doldurup doğmuşsa hiç korkmayın göz damar gelişimi tamamlanmış oluyor rop riski çok düşük oluyor ama prosedür olarak muayene olunuyor elbet. Muayene biraz rahatsız edici bebek için ama basit bir muayene. Mercekle çok yakından göz içime bakılıyor. Öncesinde ve sonrasında damlalar damlatılıyor. Kaç gün damlatılıyor tam hatırlayamıyorum. Çok geçmiş olsun umarım ilk muayenede normal görünür ve izlemden çıkarsınız
sevgili çiçeği burnunda annelerim, sağınca kaç cc sütünüz geliyor acaba
Merhaba brn rutin olarak sağmıyorum, ilk defa 2 gün önce tek mememi sağdım çünkü sertleşmiş ve ağrıyordu mastite doğru gidiyordu. 155 cc çıktı. Sonra verdim sadece 60ını emdi gerdi buzlukta :) hep mi böyle oluyor bizimki biberonu mu sevmedi bilmiyorum çünkü ilk defa biberondan içti. Siz devamlı sağoıor musunuz

Yaaaaa lalammmmmmm gelmiş miniğin gözlerim doldu, rabbim sağlıkla büyüdüğünü görmeyi nasip etsin ahh mis kokuyordur şimdi darısı bekleyen herkese

Merhaba Ben pompa ile sanmıyorum ama şu vakumlu süt emzirirken yerleştirilen pompalar var ya onu kullandim tek öğünde zorlasam anca 40 Cc cikiyor toplam. Elektrikli pompa var onu sevmedim biraz acitiyor manuel pompa aldim yarin gelecek onu denicem. Nasil attırırım acaba doğumdan bu zamana 19 gün geçti.

Kızlar aşı konusunda ne düşünüyosunuz. Ben aşıları yaptırıcam ama özel aşıları bilemedim, kuzenimse tamamen aşı karşıtı o da söylediklerinde haklı mantıklı geliyo ama bende yaptırma taraftarıyım. Özel aşıları sadece karar veremedin siz yaptırıcak mısınız?

Yalnız kızlar o kadar rızkımızdan kesip çatlak önleyici yağlar kremler aldık süründük noldu,benim yanlar çatlamış göbek deliğiminde etrafı selülit gibi buruş buruş
Benimde karnım çatlak içinde göbeğim buruşuk. Onca para döktük ama doktorda sadece %10 etkili onlar işin aslı genetik demişti. Anneminde karnı çatlak dolu ona çekmişim bende demekki.

Her türlü ne aşısı varsa yaptıracağız biz. Bu devirde aşı karşıtlığını anlayamıyorum açıkcası. Örneğin çocuk ileride menenjit vs olsa daha mı iyi. Kimi aşı karşıtı tam anlamıyla korumuyor diye istemiyorlar yahu hastalığa yakalansalar bile daha hafif atlatıyorlar sonuçta bu bile yaptırmak için bir sebeptir bence.

sevgili çiçeği burnunda annelerim, sağınca kaç cc sütünüz geliyor acaba
30 cc anca bazen 60 cc ye yakın da olabiliyo ama genel olarak sütüm baya az emzirmeyide deniyorum ama bes dakka bazen 10 dakka anca emiyo oda kavga dövüş en son sinirlenip aglama moduna geciyo mama verince sakinlesiyo heralde boyle gidicek hic umudum yok sutumun cogalacagndan

Aha aynı ben canım. Bizimde yapmadığımız teknik gitmediğimiz danışman kalmadı yok. Dün yine gittik ilk eve geldik emdi güzelce sonra yine çıldırdı geceye kadar sabredebildim ne kendine huzur verdi ne uyudu bağrınmaktan yavrum. Maması 5 saatte bir olunca dayanamadı alıştı kaşık biberona dolu dolu benim memeyi istemiyor. Artık eşimle çocuğa kızmaya başladık dedik bu böyle olmayacak melek bu ne suçu var sağıp vereceğim geldiği kadar. Yine memeye tutacağım alırsa diye ama almazsa kesinlikle zorlamayacağım. Bu arada sağım işini 5dk sıcak havluyla masaj yapıp 5dk göğüslerini yukarıdan sıktırıp sağmayı dene. Bugün doktor bu teknikle aağacaksın çok süt çıkar dedi. Böyle böyle 30dk sağma 30dk masaj toplam 1 saat günde iki kere dedi.

Yalnız kızlar o kadar rızkımızdan kesip çatlak önleyici yağlar kremler aldık süründük noldu,benim yanlar çatlamış göbek deliğiminde etrafı selülit gibi buruş buruş
Ben de tamamen genetik olduğunu düşünüyorum bu konunun, yani çatlayacağı varsa ne krem sürersek sürelim faaayda etmez
Bende hiç doğurmayacakmışım gibi her gün ileri tarihli planlar hakkında konuşuyorum . 40+1 deyim ebemin verdiği tarihe göre . Adete göre 28 Eylül miadım. Haftaya zorla doğurturlar artık hala gelmezse
Ya biz senle beraber değil miydik?

