• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Canlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🌺 etiketlemeyi gözden kaçırdıklarım olabilir. Özeldeki doktordan çıktım biraz önce. Hacettepe bpd yi iki hafta geride ölçmüştü. Kendi doktorum 1 hafta geride ölçtü. Ama AC normal dedi. Bi sorun teşkil edebilmesi için 4 hafta geride olmadı lazım dedi. Ayrıca senin kafan küçücük zaten bu çocuğun kafası bir hafta önde olsa ya niye bir hafta önde diye endişe ederdim o yüzden beni korkutan en ufak bir şey yok dedi. Dr, cihaz, bebişin duruşu hepsi birer etken ölçümlerde dedi. Dün hacettepede kilosu 1800 çıkmıştı. Bugün tam bir 2045 gr çıktı. Plesenta aşağıda olduğu için artık doğumun hacettepede olması kesinleşti. Ben doktorunun yerinde olsam 38. Haftadan önce sezaryen randevusu vermem diye de ekledi. 35 demişlerdi 38 e çıktı çok şükür 🥰 bi de yüzünü görmek için çok çabaladık doktor en son baya dürttü. Çocuğum da doktorumuza el hareketi çekti annesinin minik kuzusu 🤣
Çok şükür bacım. Aklım sendeydi :KK51:
Ben bu Dr una güveniyorum. Dediği gibi old inanıyorum. Benimkinin kafası da 1 hafta gerideymiş. Normal doğuracak olsak büyük avantajdı. Kullanamadık :confused::-)

Sezaryen tarihi ne kadar ileri olursa, o kadar iyi bence. Karnımızda durabildikleri bir gün bile kârdır :anne:

Evet sürpriz yapmış cocikim🤣 çok şükür. Bi de ekledi. Eğer diğer yerler büyüse ve kafa büyümese niye büyümedi diye düşünürdük ama sonuçta o da büyüyor yani önemli olan haftasının artması dedi 🥰 cocikimin de fotosu bu 🥰 inşallah bizi banlamazlar 🤣

Eklentiler

• 6653ba56-2ab8-4831-bc13-158736262258.webp
    6653ba56-2ab8-4831-bc13-158736262258.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 63
Canlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🌺 etiketlemeyi gözden kaçırdıklarım olabilir. Özeldeki doktordan çıktım biraz önce. Hacettepe bpd yi iki hafta geride ölçmüştü. Kendi doktorum 1 hafta geride ölçtü. Ama AC normal dedi. Bi sorun teşkil edebilmesi için 4 hafta geride olmadı lazım dedi. Ayrıca senin kafan küçücük zaten bu çocuğun kafası bir hafta önde olsa ya niye bir hafta önde diye endişe ederdim o yüzden beni korkutan en ufak bir şey yok dedi. Dr, cihaz, bebişin duruşu hepsi birer etken ölçümlerde dedi. Dün hacettepede kilosu 1800 çıkmıştı. Bugün tam bir 2045 gr çıktı. Plesenta aşağıda olduğu için artık doğumun hacettepede olması kesinleşti. Ben doktorunun yerinde olsam 38. Haftadan önce sezaryen randevusu vermem diye de ekledi. 35 demişlerdi 38 e çıktı çok şükür 🥰 bi de yüzünü görmek için çok çabaladık doktor en son baya dürttü. Çocuğum da doktorumuza el hareketi çekti annesinin minik kuzusu 🤣
Ne güzel için rahatladı bak ben bır sey çıkmayacağını biliyordum 🥰 İnşallah sağlıkla kavuşuruz bebişlere

Evet sürpriz yapmış cocikim🤣 çok şükür. Bi de ekledi. Eğer diğer yerler büyüse ve kafa büyümese niye büyümedi diye düşünürdük ama sonuçta o da büyüyor yani önemli olan haftasının artması dedi 🥰 cocikimin de fotosu bu 🥰 inşallah bizi banlamazlar 🤣
Ahahhahahaha! süper resim yaaaa:rolleyes:

Kızlar ilk çatı muayenem ve nst, yorumlarınızı bekliyorum nişan geldi muhabbeti yapmıştım ya ondan çatı bakıldı 35+4

Merhaba,

Açıklık: 1 cm
Yumuşama: Başlamış
Pelvis: Bebeğin geçişine uygun
Pubis: Bebeğin başı çatı kemiği üzerinde hafif baskı oluşturmuş, doğum kanalına girmemiş ama pozisyon iyi
-3 : Baş pelvis içindeki çıkıntıların 3cm üstünde (+1, +2ye ilerlediğinde doğum süreci hızlanıyor)

