- 23 Mart 2015
- 5.792
- 7.114
- 398
Özellikle pişik kremi için doktorlar mecbur kalmadıkça sürmeyin, önlemek amaçlı değil pişik olursa tedavi amaçlı sürün diyorlar. Sanıldığı kadar masum değilmiş pişik kremleri. Oglumdayken iç güdüsel surmuyordum, sonradan öğrendim zararlı olduğunu, ama her bezde altını pamukla silip, çoğu zaman kakadan sonra banyoda poposunu yıkadım hiç pişik olduğunu hatırlamıyorum, üstelik alerjik bünyeli bı bebekti ona rağmen pişik olmamıştı. Yag ve losyon konusunda da ara ara masaj yaparken sürerim yine, kuru elle cildini acitmamak için.Ben açıkcası bebekler ve çocuklara özel, onlar için şöyle faydalı böyle faydalı denen şeylerin aslında bebekler ve çocuklar için normal ürünlerden daha faydalı olduğunu düşünmüyorum. Hatta bazilarinın süslu laflar ve ambalajlar altında daha zararlı olduğunu düşünüyorum. Birçoğu ticari ürün. Bizim cocuklarımıza faydalı olsun diye değil, para kazanmak için uretilmiş ürünler. Doktor tavsiyesi olmadan kullanmama taraftarıyım. Hatta bize bebe bisküvisindense petibör yedirin cocuğa o bile daha iyi demişti bı doktor.
Allah yardimciniz olsun canim. Aile meseleleri zor. Kendini elinden geldiğince dışında tutmaya çalış 2 canlisin. Önce bebegini ve kendini düşünmen lazim. Bedduaya gelince itin duasi kabul olsa gökten kemik yağar derler hic takma kafana.Kızlar elim ayağım titriyor çok kötü şeyler yaşadım bugün. Kız kardeşim eşiyle ve kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu baya en son eşi ayrılalım demiş bugün de eşyalarını al çık evden falan demiş. O da ne yapsın yavrum 6 aylık bebeyle beni aradı abla al beni eniştemle gel dedi. Gittik işte kocası gelmişti benim ailemi bozuyorsunuz falan çıldırdım resmen baya bağırış çağırış oldu. Sonuç olarak yarım saat kavga ettim kardeşimin yaşadıklarını anlatıyorum işte hayatta derdini anlatmaz ama şimdi hergün ağlayarak arar beni. S.lak diyor ki al söylediklerin doğru ise Kur'an'a el basarak dediklerim doğru olmazsa diyor kardındaki bebe doğmasın diyor yani bir insan bu kelimeyi neden kullanır. Doğmamış bebeğe böyle beddua neden ya. Çok kötüyüm ben. Kız kardeşim doğurduğu zaman 9 gün hastanede yanında kaldım ya. Kızı küvezde kaldı onlarla ağladım onlarla güldüm. Bir insan ne kadar Allahsız olur da bu kadar ileriye gider. Sonuçta ben de kardeşimin dediğiklerinin yalancısıyım. Kız kardeşim bebği 4 aylıkken kaynanasına bırakıp çalışmaya çıktı bebeği gündüz akşama kadar uyutuyor akşam sabaha kadar da kardeşim uyutamıyor çocuk bir saat bile uyumuyor gece. Sabah ta işe gidiyor uykusuz. Hakkınızı helal edin kızlar çok kötü olduğum için biraz dertleşmek istedim sizinle. Bu arada annemiz burda değil yurtdışında ve tansiyon hastası birşey anlatamıyoruz ona.
