Bi banyo yaptırıp uyutmayi denesen canım. Banyodan sonra rahat uyuyorlar. Benim 2. Çocuk da hep meme de olurdu gazdan dolayı ama emdikçe de gaz olurmuş öyle demişti doktor. Güzelce yıkayıp emzirirsen uyur belki semde dinlenmiş olursunEvet doktorumuza da sorduk. Bir sorunu olmadığını söyledi muayene edip. Sevgi şefkat istiyor falan diyorum ama bu kadar da olmaz ki
Bide elektrik süpürgesi sesi açarsan belki sakinleşir. Ben öyle yapıyorum bi kaç gündür.Evet doktorumuza da sorduk. Bir sorunu olmadığını söyledi muayene edip. Sevgi şefkat istiyor falan diyorum ama bu kadar da olmaz ki
Yaptırabildiğimizi yaptırıcaz, bu aşı karşıtı insandan bizim ailede bi tane var. Bi gün kaç sene tıp okudun diye sormak istiyorum kendisine. Mesela kızamık aşısı diyelim ki sen aşı olmadın senin torununun bile bağışıklığını etkiliyormuşKızlar aşı konusunda ne düşünüyosunuz. Ben aşıları yaptırıcam ama özel aşıları bilemedim, kuzenimse tamamen aşı karşıtı o da söylediklerinde haklı mantıklı geliyo ama bende yaptırma taraftarıyım. Özel aşıları sadece karar veremedin siz yaptırıcak mısınız?
Benimde annemin çok , 2 çocuktan sonra normal der hep, benimde 2. De öyle olacak herhaldeBenimde karnım çatlak içinde göbeğim buruşuk. Onca para döktük ama doktorda sadece %10 etkili onlar işin aslı genetik demişti. Anneminde karnı çatlak dolu ona çekmişim bende demekki.
Görmedim doğrudurHiç sürmeyenleri görsen gözlerin kanar. Boşuna diye düşünme. Zayıfladıkça toparlar ama kaybolmuyor malesefbende de var. Ufak tefek müdahaleler yapılabiliyor güzellik merkezlerinde , ilerde öyle bir şey yaptırırım diye düşünüyorum
Deneyeyim canım bu dediğiniBide elektrik süpürgesi sesi açarsan belki sakinleşir. Ben öyle yapıyorum bi kaç gündür.uyuyo süpürge sesine
Ah ah yapmam dediğim herşeyi yaptırdı bu çocuklar. Son bebek de acmicam beyaz gürültü falan dedim ama başladım süpürge sesine.Deneyeyim canım bu dediğiniBanyosunu da dün yaptırmıştım aslında. Süpürge beyaz ses vs karşıydım ama artık deneyeceğim ya çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor
Karın dümdüz oluyor yine spor yaparsan. Çatlakların rengi de degişiyor uyum sağlıyor. Aslında herkes abarttığın gibi değil diyor bana ama eskisi gibi pürüzsüz değil. Benim sol yanda var çoğunlukla sola yattığım için, sağda hafif var. Bir de bacağımın üst kısmında belli belirsiz ince çatlaklar var. Bacaktakini doğumdan sonra farkettim zayıflayınca. Amaan olsun anneyim sonuçta diyorumYaptırabildiğimizi yaptırıcaz, bu aşı karşıtı insandan bizim ailede bi tane var. Bi gün kaç sene tıp okudun diye sormak istiyorum kendisine. Mesela kızamık aşısı diyelim ki sen aşı olmadın senin torununun bile bağışıklığını etkiliyormuş
Benimde annemin çok , 2 çocuktan sonra normal der hep, benimde 2. De öyle olacak herhalde
Görmedim doğruduryok ya müdahale ettirecek kadar takmıyorum ama insan özlüyor dümdüz karnını
Benimde başta yok gibiydi zayıflayınca çıktılar.evet anayız anaKarın dümdüz oluyor yine spor yaparsan. Çatlakların rengi de degişiyor uyum sağlıyor. Aslında herkes abarttığın gibi değil diyor bana ama eskisi gibi pürüzsüz değil. Benim sol yanda var çoğunlukla sola yattığım için, sağda hafif var. Bir de bacağımın üst kısmında belli belirsiz ince çatlaklar var. Bacaktakini doğumdan sonra farkettim zayıflayınca. Amaan olsun anneyim sonuçta diyorumgerçekten meşakkatli bir yol. Ben zaten aynı ben değilim