Olarak öğrendim. Sağlıkla gelsin 🙏🏻

Merhaba,

Açıklık: 1 cm
Yumuşama: Başlamış
Pelvis: Bebeğin geçişine uygun
Pubis: Bebeğin başı çatı kemiği üzerinde hafif baskı oluşturmuş, doğum kanalına girmemiş ama pozisyon iyi
-3 : Baş pelvis içindeki çıkıntıların 3cm üstünde (+1, +2ye ilerlediğinde doğum süreci hızlanıyor)

Olarak öğrendim. Sağlıkla gelsin 🙏🏻
Uuuuu! Taranta Taranta :rolleyes:

Doğum işaretleri başlamış. Yumuşama, açıklık, kanala giriş için hazırlıklar…

Ben daha mesaja ayrıntılı bakamadan R rihen97 süper açıklamış. Yaşasın yapay zeka :halay:

Ayy nasil hizli ilerliyor kizlar hersey yorumlarinizi okurken heyecanlandim . sezeryan günleri bile alinmaya başlamış .doguma yakin hurma ananas yiyoduk o kacinci haftalardaydi ya bide vajinaya masaj mi yapiyoduk ben herseyi unuttugum gibi bunuda unutmuşum.dunde ben cok fenaydimsancik varsldi makatima vajinama nasil baski yapti asagi inmeye calisiyor gibiydi .ama bugun daha iyiyim gecti gibi .anneme karnimi gosterdim oda göbeğin düşmüş baya asagi dedi .

Hakket. Yani nedir o cihaz ki ? Ama bundan para kazanıyorlar bence. Zırt nst, pırt nst :confused:

Aradım hastaneyi. Bugünü 1. Gün sayıyormuş. Ne kadar saçma. Ertesi günden başlaması gerek. Ben yine de 18. İne çektim randevuyu :KK8:
Hiç anlamadım zaten 2.ye girdim bende 10 dk falan birde yani iyi diyip kaldırıyorlar 😂 evet evet demek ki özel hastane aciline gitsek nst den belimiz doğrulma. Neyse bitti sayılı günler kaldı artık doğum heyecanı sarıyor 😍

Doğumumu yaptıracak muhtemel dr muayenesinden çıktım.

Bebek 3180 gr. Diyete rağmen yine bel çevresi önde. Ama kızımın da doğum kilosu yüksek old için normal gördü. Baş çevresi bir hafta geride, ama önemli değil dedi. Rahim ağzı uzunluğu 31 mm. Boy 48 cm civarı.
Bi aksilik olmazsa 39. Haftada sezaryeni uygun görüyorum dedi. 30 Haziran ı zikretti. Hayırlısı 😊

Su an nst deyim. Eki Görüntüle 3602868

İns buna sancın var, yatış gerek demez.

Düzenleme: Haftaya kontrole gel dedi. Çıkıyorum
Yaa hadi bakalım 30 hazirana ne kaldı ki Rabbim sağ sağlim almayı nasip etsin ladycim 🤲🏻🥰

Kızlar selam grupta en erken doğuran ben olacağım galiba. Hastaneye yatışım yapıldı sancım çok, ilaç ve serum kullanıyorum dualarınızı esirgemeyin 🙏🏼
Rabbim yardımcın olsun canım benim 🤲🏻Dualrım seninle umarım herşey yolunda güzel ilerler 🙏🥰
Bir bebişimiz daha geliyor sanırım 😍

36+5 kontrol günü ve doğum şekli planlandı tarih verildi 25 Haziranda sezeryan ile doğacak. Kafası çok büyük ve çok aşağıda biraz daha sabret yat dinlen iyice gelişsin dedi. Ayakta kalma dedi, geçen bahsetmiştim vajinadan bıçak saplanması gibi ağrı ve sanki kendini aşağıya itiyor gibi demiştim kafası aşağıda değil baya aşağıda dedi doktor bu sebeple dinleneceksin kafası büyük olduğu için suyunu patlatma ihtimali de var dedi. Haftaya Salı son kontrolümüz var. Tarih verilince bir heyecan başladı😬😬
Oyyy bir haziran tarihi daha 😍😍
Seninde az kaldı kız sizleri duyunca bende heyecanlanıyorum 😄
Rabbim sağlıcakla almayı nasip etsin bol bol dinlen 🥰