Ah ne desem bilemedim, çok kötü olmuş, onun bedduasından da korkma, haklı dahi olsa ki anne karnındaki bebeğe beddua edecek kadar kalbi kötü olan biri haklı olamaz asla kabul olmaz. O senden önce Allah'a ait bir bebek, asıl dikkat etsin o kirli dusunceli adamın başına bı musibet gelmesin o lafından sonra. Kardeşine de çok üzüldüm, umarım bu travmatik durumu bir an evvel atlatır, bebeği de küçükmüş, güç ve sabır diliyorumKızlar elim ayağım titriyor çok kötü şeyler yaşadım bugün. Kız kardeşim eşiyle ve kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu baya en son eşi ayrılalım demiş bugün de eşyalarını al çık evden falan demiş. O da ne yapsın yavrum 6 aylık bebeyle beni aradı abla al beni eniştemle gel dedi. Gittik işte kocası gelmişti benim ailemi bozuyorsunuz falan çıldırdım resmen baya bağırış çağırış oldu. Sonuç olarak yarım saat kavga ettim kardeşimin yaşadıklarını anlatıyorum işte hayatta derdini anlatmaz ama şimdi hergün ağlayarak arar beni. S.lak diyor ki al söylediklerin doğru ise Kur'an'a el basarak dediklerim doğru olmazsa diyor kardındaki bebe doğmasın diyor yani bir insan bu kelimeyi neden kullanır. Doğmamış bebeğe böyle beddua neden ya. Çok kötüyüm ben. Kız kardeşim doğurduğu zaman 9 gün hastanede yanında kaldım ya. Kızı küvezde kaldı onlarla ağladım onlarla güldüm. Bir insan ne kadar Allahsız olur da bu kadar ileriye gider. Sonuçta ben de kardeşimin dediğiklerinin yalancısıyım. Kız kardeşim bebği 4 aylıkken kaynanasına bırakıp çalışmaya çıktı bebeği gündüz akşama kadar uyutuyor akşam sabaha kadar da kardeşim uyutamıyor çocuk bir saat bile uyumuyor gece. Sabah ta işe gidiyor uykusuz. Hakkınızı helal edin kızlar çok kötü olduğum için biraz dertleşmek istedim sizinle. Bu arada annemiz burda değil yurtdışında ve tansiyon hastası birşey anlatamıyoruz ona.
Allah razı olsun. İşte olmuyor o da, burda benden başka kimsesi yok kardeşimin. Evet kendimi tutmam lazım sakin olmam lazım az önce de kendi kendime ağlama krizine girdim. İyi olacağımAllah yardimciniz olsun canim. Aile meseleleri zor. Kendini elinden geldiğince dışında tutmaya çalış 2 canlisin. Önce bebegini ve kendini düşünmen lazim. Bedduaya gelince itin duasi kabul olsa gökten kemik yağar derler hic takma kafana.
Bedduasından korkmuyorum sadece bu kadar kötü bir birey olmasına ve benim doğmamış bebeğime laf etmesine üzülüyorum. Adam olsa zaten 6 aylık bebekle eşini evden kovmazdı. Yine kaldı son kez denemek için küçüğüm ona da üzülüyorum ya. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.Teşekkür ederim canım cok ihtiyacım vardı iyi geldi.Ah ne desem bilemedim, çok kötü olmuş, onun bedduasından da korkma, haklı dahi olsa ki anne karnındaki bebeğe beddua edecek kadar kalbi kötü olan biri haklı olamaz asla kabul olmaz. O senden önce Allah'a ait bir bebek, asıl dikkat etsin o kirli dusunceli adamın başına bı musibet gelmesin o lafından sonra. Kardeşine de çok üzüldüm, umarım bu travmatik durumu bir an evvel atlatır, bebeği de küçükmüş, güç ve sabır diliyorum
Çok üzüldüm canım,Kızlar elim ayağım titriyor çok kötü şeyler yaşadım bugün. Kız kardeşim eşiyle ve kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu baya en son eşi ayrılalım demiş bugün de eşyalarını al çık evden falan demiş. O da ne yapsın yavrum 6 aylık bebeyle beni aradı abla al beni eniştemle gel dedi. Gittik işte kocası gelmişti benim ailemi bozuyorsunuz falan çıldırdım resmen baya bağırış çağırış oldu. Sonuç olarak yarım saat kavga ettim kardeşimin yaşadıklarını anlatıyorum işte hayatta derdini anlatmaz ama şimdi hergün ağlayarak arar beni. S.lak diyor ki al söylediklerin doğru ise Kur'an'a el basarak dediklerim doğru olmazsa diyor kardındaki bebe doğmasın diyor yani bir insan bu kelimeyi neden kullanır. Doğmamış bebeğe böyle beddua neden ya. Çok kötüyüm ben. Kız kardeşim doğurduğu zaman 9 gün hastanede yanında kaldım ya. Kızı küvezde kaldı onlarla ağladım onlarla güldüm. Bir insan ne kadar Allahsız olur da bu kadar ileriye gider. Sonuçta ben de kardeşimin dediğiklerinin yalancısıyım. Kız kardeşim bebği 4 aylıkken kaynanasına bırakıp çalışmaya çıktı bebeği gündüz akşama kadar uyutuyor akşam sabaha kadar da kardeşim uyutamıyor çocuk bir saat bile uyumuyor gece. Sabah ta işe gidiyor uykusuz. Hakkınızı helal edin kızlar çok kötü olduğum için biraz dertleşmek istedim sizinle. Bu arada annemiz burda değil yurtdışında ve tansiyon hastası birşey anlatamıyoruz ona.
