• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    216
Canım belki söylenmiştir ama anason, rezene aşırı süt yapıyor benim sızlamıştı mastit olcam sanmıştım bir de kimyon ekliyordum o da gaza iyi geliyormuş. Denemediysen tavsiye ederim ben artık arada bir yapıyorum yoksa çatlayacak gibi oluyorum
Canım rezeneyi nasıl yapıyosun

Cok terliği benim kızım doğduğu 2 gün taktik sonra yok bandana bile taksam kendini yirtiyo benimki çok fena bı heves renk renk bandanalar aldım ama takamiycaz heralde yatarken bakıyorum vücudu sıcak ama bende tedirgin oldum şimdi üşürmü diye
Ben kızımda hiç bandana takmadım rahat edemez diye düşündüm hep. Yatarken şapka kısmını bende bilemedin
3 günlükte dr umuz çıkarttı havalar çok sıcak daha çok eziyet olur şapka
Gece demi taktirmadi. Cevap için teşekkürler 🙏

Nemlendir bol bol emdikçe ıslaklık çok tahriş ediyor, ben her sızladığında krem sürüp kapakları koyuyorum bayağı iyi geliyor. Bu arada uzun emzir demelerinin sebebi de arka süt ön süte göre yağlı ve besleyiciymiş o yüzden diyorlar. Birini bitirmeden diğerine geçirmemeye çalışıyorum genelde çok şükür kilo alımı iyi gidiyor şuan
Bizimki birini ancak bitiriyor hemen uyuyor diğerine geçmeye fırsat kalmıyor bile

Ay ben emince besleyemiyorum sagiyorum gunde 160ml sut anca cikiyor sonra hep mama ama gozlerle bakislarini yerim ya cok guzel bir duygu😭😭😭 benim surekli ustume iseniyo bez acmayi henuz tam yapamiyorum 🤣🤣
Erkek bebek miydi canım ben büyük oğlumdan unutmuşum dün altını temizlerken ne halı kaldı ne kendisinin kafası üstü kaldı her yere çiş yaptı pipisine ıslak mendil peçete falan koy öyle temizle işe yarıyor yoksa üstüne çiş yapar

Evet bı birini emziriyorum bı birini karıştırmaya fırsat olmuyo sürekli emmek istiyo yarın misafirim gelicek evi temizledim bişeyler yapıp hazırladım ama sürekli emmek istedi perişan oldum bugun
Misafir olayı zor ya gelmeden temizlik yap gidince temizlik yap dün komşular aniden geldi hepsi toplanmış Bi de Allah dan annemler buzluğa kurabiye yapıp atmıştı çayla ikram ettik hemen

Selam guzel anneler bende Sahra kusumda iyiyiz cok.guzel bir operasyon gecirdim spinal anestezi ignesini hissetmedim bile ultrasonda cok.yanildi doktorum 3100 bekliyirduk 3600 geldi tosunum iki gogsumdende hemen sut geldi emiyoruz dogumum 11 bucukta gerceklesti 2 kere kaka 2 kere cis yaptik ama malesef bn henuz gaz cikartamadm hareketimde sorun yok yuruyorum geziyorum bol bol insallah gazda cikartirsak yarina evimize gidicezz
Hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt inşallah minnoşu 🌸🌸🌸

Kendimi mama verdiğim için çok suçlu hissediyorum süt var ama yetmiyor gibi geliyor emdiğinde kaka yapamıyor mamadan sonra kaka yapıyor. Doyduğından emin olamıyorum zaten silikon uç ile emzirmeye çalışıyorum. Yetememezlik psikolojisi beni mahvediyor her gün günde 6-7 posta ağlıyorum. Eşim arayıp kızım napıyor dediğinde bile kıskanıyorum artık beni sevmiyor mu diyorum. Lohusalık çok zormuş 🥺😢😢
Aynı hatayı ben de yaptım ama atlatıyorum sen de kendine gel . Emzirme 2 kişilik bir iş . Biri istekli değilse olmuyor . Çevremde yıllarca emzirip bağışıklığı düşük olan çok çocuk var bu bir iyi annelik kriteri değil asla . Her geçen gün büyüyorlar bence keyfini çıkaralım 😍