Hadi inşallah güzel haberlerle gel, son dönem de işk dönem kadar stresli derlerdi de doğruymuş
Yaaaaa lalammmmmmm gelmiş miniğin gözlerim doldu, rabbim sağlıkla büyüdüğünü görmeyi nasip etsin ahh mis kokuyordur şimdi darısı bekleyen herkese
Caaaaanııım evet çok şükür neler yaşandı ama sonu güzel oldu şükürler olsun.
Şimdi önümde uyuyor, ultrasonda gördüğüm gibi
Tabi bu kısmın da kendine ait zorlukları var yok değil ama olsun, başkasının çocuğunu verseler katlanamazsın belki ama annelik gerçekten fedakarlıkmış tek kelime ile. Eş anne ne kadar yardımcı olursa olsun anne olmayınca çocuk hiçbir şey yapamıyor, şimdi daha iyi anladım annemi.

darısı tez vakitte senin doğum hikayene

Altına imzamı atarım, kesinlikle katılıyorum.
Bize aşı kartını hep yanında taşıyın dediler koydum çantaya, doktorlardan daha iyi bilecek değiliz. O hafta ne söylenirse gider yaptırırım vallahi hiç acımam.

Yeni bakabiliyorum telefona bebeğimi haftada 3 gün emzirme izni vsr yarım saat pazartesi gittim çok şükür daha iyiydi Perşembe sabah yarın sonuçlarına bakılacak artık inşallah bende bebeğimi alıp çıkarım yarın

O vakumlular pompa kadar çekmez, hele bebek kadar hiç çekemez. Muhtemelen çok daha fazla sütünüz vardır takmayın kafanıza bu kadar bol bol emzirmek, dinlenmek(uyku) ve sıvı tüketimi. Bir de ben kuru-yaş incir, dut kurusu, hurma, ceviz, tahin helvası ve kayısı kompostosu tüketiyorum bol bol bence işe yarıyorlar. Ama en çok yarayanı bol emzirmek. Benim kız saat başı emiyor gece dahil. Meme de uyarıldıkça salgısını artıran bir organ olduğu için artıyor süt.

Ne var ne yok yaptıracağım. Yaptırmak da zorunlu bence bebeğimize yapacağımız en büyük iyilik hatta. Dünya üzerinden aşı sayesinde silinen hastalıklar var. Hayat kalitesi artıyor, sakatlıklar ortadan kalkıyor, beklenen yaşam süresi artıyor. Aşılar o kadar faydalı ki. Bu aşı karşıtları ve mülteciler sebebiyle malesef daha önce nadir görülen bazı hastalıklar tekrar görülmeye başladı, sırf onun için bile hepsini eksiksiz yaptırmak ve o aşısız çocuklarla çocuğumun karşılaşmamasını dilemekten başka yapabileceğim birşey yok malesef kusura bakmayın kuzeniniz aşı karşıtıymış ama yazık varsa eğer çocuğuna üzülüyorum büyük tehlikeye atılıyor çünkü ve hiçbir suçu yok…

Tahin helvasını bende gözlemledim süt yapıyor gerçekten gece süt sıkıntısı olmuyor da gündüzleri memeler hep bomboş dün 4-6 arası 2 saat memedeydi

Ben de onu soracaktım sürekli memede olması sorun mu diye?

Hiç doymuyor sanki. Emiyor altına yapıyor bir kısmını kusuyor sonra yine emmek istiyor, böyle böyle kısır bir döngü gibi

Ama dün izlediğim videoda da burda da gördüğüm kadarıyla çok normal galiba.

Hiç sürmeyenleri görsen gözlerin kanar. Boşuna diye düşünme. Zayıfladıkça toparlar ama kaybolmuyor malesef bende de var. Ufak tefek müdahaleler yapılabiliyor güzellik merkezlerinde , ilerde öyle bir şey yaptırırım diye düşünüyorum

1.ay aşısını olduk 2855 gr doğmuştu 3800 olmuş boy 49 cm di 53 cm olmuş ama 3 gündür kakasını yapamıyor anne sütü kabızlık yapar mı ki
Maşallah ne güzel büyümüş anne sütü kabızlık yapmaz. bir hafta yapmayan bebekler varmış.Bekleyin biraz daha yapar mutlaka. Ben bazen popişi zeytinyağı ile uyarıyordum hafif.

Bazen seni hissetmek istediği zaman da meme istiyor ya da uyumak için emzik niyetine seni kullanıyor attığın videoda da doktorun dediği gibi bol bol ten tene temas yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…