• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    144
Oooo sen iyisin ben son 1 aydır midemde ejderha besliyorum. Doktoruma sordum gaviscon içebilirsin dedi bana. Yine de çok abartmamaya çalışıyorum ama nereden baksan 1-2 günde 1 içiyorum mecbur. Yoksa dayanılacak gibi değil. Gaviscondan önce de karbonatlı limonlu su içiyodum midemin asit baz dengesini dengelesin diye
Ay çok fena ya gaviscon verdiler banada tadı kötü ama etki ediyor eczacı alabildiğiniz kadar az alın ama kendinizide yıpratmayın dedi galiba içeriği pek bebeğe etki edicek birşey değil aslında . Karbonat vsvs günde 1 de sıkıntı olmaz aslında galiba . Ama bakalım umarım geçer bir kaç kullanımda 🤣 polyanacılık oynuyorum

Detaylıya gir de bi için rahat etsin. Aşkım bilirler bence de tatmin etmezse cevaplar, doktoruna sorarsın doktorunla son kez konuşup artık karar verirsin hangi hafta gün de yaptıracağını. Beni aramadılar tekrardan asm’den de ben karar verdim oksapar yazdırmaya gideceğim bu hafta o zaman söylerim ebeye. 28. haftada olmak istiyorum diycem aşıyı 1 ay sonra da doz yenilenir tamam oldu bitti.
Ben hani aşıya karşı biri değilim sadece ağustosta olmuştum ya asm deki doktor karar vermedi risklisin falan diyince ben de ne bileyim endişe ettim ondan yani yoksa amaaan 😀

Ben hani aşıya karşı biri değilim sadece ağustosta olmuştum ya asm deki doktor karar vermedi risklisin falan diyince ben de ne bileyim endişe ettim ondan yani yoksa amaaan 😀
olsun işte dozunu konuş doktorla ona göre olursun aklında şöyle mi böyle mi diye kalmaz. Ben de daha yeni oturdu aşı korkularım vardı biliyorsun 😂

olsun işte dozunu konuş doktorla ona göre olursun aklında şöyle mi böyle mi diye kalmaz. Ben de daha yeni oturdu aşı korkularım vardı biliyorsun 😂
Evet sende vardı😀 ama seninki de yani çok büyük travma 🙁 sırf sonra ayy allah korusun boğmaca falan olur da kendimi affetmem diye yaptırcam yaptırırsam yoksa tetanoz zaten uzun süreli koruyor herhalde bir sene olmadı bile 😑analık ❤️

Evet sende vardı😀 ama seninki de yani çok büyük travma 🙁 sırf sonra ayy allah korusun boğmaca falan olur da kendimi affetmem diye yaptırcam yaptırırsam yoksa tetanoz zaten uzun süreli koruyor herhalde bir sene olmadı bile 😑analık ❤️
Hiç deme hayatım kararınca artık temkinli oluyor işte insan. Aşkım bence tetanozun koruyordur tek doz gibi olur ama boğmaca difteri dediğin gibi bebeler için hep annelik yüreği sonra ah vah demeyelim allah korusun. Ben de minik oğluş için yendim korkumu işte yoksa aşı diyince bana tansiyonum zıplıyor

Hiç deme hayatım kararınca artık temkinli oluyor işte insan. Aşkım bence tetanozun koruyordur tek doz gibi olur ama boğmaca difteri dediğin gibi bebeler için hep annelik yüreği sonra ah vah demeyelim allah korusun. Ben de minik oğluş için yendim korkumu işte yoksa aşı diyince bana tansiyonum zıplıyor
Ben haftaya bi detaylıya gidiyim orda sorarım bi fikir alırım, bana bugün dedi ki ilk doz için süre 18 ine kadar o zaman da bakıyım bi 23 haftalık oluyorum senin yine 28. Haftayı iyi kabul etmiş he