Merhaba anneler. Hepinizin bebeğine sağlıklı ömürler dilerim.
Ben kış. Bebek annesiyim o yüzden bilemedim sizlere sorayım dedim. Yeğenim bir haftalık🧿 sorum şu ki şapka takıyor musunuz. Havalar sıcak. Ama gece yatarken üşür mu bilemedik. Gündüz yada gece bebislerin sapkalarini takıyor musunuz
Takmıyoruz canım doğduğundan beri çok nadir şapka giydik ama İstanbuldayız biz oldukça sıcak hava

Rezeneyi kuru bitki gibi alıp çayını mı yapacaksınız? Bu humana iyi değil mi bir de Solgar b12'li kapsül var onu kullanan var mı acaba bana çok süt lazım
Canım anason ve rezene aldırdım ben aktardan bir bardak demleyip içiyorsun akıyor memeler 😂 ama kontrollü kullanmak lazım ben sürekli içmiyorum, bir de SixFeetUnder SixFeetUnder söylemişti hoşaf yaptırmıştım dut, üzüm, kuru kayısı, incir, kabuk tarçın filan şekersiz o da bayağı coşturuyor.

Humanayı kullanmadım canım o yüzden bir şey diyemiyorum. Ben aktardan aldıklarımın faydasını gördüm ilk zamanlar sabah akşam içiyordum şimdi 2 günde 1 filan arada içiyorum.
Hoşaf aklımda ben bir gözümü açamadım ki annem yapabilsin. Madem ben de öyle çay yapayim en azından içine ne koyduğunu ne kadar koyduğunu kendin bilirsin

Rezeneyi kuru bitki gibi alıp çayını mı yapacaksınız? Bu humana iyi değil mi bir de Solgar b12'li kapsül var onu kullanan var mı acaba bana çok süt lazım
Canım solgarin B12 sini kullaniyorum. Hem bana enerji hemde cidden bol süt yapıyor. Senin memelere şelale gibi süt diliyorum🙏🏻🙏🏻😄

Kendimi mama verdiğim için çok suçlu hissediyorum süt var ama yetmiyor gibi geliyor emdiğinde kaka yapamıyor mamadan sonra kaka yapıyor. Doyduğından emin olamıyorum zaten silikon uç ile emzirmeye çalışıyorum. Yetememezlik psikolojisi beni mahvediyor her gün günde 6-7 posta ağlıyorum. Eşim arayıp kızım napıyor dediğinde bile kıskanıyorum artık beni sevmiyor mu diyorum. Lohusalık çok zormuş 🥺😢😢
Lütfen stres olmayın ağzına bir damla sutunuz gelse yine korur, yeter. Etrafa kulaklarınızı tıkayin herkes emiyor mu o mu bu mu yapıyor bu Türkiye de insanlar genel olarak aşırı mobbing yapıyor. Evlendin mi cocuk oldu mu hamile misin sezaryen mi normal mi emiyor mu iki ne zaman iki olursa üç ne zaman bitmez yani.
Ben hep az akışlı biberon ucunu kullandım ilk cocugumda ve ek gıdaya geçene kadar da hep mama ile destekledim. Sonra biberon reddi oldu ve hamile kalıp biraz zaman geçene kadar hep emzirdim yani 15 16 ay. O nedenle hic canınızı sıkmayın. Biberon ağzını kucuk delik kullanın ne kadar zorlanırsa memeyi o kadar bırakmaz, bebeklerimiz de zeki onlar da kolay ne ise onu istiyor. Bunun dışında sadece meme emenlerde de red olabiliyor.
Uyuyabiliyorsa genel olarak doyuyordur. Kakadan ziyade çisli bez onemli. Cunku mamalarda probiyotikler olabiliyor, onlar da sık kaka yaptırıyor. İçinize sinmezse tarttırmaya götürün. İlk ay 500 gr alması yeterli.

Back
X