İlk hafta gece 4 saat emzirdiğimi hatırlıyorum. Sonra kucağımdayken uyumuşum, uyandığımda o da uyuyordu. İlk hafta psikolojim çok bozulmuştu, sürekli ağlama geliyordu. Kucağımdan inmedi. Hoş, hala kucak istiyor ama en azından gündüz arada yatağına yatırabiliyorum. Allah yardımcımız olsun, sağlıkla atlatalım bu günleri.Kızlar bir yorum yapın ben artık şaşırdım doktorum da normal diyor ama bence değil. Ya benim kızım sabaha kadar emmek istiyor. Hatta dün gece 12den beri sürekli aranıyor. Memeden alıp yatağına yatırınca beş dakika sonra uyanıp meme istiyor. Sütüm yeterli. Bebeğimde gaz problemi yok. Kakasını çişini yeterli miktarda yapıyor. Ama bu emme isteği nedir? Bu saat oldu hala emme derdinde. Bir süre sonra siniri bozuluyor insanın. Hiç uyumadan sürekli emmek nedir ya
aynı bnimki almaya calısıp calısıp sinirleniyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor sinirden eller kollar bacaklar tepik tepik gülsem mi ağlasam mı şaşırdımYa iki gündür bizim kız emerken o kahverengi bölgeyi almıyor ucunu oyunca gibi emiyor.sinir olıyır basıyor yaygarayı,bende geriliyorum.niye bötle yapıyor olabilir normal emerdi yeni adet çıkardı
Canım epiduralde spinalde sonradan ağrı yapıyormuş kiminle baş ağrısı kiminde bel ağrısı uzun bir süre de devam ediyor dedi geçen de arkadaşKızlar belim çok ağrıyor yaşayan var mı?
Emzirme yastığım var çok eğilmiyorum ama doğumdan kaynaklı heralde. Bir arkadaşım düşük yastıkta yatma o bel ağrısı yapar iki üç yastıkla yat dedi bi onu deneyeceğim.
Ama bu bebekler tüm ağrı acılara rağmen çok güzel değiller mi? Uyuyunca özlüyorum
Şimdi duş alıp uyumaya devam ederse uyandırıp emzireceğim.
Doktor bana 2 saat bekleme her istediğinde emzir, istemezse ve uyuyorsa o zaman 2 saate dikkat et dedi bu arada.
Evet emmeyi bilmediği için ilk başta sonra alışıyorlar senin memende alışıyo işte yara olmuyoKızlar bir de göğüslerim patlayacak gibi oluyor uçları da duşta su gelince bile açıyor resmen kahverengi kısmın tamamını aldırmaya çalışıyorum bazı arkadaşlarım ben yara nedir bilmem falan dedi de, bu kahverengi yer tamamen alınmadığından mı yara oluyot yoksa alsa bile olur mu??
Kabızlık değil canım ama anne sütü alan bebekte normal karşılnıyo ilk bebeğim de yaşamıştım 7. Gün yapmıştı çamur gibi1.ay aşısını olduk 2855 gr doğmuştu 3800 olmuş boy 49 cm di 53 cm olmuş ama 3 gündür kakasını yapamıyor anne sütü kabızlık yapar mı ki
Aşı karşıtlarını kendini dünyanın en akıllıları sanan cahiller olarak görüyorum. 2 çocuğumda da bütün özel aşıları yaptırdım bunda da yaptırırım. Kızım 12 yaşında Ozaman rota Türkiye’de yok herkes yok demişti doktor mültecilerden sonra gelince herkes rotadan kırıldı kızıma bulaşmadı. Bizzat yaşayan birisiyim.Kızlar aşı konusunda ne düşünüyosunuz. Ben aşıları yaptırıcam ama özel aşıları bilemedim, kuzenimse tamamen aşı karşıtı o da söylediklerinde haklı mantıklı geliyo ama bende yaptırma taraftarıyım. Özel aşıları sadece karar veremedin siz yaptırıcak mısınız?