Tamam grup olarak genel bir tablo cizdi deneyimli anneler teşekkürler canlarımBen kızıma sadece duş aldırırken şampuan kullandım. Islak mendil kullanmadım, ve pişik olan bi çocuk değildi ıslak pamukla siler altını kapardım. Kremi ise sadece pişik ya da hafif kızarıklık oldu mu sürerdim. Elimden geldiğince kimyasal( içerik olarak temiz olsada ) şeylerden uzak tutmaya çalıştım .
Kız kardesine allah yardım etsin o aileye de merhamet ve insanlık versin inşallah canım çok üzüldüm ciddenKızlar elim ayağım titriyor çok kötü şeyler yaşadım bugün. Kız kardeşim eşiyle ve kayınvalidesiyle sorun yaşıyordu baya en son eşi ayrılalım demiş bugün de eşyalarını al çık evden falan demiş. O da ne yapsın yavrum 6 aylık bebeyle beni aradı abla al beni eniştemle gel dedi. Gittik işte kocası gelmişti benim ailemi bozuyorsunuz falan çıldırdım resmen baya bağırış çağırış oldu. Sonuç olarak yarım saat kavga ettim kardeşimin yaşadıklarını anlatıyorum işte hayatta derdini anlatmaz ama şimdi hergün ağlayarak arar beni. S.lak diyor ki al söylediklerin doğru ise Kur'an'a el basarak dediklerim doğru olmazsa diyor kardındaki bebe doğmasın diyor yani bir insan bu kelimeyi neden kullanır. Doğmamış bebeğe böyle beddua neden ya. Çok kötüyüm ben. Kız kardeşim doğurduğu zaman 9 gün hastanede yanında kaldım ya. Kızı küvezde kaldı onlarla ağladım onlarla güldüm. Bir insan ne kadar Allahsız olur da bu kadar ileriye gider. Sonuçta ben de kardeşimin dediğiklerinin yalancısıyım. Kız kardeşim bebği 4 aylıkken kaynanasına bırakıp çalışmaya çıktı bebeği gündüz akşama kadar uyutuyor akşam sabaha kadar da kardeşim uyutamıyor çocuk bir saat bile uyumuyor gece. Sabah ta işe gidiyor uykusuz. Hakkınızı helal edin kızlar çok kötü olduğum için biraz dertleşmek istedim sizinle. Bu arada annemiz burda değil yurtdışında ve tansiyon hastası birşey anlatamıyoruz ona.
Tamam aşkım genel olarak grubumuz lazım olmadikca kullanmama taraftari galiba. Ben de öyle yapayım teşekkürler bebişlerPişik olmadığı sürece pişik kremi sürmeye gerek yok, kışın bebe yağı yazın da losyon diyorlar ama ben her duştan sonra yağ surmemistim, masaj yapacağım zamanlarda bazen sürdüm bazen sürmedim.
Mustelanin setini aldım şampuan, bebe yağı ve pişik kremi, ama yağı ara sıra pişik kremini de gerekirse sürerim yine.