Merhaba anneler🩷bir şey soracağım iki üç gündür sarı ya da krem rengi akıntım var progestan kullanıyorum günde iki kez, önlem amaçlı da zaten iki günlük enfeksiyon için fitil de kullanmıştım. Kokusu yok kaşıntı falan da yok. En son verdiğim kan ve idrar tahlilinde de çok şükür enfeksiyon yoktu. Progestan hiç böyle yapmamıştı acaba artık sıcakları etkisi ve ilerleyen hamilelik sebebiyle üstüne de progestan eklendiği için mi böyle krem akıntı geliyordur? Kullananlarda da böyle bir şey var mı acaba bu haftalarda? Progestan akıntısını biliyorum beyaz oluyo bu böyle sarımsı krem rengi gi i olunca endişe ettim açıkçası
Sarımsı akıntı enfeksiyon belirtisi canm
Ben öyle olunca dut kurusu kaynatıp içiyorum hemen kesiliyor o akıntım ertesi gün hepsi akıyor

Kullandım canım hani bir şikayetim yoktu sadece sürekli progestan fitil kullanıyorum ve ne kadar dikkat edersem edeyim sanki enfeksiyona sebep veriyorum gibi hissediyordum. Akıntımda da artış olunca doktorum verdi. Bie faydasını gördüm mü bilmiyorum 😀ben fitili artk el yordamıyla alıştım 🙄🙄

Faydası mutlaka olmuştur enfeksiyona çok açık hale geliyoruz, inşallah akıntın yine normalde döner canım

Ben haftaya bi detaylıya gidiyim orda sorarım bi fikir alırım, bana bugün dedi ki ilk doz için süre 18 ine kadar o zaman da bakıyım bi 23 haftalık oluyorum senin yine 28. Haftayı iyi kabul etmiş he
daha ebenin haberi yok benim kararımdan 😂😂 bir şey olmaz 28 diye şartladım kendimi az daha büyüsün olurum 🥲

Arkadaşlar Oksapar iğne kullandığımı ama doktorların genelde karşı çıktığını yazmıştım. Bugün başka bir ilçenin devlet hastanesine gittim MTHFR homozigotluğu olan test sonucunu da götürmüştüm. Direkt 6 aylık rapor verdi hatta iğneyi veren doktorumun çok öngörülü olduğunu söyledi, iğneden önce düşük yapmamış olman bile büyük bir şans dedi. Ben de bazı doktorların biraz zorlandıklarından bahsettim bu iğne konusunda bizim bölüm doktorları ikiye ayrılıyor, bazıları iğnenin işe yaramadığını düşünüyor muhtemelen sen bunlara denk gelmişsin dedi. Böylelikle Oksapar konusu çözüldü çok şükür üzerimden yük kalktı.

Arkadaşlar Oksapar iğne kullandığımı ama doktorların genelde karşı çıktığını yazmıştım. Bugün başka bir ilçenin devlet hastanesine gittim MTHFR homozigotluğu olan test sonucunu da götürmüştüm. Direkt 6 aylık rapor verdi hatta iğneyi veren doktorumun çok öngörülü olduğunu söyledi, iğneden önce düşük yapmamış olman bile büyük bir şans dedi. Ben de bazı doktorların biraz zorlandıklarından bahsettim bu iğne konusunda bizim bölüm doktorları ikiye ayrılıyor, bazıları iğnenin işe yaramadığını düşünüyor muhtemelen sen bunlara denk gelmişsin dedi. Böylelikle Oksapar konusu çözüldü çok şükür üzerimden yük kalktı.
Yaaaaa o kadar ama o kadar sevindim ki anlatamam. Oksapar yüzünden ilk bebeğimi kaybettim sırf nöroloji doktorumun vermek istememesi yüzünden… O yüzden senin için gerçekten çok sevindim 🌸🥹

Yaaaaa o kadar ama o kadar sevindim ki anlatamam. Oksapar yüzünden ilk bebeğimi kaybettim sırf nöroloji doktorumun vermek istememesi yüzünden… O yüzden senin için gerçekten çok sevindim 🌸🥹
Dua eden, şans dileyen herkese de çok teşekkür ediyorum sonunda çözüldü işim. İşte bazı doktorların öncelikleri biz olmayabiliyoruz maalesef. Bu bebeğini sağlıkla kucağıma alırsın umarım 🌼