Canım aralarda hurma incir kurusu badem fındık dut kurusu tarzı şeyler at ağzına bol su aktardan emziren anne çayı yaptırabilirsin rezene kimyob ısırgan karıştırıyolar beslenmene dikkat et çorba kemik suyuna. Kuru meyve hoşafıGünaydın kızlar anne sütü nasıl artar neler yapıyorsunuz bunun için uzun süredir giremiyorum siteye sarılık atlattık çok zor zamanlardı hastanede kaldık evdeyiz artık ve sütüm az hala takviye edici gıda almadım
Arkadaşın kocası da meme görmek istemiyorum tiksiniyorum artık diyoduEve dün eşime diyorum kendimi damızlık inek gibi hissediyorum diye
Yanii 2 gündür benimkisi de öyle ama gaz başladı biz de ondan öyle zamanlarda bi sıcaklık temas arıyorlar emerken acısı azalıyomuşKızlar bir yorum yapın ben artık şaşırdım doktorum da normal diyor ama bence değil. Ya benim kızım sabaha kadar emmek istiyor. Hatta dün gece 12den beri sürekli aranıyor. Memeden alıp yatağına yatırınca beş dakika sonra uyanıp meme istiyor. Sütüm yeterli. Bebeğimde gaz problemi yok. Kakasını çişini yeterli miktarda yapıyor. Ama bu emme isteği nedir? Bu saat oldu hala emme derdinde. Bir süre sonra siniri bozuluyor insanın. Hiç uyumadan sürekli emmek nedir ya
Ben az önce ağladım, tavsiye ederim rahatlatıyoraynı bnimki almaya calısıp calısıp sinirleniyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor sinirden eller kollar bacaklar tepik tepik gülsem mi ağlasam mı şaşırdım
Bebekleri ilk ay 1kilo alan anneler ne yaptınız bize de söyleyin hem maşallah diyorum hem özeniyorum olmuyor ne yapsam kafay takmayayım diyorum burayı okudukça canım sıkılıyor.bebeğim tombik doğdu ondan mı almıyor ayda 400gr o da mamaya başladıktan sonra aldı ilk iki haftamız başarısız beslenme.
Benimki ucunu bile tutamıyor kahverengi yeri nasıl tutacak bilmiyorum. Silikon meme ucu ile emzirebiliyorum onda da sütüm yetiyor mu yetmiyor mu kestiremiyorum. Silikon uçsuz ne zaman emzireceğim bilmiyorum, sanırım biraz daha çenesinin güçlenmesi lazım.Ya iki gündür bizim kız emerken o kahverengi bölgeyi almıyor ucunu oyunca gibi emiyor.sinir olıyır basıyor yaygarayı,bende geriliyorum.niye bötle yapıyor olabilir normal emerdi yeni adet çıkardı
Ben yukarda yazdım canım. 1200 Gr almıştı ama aynı dediğin gibi zaten 3040 Gr doğdu benim bebeğim. İlk ay sonunda 4250 Gr dı. 49 cm doğmuştu 56 cm olmuştu. Zaten minik bir kuştuBebekleri ilk ay 1kilo alan anneler ne yaptınız bize de söyleyin hem maşallah diyorum hem özeniyorum olmuyor ne yapsam kafay takmayayım diyorum burayı okudukça canım sıkılıyor.bebeğim tombik doğdu ondan mı almıyor ayda 400gr o da mamaya başladıktan sonra aldı ilk iki haftamız başarısız beslenme.
Evet tek seferde ama bi banyoya giriyorum sürekli fıskiye gibi akıyor kızım memeden cıkınca ordada aynı sekilde gögüs ped olmasa cok zordu gerçekten. normalde böylemi herkezin benmkindemi sorun var bilmiyorum doktora danısıcamOooo masallah subhanallah tek seferde mi
Sakla canım. Hasta falan olursun babası verir biberonla. VVeya emziremicen bi yere gidersen yanında götürürsünEvet tek seferde ama bi banyoya giriyorum sürekli fıskiye gibi akıyor kızım memeden cıkınca ordada aynı sekilde gögüs ped olmasa cok zordu gerçekten. normalde böylemi herkezin benmkindemi sorun var bilmiyorum doktora danısıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?