Yaa çok üzüldüm canım, inşallah herşey yoluna girer kardeşinin ve bebeğinin hakkında hayırlısı olsun. Sende üzme kendini hamilesin ister istemez üzülüyorsun anlıyorum ama olaylardan biraz uzak durmaya çalış, senin herşeyden ve herkesten önce önceliğin kendi bebeğin. Sana böyle bir laf eden adamdan ben eşine bir fayda geleceğini sanmıyorum ama madem kardeşin kendi iradesi ile yeniden barışmak yolunu seçmiş yapacak birşey yok. Herkes kendi hayatını ve seçimlerini yaşıyor en yakınlarımız bile olsa bu kişiler elimizden bir şey gelmez malesef. Bu yüzden yıpratma kendini, sana ihtiyacı olursa elbette yanında olursun ama şu durumda ayrılma ya da barışma kararını kendileri vermeleri daha doğru olur gibi. Ortada küçük bir bebek var, çekişmeli boşanmalar baya sancılı geçiyor işimden dolayı yakınen görüyorum benzer olaylar.Bu yüzden söyledim canımBedduasından korkmuyorum sadece bu kadar kötü bir birey olmasına ve benim doğmamış bebeğime laf etmesine üzülüyorum. Adam olsa zaten 6 aylık bebekle eşini evden kovmazdı. Yine kaldı son kez denemek için küçüğüm ona da üzülüyorum ya. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.Teşekkür ederim canım cok ihtiyacım vardı iyi geldi.
Gerçekten öyle. 13 yıl sonra gelen mucizem sağlıkla gelsin kızım inşallah. Aile içi problemimi buraya yazmayı hiç istemezdim kendimi kötü hissettim çok doldum o yüzden anlatarak içimi dökmek istedim. Yarın işe gideceğim biraz unuturum inşallah. Teşekkür ederim desteğiniz için biraz sakinleştimÇok üzüldüm canım,
Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Cidden edilecek en güzel dua herhalde. Sen bedduayı falan düşünme, ne derler bilirisn itin duası kabul olsa gökten kemik yağardı.
Kendi eşini bebeğini düşünmeyip böyle davranan biri, sizi ve bebeğinizin düşünür mü?
Kardeşiniz adınaıda çok üzüldüm inşallah toparlar ve çok daha iyi olur.
Size de kendiniz üzmeyin diyeceğim ama böyle bir durumda üzülmemek mümkün değil kim olsa üzülür. Sadece çabuk toparlanmaya çalışın. En azından bebiş için
Bend araştırdım ama tam şu denilen bişey yokBugün ben de kasılmanın nasil bir sey oldugunu arastirdim durdum.Bu ikinci gebeliğim ama kasılma nasıl oluyor ben de bilmiyorum. Sabah karnımın alt tarafında baskı hissettim bebek çıkacak gibi oldu korktum.Doktora gitmeyi bile düşündüm.Ama dersim geç bitiyordu.
Allah akıl fikir versin. Küçüğüm melek gibi kız. Babamız kardeşim çok küçüktü vefat etti. Beni çok sever diye evlendiği kocası da böyle biri çıktı. O kadar okumuş etmiş insan ikisi de. Haklarında hayırlısı. Ben de hayatımda ilk kez tartışma içerisinde buldum kendimi. Kendime söz verdim bir daha asla kapısına gitmem. Sadece yardım isterse o zaman. Sakin kalmam lazım . Yarın işe gideceğim kafam dağılsın. Sana da yazamadım bugün okudum mesajlarını sağsalim gittiğini de okudum çok şükür. Geçmiş olsun canım.Yaa çok üzüldüm canım, inşallah herşey yoluna girer kardeşinin ve bebeğinin hakkında hayırlısı olsun. Sende üzme kendini hamilesin ister istemez üzülüyorsun anlıyorum ama olaylardan biraz uzak durmaya çalış, senin herşeyden ve herkesten önce önceliğin kendi bebeğin. Sana böyle bir laf eden adamdan ben eşine bir fayda geleceğini sanmıyorum ama madem kardeşin kendi iradesi ile yeniden barışmak yolunu seçmiş yapacak birşey yok. Herkes kendi hayatını ve seçimlerini yaşıyor en yakınlarımız bile olsa bu kişiler elimizden bir şey gelmez malesef. Bu yüzden yıpratma kendini, sana ihtiyacı olursa elbette yanında olursun ama şu durumda ayrılma ya da barışma kararını kendileri vermeleri daha doğru olur gibi. Ortada küçük bir bebek var, çekişmeli boşanmalar baya sancılı geçiyor işimden dolayı yakınen görüyorum benzer olaylar.Bu yüzden söyledim canım