Dua eden, şans dileyen herkese de çok teşekkür ediyorum sonunda çözüldü işim. İşte bazı doktorların öncelikleri biz olmayabiliyoruz maalesef. Bu bebeğini sağlıkla kucağıma alırsın umarım 🌼
Her doktor, insan farklı maalesef. Bazı insanlar illa bir şey olmasını bekliyor bazıları ise direkt önlem almak istiyor. Umarım hepimiz sağlıklı şekilde kucağımıza alırız. Hepimize şifa olsun oksaparlar

Her doktor, insan farklı maalesef. Bazı insanlar illa bir şey olmasını bekliyor bazıları ise direkt önlem almak istiyor. Umarım hepimiz sağlıklı şekilde kucağımıza alırız. Hepimize şifa olsun oksaparlar
Evet, ilk düşüğünü yaptın mı ki diyen doktor oldu bana. Çaresi varken ve bana zararı yokken neden düşük yapmayı bekliyorum işte çok garip düşünüyorlar. Aminn 🙏🏻

Kızlarr ben bugün detaylıdan sonra hazır işten izinliyken özele de gittim ve muayene oldum. Doktor rahim ağzın 30mm, biz bu haftalarda 35-40mm gibi olmasını bekleriz seninki bir tık kısa, şu anlık riskli durumda değilsin ama daha da kısalmasın diye çok dikkat etmen gerekiyor deyip bol bol yatış önerdi. 15 gün sonra tekrar gel takip edelim dedi. Çalıştığım için yatmak falan hikaye benim için napıcam bilmiyorum, çalışmayayım rapor alayım desem henüz rapor alacak kadar riskli bir durum yok. Ama dikkat etmem gerekiyor. Napayım sizce :(

Kızlarr ben bugün detaylıdan sonra hazır işten izinliyken özele de gittim ve muayene oldum. Doktor rahim ağzın 30mm, biz bu haftalarda 35-40mm gibi olmasını bekleriz seninki bir tık kısa, şu anlık riskli durumda değilsin ama daha da kısalmasın diye çok dikkat etmen gerekiyor deyip bol bol yatış önerdi. 15 gün sonra tekrar gel takip edelim dedi. Çalıştığım için yatmak falan hikaye benim için napıcam bilmiyorum, çalışmayayım rapor alayım desem henüz rapor alacak kadar riskli bir durum yok. Ama dikkat etmem gerekiyor. Napayım sizce :(
30 mm den emin mi peki? Yani sence doğru mudur yapmış olduğu ölçüm? Şimdilik evet çok ciddi bir risk gözükmüyor ama ben yine de istirahat edilmesi taraftarıyım. Şimdi evhamlanmadan ve rapor vs düşünmeden başka bir doktora da gitsen olmaz mı? Yani netleştirilmiş olurdu en azından ona göre önlem alınır

Merhaba kızlar şuan 20 haftalığım oksapar kullanıyorum hergün, vitamin olarak Elenatal2 ve d vitamini kullanıyorum. Demire başlamam gerekiyor ben + olarak omega3 de kullanmak istiyorum. Kullananlar hangi marka öneriyorsunuz?
Ben de Elenatal2,magnezyum, d vitamini ve devletin yazdığı demir ilacını kullanıyorum iyi geldi bana o. ve Omega3 olarak ocean marka kullanıyorum.

Camım dinlen bol bol benim hikayemi ennn başından beri biliyorsun 🙏 yatarak çok şükür yavaş yavaş bu günlere kadar geldim. Sen de sadece çok stres yapma, stres de etkiliyor. İşten eve gelince hiçbir şey yapmadan yatma imkanın varsa yat, ya da 15 gün sonra gideceksen 15 günlük bir rapor alıp dinlenip düzelip düzelmediğini de deneyebilirsin. Ama ağır falan kaldırma sakın, çamaşır sepeti bilmem ne boşver, ev falan süpürme asılarak.

Back
X