Uuuuu! Taranta Taranta :rolleyes:

Doğum işaretleri başlamış. Yumuşama, açıklık, kanala giriş için hazırlıklar…

Ben daha mesaja ayrıntılı bakamadan R rihen97 süper açıklamış. Yaşasın yapay zeka :halay:
Büyük ihtimal sezeryan olacak bir yer basık olduğu için vajinal doğum zor olur dedi doktor bakalım sağlıkla 🙏🏻

Ben de kontrolden çıktım. Bugün 32+1’deyiz. Bebişi 1875 gram, 42.90 cm ölçtüler. Bu özel doktorumdu perinatolog değildi kendisiyle muhtemelen son randevumuzu yaptık. İki hafta önce hastaneye yattığımda hiçbir faydası olmadı bana çünkü :) biraz minyon gibi dedi gelişim geriliği değil de dedi. Biraz et ye dedi bana da normal geldi ölçümleri aslında bilemedim.
Zaten 33. Haftada yaklaşık ortalama 2 kg civarı olması gerekmiyor mu ?
Offf bu hareketsizliklere sinir oluyorum sürekli folklör modunda olan çocuk hareketsiz durunca benim bütün sinirlerim boşalıyor. Ne oldu gene şimdi sabah hareket vardi iki saat uyudum kalktım dön dön birşey yok, sevmediği bütün hareketleri denedim yok
Şimdi nasıl ? Bence buyudukleri için yerlerdi dar belki ondan kısıtlanıyorlar. Eskisi gibi şiddetli hararetli hareket etmiyor benimki de . 🤔 Ama devamlı takipteyim.
Ayy banada gecen hafta 25 haziran demisti 36+2 deyim bende suan ayni gune denk geldik 🥹🥹 yarin kontrolum var bakalim tarihin one gelmesinden biraz korkuyorum asagiya indi gibi dunden beri karnimin ustu bayaa yumusadi 🫣
Kendini şartlandırma. dur bakalım yarın Dr ne diyecek :KK51:
kızlar babalar gününde manitalara bir şey alacak mıyız ya, ne alabiliriz ya da aklınıza ne geliyor? 🥲

Hiç anlamadım zaten 2.ye girdim bende 10 dk falan birde yani iyi diyip kaldırıyorlar 😂 evet evet demek ki özel hastane aciline gitsek nst den belimiz doğrulma. Neyse bitti sayılı günler kaldı artık doğum heyecanı sarıyor 😍
Kesinlikle. O yüzden sancı ağrı hissedince devlet hastenesine gitmek gerek. Baktın sancı var. İmza verip kendi hastanene gideceksin. Yoksa tavuk gibi yolarlar bizi :oha:

Bebek 3180 gr. Diyete rağmen yine bel çevresi önde. Ama kızımın da doğum kilosu yüksek old için normal gördü. Baş çevresi bir hafta geride, ama önemli değil dedi. Rahim ağzı uzunluğu 31 mm. Boy 48 cm civarı.
Bi aksilik olmazsa 39. Haftada sezaryeni uygun görüyorum dedi. 30 Haziran ı zikretti. Hayırlısı 😊

Canım maşallah çok güzel büyümüş nst için ne dedi doktor bu arada
Kızlar ilk çatı muayenem ve nst, yorumlarınızı bekliyorum nişan geldi muhabbeti yapmıştım ya ondan çatı bakıldı 35+4
Nasıl geçti çatı muayenesi canım açıklık muayenesi gibi hızlı mı yoksa biraz bakıyor mu içeriye doğru
Ben şöyle bir tişört aldım ilk fotodaki gibi 🥰
ikinci fotodakini de beğendim. Onu da alabilirim ek olarak 😀
Ay cok tatlışmış ben babalar günü hediyesini olarak bebiş veriyorum daha napiyim