Allah razı olsun canımKız kardesine allah yardım etsin o aileye de merhamet ve insanlık versin inşallah canım çok üzüldüm cidden
Doğru diyorsun canım gerçekten öyle. Ayy siz olmasaniz ben kime sorcam ogrenicem yaaa duygulandim şimdiBen açıkcası bebekler ve çocuklara özel, onlar için şöyle faydalı böyle faydalı denen şeylerin aslında bebekler ve çocuklar için normal ürünlerden daha faydalı olduğunu düşünmüyorum. Hatta bazilarinın süslu laflar ve ambalajlar altında daha zararlı olduğunu düşünüyorum. Birçoğu ticari ürün. Bizim cocuklarımıza faydalı olsun diye değil, para kazanmak için uretilmiş ürünler. Doktor tavsiyesi olmadan kullanmama taraftarıyım. Hatta bize bebe bisküvisindense petibör yedirin cocuğa o bile daha iyi demişti bı doktor.
Çok sağol canımAllah akıl fikir versin. Küçüğüm melek gibi kız. Babamız kardeşim çok küçüktü vefat etti. Beni çok sever diye evlendiği kocası da böyle biri çıktı. O kadar okumuş etmiş insan ikisi de. Haklarında hayırlısı. Ben de hayatımda ilk kez tartışma içerisinde buldum kendimi. Kendime söz verdim bir daha asla kapısına gitmem. Sadece yardım isterse o zaman. Sakin kalmam lazım . Yarın işe gideceğim kafam dağılsın. Sana da yazamadım bugün okudum mesajlarını sağsalim gittiğini de okudum çok şükür. Geçmiş olsun canım.
Senin yazdığın sordugun hiç bişeyi bende bilmiyorum merak etme yalnız değilsinDoğru diyorsun canım gerçekten öyle. Ayy siz olmasaniz ben kime sorcam ogrenicem yaaa duygulandim şimdi
Kötü şeyler yaşamışsın cnm ama üzme kendini bebeğini düşün, bebekli hayata alışmak zor, belki de bunun sıkıntısını yaşıyordurlar, belki düzelir aralari, Allah yardımcısi olsun kardeşininAllah akıl fikir versin. Küçüğüm melek gibi kız. Babamız kardeşim çok küçüktü vefat etti. Beni çok sever diye evlendiği kocası da böyle biri çıktı. O kadar okumuş etmiş insan ikisi de. Haklarında hayırlısı. Ben de hayatımda ilk kez tartışma içerisinde buldum kendimi. Kendime söz verdim bir daha asla kapısına gitmem. Sadece yardım isterse o zaman. Sakin kalmam lazım . Yarın işe gideceğim kafam dağılsın. Sana da yazamadım bugün okudum mesajlarını sağsalim gittiğini de okudum çok şükür. Geçmiş olsun canım.
Rabbim herşeyin en güzelini en hayırlısını nasip etsin inşallah30 gibi başlasam diyorum inşallah. İkizlerim 33 haftalik dogmuştu. Giymemislerdi o yüzden. Hatta hemşire bebek cantasını isteyince ağlayarak vermiştim Giymeyecekler ki demiştim. Hatta bir tanesine hastaneden kıyafet giydirmişlerdi. Çok uzulmüştüm gorünce çok yikanmıştı kıyafet belliydi. Hijyen açısından öyle yaptılar sanırım.
Durup dururken duygulandım şimdi. Ben o yüzden önce kendi cantamı hazır tutmaya calışıyorum. Bize aniden lazım olabilir çünkü. Allah'ım hayalimizdeki gibi nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?