Kızlar selam grupta en erken doğuran ben olacağım galiba. Hastaneye yatışım yapıldı sancım çok, ilaç ve serum kullanıyorum dualarınızı esirgemeyin 🙏🏼
Kuzum bizleri de haberdar et. Az daha beklesin inş bebişin. Dualarımız seninle 🙏🏻
Bı yapma da görsünler ertesi gün tozdan oturuluyor mu 🙄
Grubumuzun temizlik perisi konuştu 🤣
Kızlar 36+0 dayım doktor sancı çıkmamasından rahatsız oldu sanki sizde bir bakar mısınız?
Çıksa bi dert çıkmasa bi dert gerçekten 🤣 ne güzel işte mis gibi
Kızlar günaydın🌸
Rüyamda bebeğim çoktan doğmuş ve odasında beşiğinde yatıyordu. Bebeğime bakmalıyım diyerek yerimden kalktım ve bebeğimin odasının kapısını açtım huzur doldu sanki evin her yerine. Buram buram mis kokular yayıldı. Kucağıma aldım ve emzirmem lazım diyerek aceleyle oturup emzirmeye başladım bebeğimi. O kadar güzeldi ki hayatımda yaşadığım hissettiğim en güzel duygulardan birini yaşattı bu rüya bana. Hamile kadının rüyasında bebeğini emzirmesi olarak internette arattım ama bir şey bulamadım. Heralde hayırlı bir şeydir değil mi böylesine güzel bir rüya görmek🥰
Bu arada bebeğimi rüyamda 4. Kez görüyorum ve yıllardır görmediğim ama çok fazla özlediğim birini görmüş gibi hissettiriyor. Uyanınca mutluluktan ağlıyorum kendimi tutamıyorum. Allah sizlere de göstersin yarın sabah musmutlu uyanın kızlarrr🌸
Ayy çabucak doğacakları tarihlere ulaşalım da hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kavuşalım bebişlerimizle inşallah💖🥹
Hayrolsun inşallah ne güzel rüyaymış yaaa 🥰🥰 artık böyle bebek ve doğum rüyaları görüp duracağız sanırım 🤣
Üniversitede öğrenci evinde kalmanın avantajı. Mutfak nöbetini hep ben alırdım der. Ama huyu da öyle. Temizlik düzen seviyor. Aslan burcu. Hepsinin toplamı da kocam iste 😅 biraz söyleniyor ama umrum değil. :-)
Benim eşimde üni de öğrenci evinde kaldı. Sonrasında evlenmeden önce de tek başına yaşıyordu. Bi de lisedeyken kayınvalidem bi rahatsızlık geçirmiş bir yıl kolunu kullanması yasakmış. O da aşırı titizdir. Her şeyi eşime yaptırmış. Eşim o yüzden bi şey yapınca bazen benden iyi yapıyor maşallah 🤣 yemeyi de çok sevdiği için yemek yapmayı da çok seviyor. Hamdolsun hamilelikte en yüzümü güldüren şey eşim oldu 🤣

Ben de tam doktor ne dedi diyecektim eklemişsin 🥰 doktorunu bulmana çok sevindim. İnşallah mutlu olursun doktorundan kuzucum. Artık son haftalarda bebeğin kafası kanala doğru ilerlediği için doğru ölçüm yapmak çok zor oluyormuş muhtemelen hepimizin böyle çıkacak🥰
Offf bu hareketsizliklere sinir oluyorum sürekli folklör modunda olan çocuk hareketsiz durunca benim bütün sinirlerim boşalıyor. Ne oldu gene şimdi sabah hareket vardi iki saat uyudum kalktım dön dön birşey yok, sevmediği bütün hareketleri denedim yok
Kuzum ben sırt üstü yatıp dizlerimi büküp bacak bacak üstüne atınca bebiş hiç sevmiyor hemen bi tane vuruyor bi denesene
36+5 kontrol günü ve doğum şekli planlandı tarih verildi 25 Haziranda sezeryan ile doğacak. Kafası çok büyük ve çok aşağıda biraz daha sabret yat dinlen iyice gelişsin dedi. Ayakta kalma dedi, geçen bahsetmiştim vajinadan bıçak saplanması gibi ağrı ve sanki kendini aşağıya itiyor gibi demiştim kafası aşağıda değil baya aşağıda dedi doktor bu sebeple dinleneceksin kafası büyük olduğu için suyunu patlatma ihtimali de var dedi. Haftaya Salı son kontrolümüz var. Tarih verilince bir heyecan başladı😬😬
Ay resmen artık yavaş yavaş sonra mı yaklaşıyoruz noluyor günler belli olmaya başladı 🤣 resmen heyecanla okudum tüm mesajlarıııı
Ne güzel için rahatladı bak ben bır sey çıkmayacağını biliyordum 🥰 İnşallah sağlıkla kavuşuruz bebişlere
İnşallah kuzucummmm inşallah 🥰

Back
X